به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی جشنواره بین المللی فیلم ویدیویی تهران، «محمدرضا شرفالدین» مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس در گفتوگویی با روابط عمومی این جشنواره با بیان این مطلب افزود: نقش جشنوارهها برای هر پدیدهای در واقع، ساماندهی و گزارشی از موضوعی است که جشنواره به آن میپردازد، دیدگاهها و نظرات جدید و ساختارها را بررسی میکند و به واقع، آینده آن را برای خودشان ترسیم میکنند در اصل یک نقشه کلی، یک راهی را، مسیر آینده آنها طراحی میکند.
وی ادامه داد: اگر به این موضوع دقت کنیم میبینم پیشرفت و رشد و تعالی موضوعات، مباحث مرتبط و دغدغههایی موضوعی در گرو کیفیت همین جشنوارههاست.
وی در ادامه افزود: متاسفانه باید این راهم بگوییم بیشتر چیزی که در ایران در مورد جشنوارهها هست یک مراسم آیینی است تا اینکه یک کار علمی صورت بگیرد و به روز باشد که بخواهد کمکی بکند و بیشتر یک نمایش است و آن رسالت اصلی را ندارد ولی واقعیتش این است که جشنوارهای مثل فجر، سینمای دفاع مقدس در طول این سالها و دورههایی که برگزار شده تاثیر خوبی را روی سینما داشته است و اگر در کنار آن موضوعات آیینی و نمایشی که یک جمعبندی سطحی و سرانگشتی از آثار آن سالها ارایه می دهند همین هم باعث تاثیرگزاری در سمت وسوی سینما شده است.
مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس افزود: مثلا امسال وقتی در جشنواره فجر ما شاهد تعدادی فیلم که با فرهنگ، اخلاق، آداب و سنن ایرانیها همخوانی ندارد همین باعث میشود مسولین به فکر بیافتند و یک راهکارهایی را برای حفظ حدود اخلاقی سینما تعیین کند و قطعا در سالهای آینده تاثیرات این را خواهیم دید. به طبع، جشنواره ویدیویی هم همین خاصیت راخواهد داشت.
شرفالدین درمورد مستقل شدن جشنواره ویدیویی از فیلم فجر گفت: جشنواره فیلم فجر آرام آرام داشت به یک جشنواره ویدیویی تبدیل میشد، بخصوص، از زمانی که رویکرد تلویزیون در تولید انبوه فیلمهای ارزان قیمت بود اثرش را روی سینما داشته و به نوعی شاهد غلبه آثار سینمای ویدیویی بر سینمای اصلی ملی بودیم. میدیدیم بیشتراین آثار درحد آثار ویدیویی هستند از کادربندیها، نور، فیلمبرداریها، بازیها، کارگردانیهاو ... از ساختارهای سینمایی فاصله گرفتند و به ساختارهای تلویزیونی روی آوردند.
وی با بیان اینکه البته نمیخواهم بگویم ساختار تلویزیونی نمی تواند فاخر باشد بلکه متاسفانه درایران ساختار تلویزیونی ضیعف و تحقیر شده است.
وی در ادامه اضافه کرد: وقتی این آثار میآیند و به اسم سینمایی تولید میشوند و با ویدیو تبدیل میشوند. البته این راهم تاکید می کنم ذات فیلمی را با ویدیویی بگیرند، مشکلی ندارد. ما فیلمهایی داشتیم و داریم که با ویدیو گرفته میشود و آثار بسیار ارزشمندی هستند اما اینکه اصولا در ساختار کادر تولید اینها دم دستی می شود، آسان پسند شویم این، به ساختار سینمایی ما آسیب جدی میزند و به خاطر همین خیلی خوب شد و کار پسندیدهایی شد که ما ویدیو را از سینما جدا کنیم.
شرفالدین خاطر نشان ساخت: اتفاق خیلی خوبی که امسال در سی امین جشنواره فیلم فجر افتاد این بود که اعلام کردند باید فیلمهایی که برای جشنواره انتخاب میشوند حتما پروانه سینمایی داشته باشند، این خیلی گام بزرگی بود درپیشگیری ازنزول و سقوط سینمای ایران.
وی تاکید کرد: لازم است در کنار جشنواره فجر و در کنار جشنواره های سینمایی یک بخش ویدیویی داشته باشیم. تولیدات ویدیویی تولیدات بدی نیستند و میتوانند فاخر باشند و در واقع چنین جشنوارههایی اگر درست برگزار شود و درست هدایت شود و هدفمندی و سیاستگذاری درست بشود بسیار موثر است در ارتقای سطح کمی و کیفی فیلمهای ویدیویی.
مدیر عامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس گفت: اساسا، در دنیا فیلم سینمایی تعریف دارد فارغ ازاینکه با چه فرمتی ساخته شود. فیلم میتواند سوپرهشت ساخته شود ولی فیلم سینمایی باشد.ما فیلمهای پرقدرت و ماندگاری را از دوران سوپرهشتها چه در سینمای ایران و چه در سینمای جهان داریم که ارزشمند هستند وفرمت ْآنها نیست که تعیین کننده ارزش آنهاست بلکه ساختار، نگاه و محتوا است که آنها را به یک اثر فاخر تبدیل میکند که حتی ما در مقابلش فیلمهای 35 میلی متری و حتی هفتاد میلیمتری داریم که با شکست روبروشدهاند و نتوانستهاند مخاطب را به خودشان جذب کنند.
وی ادامه داد: این نشان میدهد اساسا، فرمت در مرحله دوم و شاید سوم یک اثراست. بنابراین، اگر جشنواره فیلم ویدیویی داشته باشیم رقابتها باعث میشود در قالب ویدیو، ساختارها و نگاه ها قوی بشود و وقتی ساختار فیلمهای ارزان قیمت قوی باشد خود به خود سینمای ما این خیز را برمیدارد و پرقدرت میشود و جایگاه خودش را ارتقا میدهد.
شرف الدین تصریح کرد: بنابراین، وجود چنین جشنوارهایی ضرورت امروز سینمای ماست تا از یک طرف آثار سینمایی لطمه نبینند و از طرف دیگر، فیلمهای ویدیویی مورد ارزیابی دقیقتری قرار بگیرند و موجب ارتقای سطح سینمای ما بشوند.
انتهای پیام/