به نقل از روابط عمومی استانداری سیستان و بلوچستان، علی محمد آزاد در دیدار با مشاور شرکت توانیر و مجری طرح برق رسانی به روستاهای کشور اظهار داشت: دوری از شبکه سراسری، استفاده از انرژی تجدیدپذیر در راستای حفظ محیط زیست و صرفهجویی در هزینهها مهمترین علت استفاده از انرژیها نو در صنعت برق است که باید در این استان اجرایی شود.
وی افزود: میانگین هزینه رساندن برق به هر مشترک شهری در کشور 6 میلیون ریال است این در حالی است که به سبب پراکندگی و وسعت سیستان و بلوچستان این میانگین به 14 میلیون ریال افزایش پیدا میکند.
آزاد ادامه داد: در نقاط روستایی نیز میانگین این رقم با رشد 30 میلیونی به ازای هر مشترک حدود 50 میلیون ریال هزینه در بردارد که پراکندگی نقاط روستایی هزینههای زیادی را برای تامین برق آنها در بر داشته است.
استاندار سیستانو بلوچستان بیان کرد: اکنون در سیستان و بلوچستان 32 هزار شبکه توزیع برق داریم که با توجه به افزوده شدن آمار روستاها، روز به روز برای رساندن برق به مردم نیازمند صرف هزینهها بیشماری هستیم.
وی تاکید کرد: در این راستا به منظور کاهش هزینهها، باید برقرسانی به روستاهای زیر 20 خانوار با استفاده از انرژیها نو در دستور کار قرار بگیرد.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان یاد آور شد: طرح استفاده از پانلهای خورشیدی برای عشایر استان مورد استفاده قرار گرفته که این امر رضایتمندی بیشماری را در بر داشته است.
آزاد بیان داشت: در نگاه کلان، برقدار شدن هرچه سریعتر تمام روستاهای کشور به نفع مملکت است.
وی افزود: استفاده از انرژیهای نو برای برقدار کردن روستاها به خصوص روستاهای زیر 20خانوار که مشکل دوری از جاده دارند، یکی از راهکارهای قابل پیگیری است که با توجه به برخورداری استان از انرژی باد و خورشید مناسب باید تقویت شود.
استاندار سیستان و بلوچستان همچین بر بهینه سازی و توسعه برق روستایی تاکید کرد و گفت: با سرمایهگذاری در این بخش میتوان برنامه صادرات برق به کشورهای همسایه را تقویت بخشید.
وی افزود: در خواست تامین هزار مگاواتی برق پاکستان و افزایش توان برق صادراتی به افغانستان خود ظرفیتی برای سیستان و بلوچستان با توجه به سرمایهگذاریهای ارزنده دولت در بخش نیروگاهها است که میتوان آن را اجرایی کرد.
آزاد یاد آور شد: در آیندهای نزدیک عملیات اجرایی نیروگاه 600 مگاواتی ایرانشهر به پایان میرسد که این امر سیستانوبلوچستان را ردیف صنایع برق قرار خواهد که حتی جدای از بحث تقویت صادرات، برق دیگر نقاط کشور را نیز میتواند تامین کند.
وی با اشاره به خدمات ارزنده دولت عدالت محور در این خطه بیان داشت: دولت مهرورز با شتابی تحسین برانگیز و اختصاص هزاران میلیارد ریال اعتبار، زیر ساختهای لازم برای توسعه همه جانبه استان را فراهم کرده بطوریکه هم اکنون استعدادهای پنهان آن را به خوبی برای همگان، آشکار کرده است.
نماینده عالی دولت در سیستان و بلوچستان اضافه کرد: بر خلاف تصور منفی از استان و محرومیت اسمی آن، در حال حاضر با سرمایه گذاریهای انجام شده در بخش کشاورزی، دامپروری و شیلاتی، این استان علاوه بر تامین نیازهای خود، سالانه بخش عمدهای از نیازهای دیگر استانهای کشور از جمله تهران را نیز تامین میکند.
وی ارسال سالانه یک میلیون تن صیفیجات از جمله 600 هزار تن هندوانه خارج ار فصل، 200 هزار تن موز و انبه، 170 هزار تن خرما، 200 هزار تن انواع ماهی و میگو ، 60 هزار تن گوشت قرمز به خارج از کشور و بازارهای داخلی را از جمله استعدادهای خدادادی این خطه از میهن اسلامیمان بر شمرد.
استاندار سیستانو بلوچستان افزود: همچنین احداث خطوط راه آهن زاهدان ـ بم و چابهار ـ زاهدان ـ مشهد، گاز رسانی به شهرهای استان در مجموع با هزینهای بالغ بر 6 هزار میلیارد تومان در دولت دکتر احمدی نژاد، تاسیس و توسعه مراکز علمی و دانشگاهی به 45 مرکز با 90 هزار دانشجو، سه دانشگاه علوم پزشکی مستقل و 185 مدرسه شبانه روزی و حذف مدارس کپری از افتخارات نظام و دولت است.
آزاد همچنین احداث جاده ترانزیتی، بزرگراه، افزایش امکان ظرفیت تخلیه و باربری اسکله شهید بهشتی چابهار از 5/2 میلیون تن به 6 میلیون تن در سال، احداث 30 سد و مخازن آبگیری برای استحصال سالانه 3 میلیارد متر مکعب برای رونق کشاورزی و دامپروری را از دیگر خدمات انجام شده برشمرد.
استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به وجود 300 اندیس معدنی از جمله طلا و مس و پنج فرودگاه فعال و افزایش پروازهای داخلی و بینالمللی تصریح کرد : چنانچه دولت و سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری واحدهای تولید و بهرهبرداری در استان پیشقدم شوند نه تنها مشکل اشتغال حل خواهد شد بلکه سرمایه ملی نیز بیش از پیش تقویت میشود.
در ادامه این نشست ولیالدین مصلحتی شربیانی مجری طرح برق رسانی به روستاهای کشور بر اهتمام این مجموعه، برای برقدار کردن روستاهای 10 تا 19 خانوار سیستان و بلوچستان خبر داد.