به گزارش خبرنگار سینمایی فارس، شب گذشته آئین اختتامیه نخستین جشنواره فیلمنامهنویسی انقلاب اسلامی در سینما فرهنگ برگزار شد.
مراسم راس ساعت 22 با تلاوت آیاتی چند از کلام الله مجید و پخش سرود ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز شد.
سپس «محمد سلوکی» مجری این برنامه به روی سن آمد و به نوبه خود خدمت حضار در سالن خیر مقدم عرض کرد.
* احمدیان: حال سینما خوب نیست
بنابراین گزارش، در ادامه این مراسم «مسعود احمدیان»دبیر جشنواره به روی سن آمد و گفت: تشکر ویژه دارم از هیئت داوران که طی چند ماهه گذشته مزاحمشان بودیم.
وی در ادامه افزود: تشکر دیگری دارم از سید احمد میرعلایی که علیرغم کاستیهای فراوان این جشنواره را همراهی کرد.
دبیر جشنواره در ادامه سخنان خود گفت: باعث افتخار است که از خرداد سال 42 تا بهمن 57 اتفاقی رخ داد تا سینما ابراهیموار جلو بیاید اما فکر میکنم این روزها حال سینما خوب نیست چون مدیرانش مظلوم هستند.
وی در ادامه افزود: عرض بنده یک سخن دو جانبه نبود بلکه برگرفته از صداقتی بود که بیان داشتم و از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و آقای چمران و سایر بزرگان استدعا دارم که حکم خدا را جاری کنند و پا درمیانی صورت گیرد تا امانت به صاحبانش برگردد. بزرگواری کنید تا جماعت سینما با هم آشتی کنند.
احمدیان ادامه داد: اگر امشب اینجا دور هم هستیم بر حساب دغدغه «پژمان لشکریپور» است و او بود که این جشنواره را طراحی کرد و اگر قرار باشد گزارشی عملکردی هم داشته باشیم بهتر از زبان او بشنویم.
* لشکریپور: سینما دین خود را به انقلاب ادا نکرده است
به گزارش فارس، در ادامه این مراسم «پژمان لشکریپور» به روی سن آمد و گفت: جای خالی سینمای انقلاب احساس میشود و این سینما مهجور است.
وی در ادامه افزود: کلیت سینمای ایران وامدار امام خمینی (ره) است و به اعتقاد همه کارشناسان دامنه سینما پس از انقلاب اسلامی با پیش از این رویداد تاریخی قابل مقایسه نیست.
معاون فرهنگی بنیاد سینمایی فارابی در ادامه خاطرنشان کرد: سینمای ما دین خود را به انقلاب اسلامی ادا نکرده است و حتی نام شهدای انقلاب اسلامی نیز به درستی در مراجع مختلف به ثبت نرسیده است.
لشکریپور تصریح کرد: شاید برخی ندانند که در کنار قطعه شهدای هشت سال دفاع مقدس، قطعه ای مربوط به شهدای دوران انقلاب اسلامی وجود دارد.
وی در ادامه افزود: امیدوارم این جشنواره اقدامی برای زدودن غبار از سینمای انقلاب باشد.
لشکریپور با بیان اینکه بازسازی فضای انقلاب اسلامی برای تولید آثار سینمایی با مضمون انقلاب دشوار است گفت: این موضوع دلیل موجهی برای عدم ساخت فیلمهای انقلابی در سینمای ایران نیست و سینمای انقلاب به هیچ عنوان کهنه نشده و همواره قابل دسترس است.
* تقدیر از حسین ترابی
به گزارش فارس، در ادامه این مراسم نوبت به تجلیل از «حسین ترابی» رسید و مجری از سید احمد میرعلایی، جواد شمقدری، محمد حسینی، محمد بزرگنیا، مسعود احمدیان، علی شاهحاتمی و مهدی چمران در خواست کرد تا روی سن بیاند و مهدی چمران جایزه وی را اهدا کرد.
«حسین ترابی» پس از دریافت جایزه پشت تریبون آمد و گفت: خیلی متشکرم از لطف دوستان و دوست دارم خاطرهای نقل کنم، در دوسال قبل پژمان لشکریپور در تماسی از من خواست به جشنوارهای بیایم من هم ایشان را نمیشناختم اما کنار هم نشسته بودیم اما حالا همدیگر را کاملاً میشناسیم.
وی در ادامه افزود: ایشان مدیر خوش فکری است و خوشحالم که این جشنواره به همت وی راهاندازی شد.
ترابی ادامه داد: من خودم جزو هیئت داوران این جشنواره بودم و فیلمنامههای خوبی دیدم اما برخیها هم اطلاعاتشان کم است و باید در این زمینه تحقیقی و پژوهش بیشتری شود.
ترابی ادامه داد: در مورد کار خودم طرحی از «جمال امید» به من پیشنهاد شد که قبلاً به چند نفر دیگر هم پیشنهاد شده بود اما چون من داخل 22 بهمن بودم به من واگذار شد. این طرح تا سال گذشته به نتیجه نرسید و آقای اسلامیمهر به من گفت تمام کارهایت را زمین بگذار و این طرح را کار کن اما سه ماه است که هیچ اتفاقی رخ نداده است. انگار دوست دارند کار ارزانتر ساخته شود.
ترابی در ادامه افزود: من اهل روستا هستم و کار بدون سفارش را دوست دارم بسازم و در کارهایم هیچگونه سفارشی را نمیپذیرم و اگر خودم چهره ماندگار نشدم، فیلمم جزو آثار ماندگار شود.
وی در ادامه افزود: فیلم من در مجله سایتسان انگلستان جزو 10 فیلم برتر است و الان که در خدمت شما هستم از سوئد و چند کشور دیگر دعوتنامه دادهاند تا این فیلم در سینما تک به نمایش درآید. خوب این خوب است من آدمی هستم که به تنهایی نام این انقلاب را در کا دنیا معرفی کردم.
* واکنش مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی به اظهارات دبیر جشنواره
به گزارش فارس، در ادامه این مراسم «سید احمد میرعلایی» به روی سن آمد و گفت: سال گذشته قرار بود چند اثر سینمایی درباره انقلاب اسلامی در جشنواره فیلم فجر داشته باشیم اما فیلمنامههای خوبی در این زمینه وجود نداشت.
وی در ادامه افزود: متاسفانه در زمینه انقلاب اسلامی اثر فاخری در سینما و تلویزیون نداشتهایم و به رغم تلاشهای انجام شده در این عرصه نیاز به تلاشهای بیشتری است.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی در ادامه افزود: دوست نداشتم در مراسم اختتامیه جشنواره فیلمنامهنویسی انقلاب اسلامی حرفی از خوب نبودن حال سینما به میان آورده شود.
میرعلایی تاکید کرد: همه مستکبران دنیا دست به دست هم داده اند که به ایران اسلامی آسیب برسانند و تلاش میکنند ما را مشغول هم سازند، در چنین شرایطی اگر فیلمسازی نداند نیاز جامعهاش چیست، نمیتوان نامش را فیلمساز گذاشت.
میرعلایی ادامه داد: وای بر حال سینماگری که میگوید حالمان خوب نیست، سینماگری که نمیداند در بندرعباس چه خبر است فیلمسازی که دشمن شناس نیست حق ندارد بگوید که حالمان خوب نیست و تریبون اختتامیه جشنواره فیلمنامهنویسی مربوط به چنین مباحثی نیست.
مدیرعامل بنیاد سینمایی فارابی ادامه داد: جواد شمقدری رییس سازمان امور سینمایی دلش خون است و به همراه وزیر ارشاد برای ساماندهی اوضاع در این مسند قرار دارند.
وی در ادامه افزود: حرف از آشتی میان سینماگران به میان آمد اما آشتی از کدام زاویه و نگاه، ما نمیتوانیم چشم روی هم بگذاریم تا دشمن هر کاری که خواست انجام دهد.
وی در ادامه افزود: چرا باید تاکید کنیم که حال سینما خوب نیست در حالی که حال مردم ما بسیار خوب است و حضور پرشور آنان در انتخابات مجلس شورای اسلامی دلیلی بر این مدعی است.
میرعلایی ادامه داد: از مسعود احمدیان دبیر نخستین جشنواره فیلمنامهنویسی انقلاب توقع نداشتم در این مراسم اینگونه حرف بزند و امیدوارم به جایی برسیم که بتوانیم به فیلمهایمان افتخار کنیم.
مدیر عامل بنیاد سینمایی فارابی از عدم همکاری برخی سایتها و رسانههای مکتوب با نخستین جشنواره فیلمنامهنویسی انقلاب گله کرد و اظهار امیدواری کرد سال آینده این جشنواره به صورت بین المللی برگزار و در عین حال شرایط برای برگزاری جشنوارهای سینمایی با عنوان خلیج فارس نیز فراهم شود.
* تقدیر از برگزیدگان جشنواره فیلمنامهنویسی
به گزارش فارس، در ادامه این مراسم نوبت به اهدا جایزه به برگزیدگان رسید که مجری از محمد حسینی، احمید میرعلایی، جلیل عرفانمنش، مهدی فرجی، مهدی چمران، مسعود احمدیان دعوت کرد تا به روی سن بیایند تا جوایز را به برگزیدگان اهدا کنند.
برپایه این گزارش، رتبه نخست فیلمنامهنویسی انقلاب اسلامی به «محمد حسن ابوحمزه» برای نگارش فیلمنامه «عملیات فریب» اهدا شد.
همچنین رتبه دوم برترین فیلمنامه سینمایی با موضوع انقلاب به «رضا محمدی» برای نگارش فیلمنامه «دسیسه» رسید.
بنابراین گزارش، رتبه سوم هم به «محسن دامادی» برای فیلمنامه «روزهای انقلاب» اهدا شد.
رتبه چهارم به «محمد حسن ابوحمزه» برای نگارش فیلمنامه «تازه داشت طعم زندگی را میچشید» اهدا شد.
همچنین رتبه پنجم به «وحید زارعزاده» نگارنده فیلمنامه «ساز مخالف» رسید و در رتبه ششم هم به «حسین قره» برای فیلمنامه «موج و ماه» اهدا شد.
بنابراین گزارش، به نفر نخست جشنواره فیلمنامهنویسی مبلغ 8 میلیون تومان، نفر دوم 6 میلیون، نفر سوم و چهارم 5 میلیون و به نفرات پنجم و ششم نیز به ترتیب 4 و 2 میلیون تومان اهدا شد. همچنین با برگزیدگان این رویداد سینمایی قرارداد نگارش کامل فیلمنامههای منتخب از سوی بنیاد سینمایی فارابی نیز منعقد خواهد شد.
به گزارش فارس، از حضار در این مراسم میتوان به فریبرز عربنیا، رضا رویگری، اکبر حر، کامران ملکی، علی ژکان، ابراهیم اصغری، حسن بشکوفه،محمد بزرگنیا، هادی مقدمدوست، محمد رضا عباسیان، هادی منبتی، علی ژکان، حبیب اسماعیلی، جابر قاسمعلی، مهدی فرجی، محمد نشاط، ماشا الله شاهمرادیزاده، علیرضا سجادپور، حسن علیمردانی، محسن علی اکبری و ... اشاره کرد.
بنابراین گزارش، در بخشی از مراسم «رضا رویگری» به روی سن آمد و بعد از خواندن اشعاری از وی تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/