0

عاشورا برای شیعه نه یک واقعه تاریخی که بخشی از فرهنگ اوست

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

عاشورا برای شیعه نه یک واقعه تاریخی که بخشی از فرهنگ اوست

نسخه چاپيارسال به دوستان
قاضی‌زاده در نخستین کنگره سراسری شعر ام‌البنین:
عاشورا برای شیعه نه یک واقعه تاریخی که بخشی از فرهنگ اوست

خبرگزاری فارس: مدیرکل ارشاد استان تهران معتقد است: عاشورا برای شیعه نه یک واقعه تاریخی که بخشی از فرهنگ اوست و به یقین، نام حضرت ام‌البنین(س) به فرهنگ شیعه گره خورده است.

خبرگزاری فارس: عاشورا برای شیعه نه یک واقعه تاریخی که بخشی از فرهنگ اوست

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، نخستین کنگره سراسری شعر ام‌البنین(س) با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، صبح امروز (شنبه 16 اردیبهشت) در مجتمع فرهنگی 13 آبان برگزار و برگزیدگان از میان 750 اثر معرفی شدند.

* ام‌البنین(س) مادر شهادت و بانوی چهار داغ است

در این مراسم، «احسان قاضی‌زاده هاشمی» مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران سخنرانی کرد. به بیان اهداف پیام خود را قرائت کرد که مشروح آن در پی وی سخنان خود را با خوانش متنی ادبی آغاز کرد: زمان، هیچ‌گاه با یادهای غبارگرفته دمساز نمی‌شود. بسیارند نام‌هایی که زیر این آسمان پهناور گم شده‌اند، اما نامی استوار ـ با همه داغ‌های متراکم ـ در اوج آسمان ایستاده است. تاریخ، تمامی نسب‌نامه‌ها را ورق می‌زند و می‌گوید:‌ شانه‌های تحمل اندوه، از نام ام البنین، خجلند. تاریخ، گزافه نمی‌گوید و واقعیت را آن‌چنان‌که هست، می‌نماید.

وی سپس در تکریم مقام و منزلت حضرت ام البنین(س) گفت: ایشان مادری است که اگرچه در کربلا نبود ولی دلش تا ابد در کربلا ماند و نگاهش بر افق که کاروان عشق را بازگشتی خواهد بود؟ مادری که سوگ نشین پسری شد که در زیبایی و شجاعت نظیر نداشت. مادری که تمام عمر دست از حسین گفتن برنداشت و سوگ عباسش را با ذکر حسین (ع) همراهی کرد.

مدیرکل ارشاد تهران سپس خطاب به مادر علمدار کربلا گفت: ای مادر! ای مادر شهامت و رشادت و ای مادر شهادت! تو برگزیده مهربانی بودی که قدم به خانه علی گذاشتی تا سایه مهربانیت را مادرانه بر سر جگر گوشه های فاطمه بگسترانی. تو آمدی تا حماسه را در دامان خود بپرورانی و مادر حماسه شوی و آنگاه که خبر شهادت پسرت را ، امیدت را و نور چشمت را شنیدی و گفتی پسرم فدای حسین فاطمه ... شدی مادر وفا، مادر ادب و مادر عشق...

قاضی‌زاده در بخش دیگری از سخنان ادبی خود،‌حضرت ام‌البنین(س) را «بانوی چهار داغ!» خطاب کرد و با اشاره به رحلت این بانوی عظیم‌الشأن افزود: تو می‌روی و خانه داغ رفتنت را ضجه می‌زند، تو می‌روی با تمام مهربانیت و با سینه‌ای که داغ چهار کوه را به سوگ نشسته است. مادر وفا ادب و شهادت! عاشورا برای شیعه نه یک واقعه تاریخی که بخشی از فرهنگ اوست و به یقین نام تو به فرهنگ شیعه گره خورده است و من هنوز پشت دیوار بقیع در جستجوی دستهای گره گشای توام و هنوز حس می کنم که سر بر دامن تو نهاده و بوی یاس را از دامن تو می‌شنوم یا ام البنین ...

* 950 اثر به دبیرخانه کنگره واصل شد

مدیر کل اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهداف اداره متبوع خود از برگزاری نخستین کنگره سراسری شعر ام‌البنین گفت: با استعانت از ذات قدسی باریتعالی و با مدد از حضرت ولی عصر روحی لک الفدا در راستای عمل به منویات مقام عظمای ولایت حضرت آیت الله العظمی خامنه ای در خصوص پاسداشت شعر آیینی و خصوصا گرامیداشت مقام آسمانی حضرت ام البنین که فرمودند: «به نظرم می رسد یکی از بخش های مهم و جذابی که می تواند مصیبت حضرت اباالفضل (ع) را بیان کند همان زبان حال مادر حضرت اباالفضل(ع) است» برگزاری کنگره سراسری شعر ام البنین(س) را در دستور کار خود قرار دادیم.

وی ادامه داد: در همین راستا جهت اجرایی کردن و آغاز فعالیت این کنگره، در دی ماه 1390 دبیرخانه ای متشکل از 6 کمیته تشکیل شد.

قاضی‌زاده، «توجه به منویات مقام معظم رهبری در دیدار با شاعران آیینی»، «زنده نگه داشتن یاد و خاطره مادران و و همسران جانباز به عنوان اسطوره های صبر و مقاومت»، «تولید و ارائه آثار فرهنگی فاخر در حوزه ادبیات عاشورایی» و «زنده نگه داشتن یاد مادران عاشورایی» را از اهداف برگزاری کنگره مذکور دانست.

وی افزود: این کنگره در 4 بخش نیمایی، سپید، کلاسیک ، سرود و بخش ویژه مادران و همسران جانبازان برگزار شد و با توجه به حجم اطلاع رسانی انجام شده در سطح کشور تعداد 950 اثر از 600 شاعر به دبیرخانه ارسال گردید که از این تعداد  750 اثر توسط هیات داوران متشکل از آقایان مرتضی امیری اسفندقه که به علت کسالت توفیق حضور در این مجلس را ندارند، یوسفعلی میرشکاک، سعید حدادیان، سعید یوسف نیا و علی محمد مؤدب مورد ارزیابی قرار گرفت و نفرات برتر از بین آنها انتخاب شدند. این اداره همچنین به پاس قدردانی از ایثار و از خود گذشتی حضرت ام البنین قصد دارد که برترین آثار رسیده را در قالب یک کتاب شعر تقدیم ساحت مقدس بانوی وفا نماید.

این مقام مسئول ادامه داد: کنگره شعر ام البنین علیها سلام آغاز خوبی برای توجه بیش از پیش به شعر آیینی است که به مدد پروردگار متعال و یاری شاعران دلسوز و پیشکسوت و تلاش شاعران جوان، امید آن می رود هر چه زودتر جای خود را در پهنه ادبیات آیینی کشور باز کند و بتواند ذره ای از وظیفه خود در قبال زنده نگه داشتن فرهنگ ناب شیعی را جامعه عمل بپوشاند.

قاضی زاده سخنان خود را خواندن قطعه ادبی «و اینک ای بانو آرام بگیر در این گوشه غربت که نوای جان سوزت آنگاه که یاد عاشورا را زنده نگاه داشتی هماره در گوش زمان جاری خواهد بود» به پایان برد و این شعر را قرائت کرد: «تو آن زنی که وقار آبرو زتو دارد/ و انتهای ادب تازه ابتدای شماست / کنار پیکر بی دست حضرت ساقی/ حضور حضرت صدیقه هم به جای شماست».

انتهای پیام/ک

 
 
شنبه 16 اردیبهشت 1391  9:43 PM
تشکرات از این پست
gh_golpa
دسترسی سریع به انجمن ها