«دغدغههاي هدفمند براي يارانههاي سرگردان» عنوان سرمقاله روزنامه ملت ما به قلم بهمن آرمان است كه در آن ميخوانيد:
مسئله هدفمندي يارانهها پس از جنگ ايران و عراق در دستور كار قرار گرفت. عدهاي در ايران اعتقادي به اصلاحات اقتصادي ندارند و از هر ابزار عوام فريبانهاي استفاده ميكنند تا مانع از اين اصلاحات بشوند. در آن زمان رئيسجمهور وقت را متهم به اجراي برنامههاي صندوق بينالمللي پول كردند در حالي كه بسته پيشنهادي صندوق بينالمللي پول كه ايران هم عضو آن است در ساير كشورها توانست بسيار موفق عمل كند كه نمونههاي آن در برزيل، شيلي، آرژانتين، مكزيك و كشورهاي خاورميانه بهويژه تركيه بسيار موثر بود.
بنابراين اگر صندوق بينالمللي پول با در اختيار داشتن مشاوراني كه بعضا چهرههاي شاخص علمي، برندگان نوبل اقتصاد بودند توان ارايه يك برنامه اقتصادي را ندارند آيا عدهاي كه با عوام فريبي به دنبال منافع گروهي خود هستند ميتوانند برنامهاي كه بتواند جانشين آن باشد را ارائه كنند؟ آيا ما در ايران افرادي با توان علمي كافي براي انجام اصلاحات اقتصادي داريم؟ دانش ما مربوط به 30 سال پيش است البته در طول اين سالها براي بهنگام نگاه داشتن، تلاشهايي شده است اما ميبينيم متاسفانه با بعضي از اصطلاحات يا كلماتي كه اقتصاددانان در ميزگردهاي خود به كار ميبرند آشنايي ندارند. بنابراين افرادي كه مانع انجام اصلاحات هستند چه آلترناتيوي دارند؟ آيا بايد اقتصاد بيمار ايران را همچنان زير چادر اكسيژن قرار داد؟ آيا ميتوان همچنان بنزين را با ليتري 1700 تومان وارد كنيم و با ليتري 400 تومان بفروشيم؟ معناي اين كار به باد دادن ثروت ملي كشور است.
كميسيون تلفيق به دليل تصميمي كه گرفته، دست دولت را براي انجام اصلاحات اقتصادي بسته است. كساني كه اينگونه تصميمات را تشويق ميكنند روزي بايد در برابر مردم ايران پاسخگوي آنچه انجام ميدهند باشند. علت تورم فعلي در ايران يكي و دو تا نيست. البته تزريق نقدينگي با عنوان يارانه نقدي امري اشتباه است. نرخ تورم بالاي امروز جامعه دقيقا بهخاطر كسري بودجه دولت و تزريق شديد نقدينگي بدون پشتوانه توليد است. البته به سياستهاي اعمال شده توسط دولت در دور نخست هدفمندي يارانهها اشكالات زيادي وارد است و كساني كه چنين كاري را تدوين كردهاند الفباي علم اقتصاد را هم به درستي نميدانند و آنقدر بيتوجهي كردهاند كه نه حرف كارشناسان داخلي را گوش دادند و نه از تجربه ساير كشورها سود بردهاند.
در همه كشورهاي جهان توليد است كه مورد حمايت قرار ميگيرد و سياست حمايت از توليدكننده نقش اول را بازي ميكند ولي در اجراي اين قانون در ايران قيمت انرژي كه در ساير كشورها در بخش خانگي و اصناف سه برابر تحويلي به توليد است را برعكس كردهاند. در همه كشورها براي حمايت از توليد داخلي از ابزار تعرفههاي گمركي استفاده ميكنند در حالي كه وزير صنعت، معدن و تجارت ميگويد: براي كنترل تورم داخلي در نظر داريم تعرفهها را باز هم كاهش دهيم.
اين به معناي بهشتي براي واردكنندگان و ايجاد رانت سنگين براي افراد خاص است.