بر اساس اخباری که رسانه های دولتی منتشر کرده بودند، وزیر اطلاعات قطعا رفتنی بود. این رسانه ها نوشتند وزیر اطلاعات خودش استعفا داده اما خیلی زود روشن شد که استعفایی در کار نبوده است.
سرویس سیاسی جهان نیوز – سه روز بعد، حجتالاسلام والمسلمين حيدر مصلحي با این حکم حکومتی رهبر معظم انقلاب اسلامی بر مسند وزارت اطلاعات ماندني شد.
باورها این بود که ماجرای عزل و استعفای وزیر با این حکم تمام شده اما ماجرا تازه آغاز شده بود.
برای رئیس جمهوری که سال 84 با شعار ولایتمداری پیروز شده و بارها تقید عملی خود را به این شعار نشان داده بود، این بار حکم حکومتی ولی فقیه قابل پذیرش نبود!
شیوه اعتراض محمود احمدی نژاد به این حکم متفاوت بود؛ خانه نشینی یا به گفته برخی حامیان رئیس جمهور "دورکاری". 11 روز تمام رئیس جمهور از منزلش بیرون نیامد.
درباره آغاز دقیق این خانه نشینی اعتراض آمیز روایت دقیقی وجود ندارد اما در اینکه خانه نشینی احمدی نژاد در 2 هفته اول اردیبهشت صورت گرفت، همگان هم نظرند.
دیدارها برای برگرداندن رئیس جمهور
در این مدت چهره های سیاسی زیادی برای منصرف کردن رئیس جمهور از ادامه خانه نشینی با وی دیدار کردند اما همگی با دست های خالی از خانه احمدی نژاد بیرون آمدند.
واکنش های سیاسیون و مردم هم به این رویداد بی سابقه و در عین حال تلخ، جالب توجه بود. گرچه برخی نزدیکان رئیس جمهور منتظر حمایت های مردمی از اقدام وی بودند! اما انتظار آنان بیهوده بود که حتی تغییر نظر مردم نسبت به رئیس جمهور و نزدیکانش از همین ایام آغاز شد.
اکثر چهره ها و ناظران سیاسی بشدت از اقدام رئیس جمهور انتقاد کردند و وی را از مخالفت با ولی فقیه بر حذر داشتند. البته برخی دیگر از حامیان رئیس جمهور که پذیرفتن خطای فاحش وی برایشان سخت بود، درصدد توجیه خانه نشینی دکتر احمدی نژاد برآمدند؛ تلاشی که البته با نظر منفی مردم به ثمر ننشست.
روزهای سخت خانهنشینی احمدی نژاد
سخنان آقاتهرانی درباره خانهنشینی احمدینژاد +فیلم
جوانفکر از علل خانهنشینی رئیس جمهور گفت
رئیس جمهور هم که دید دورکاری اش! بی نتیجه است، پس از 11 روز بدون سر و صدا به محل کارش برگشت غافل از اینکه دیدگاه بسیاری ها به وی تغییر کرده است.
هرچند در ماه های بعد هم حرف و حدیثهای گوناگونی درباره این خانهنشینی مطرح شد و برخی افراد، سخنانی را به نقل از وی بیان کردهاند، اما محمود احمدینژاد تا اسفند ماه 90 شخصا درباره خانهنشینی خود سخنی نگفت.
روایت احمدی نژاد از خانه نشینی اش؟
او روز 24 اسفند ماه در پاسخ به سوال نمایندگان مجلس در سخنانی جالب درباره علل خانه نشینی اش در برابر حکم رهبر انقلاب عنوان کرد: گفتند كه من 11 روز خانهنشيني كردم. اين از آن حرفهاست. احمدينژاد و خانهنشيني و استراحت؟! اكثر مردم به ما ميگويند كه يك روز استراحت كن كمي به خودت برس، بعضي از دوستان نيز گفتهاند ... اين وصلهها به دولت نميچسبد و زندگي من نشان مي دهد كه همواره سعي كردم با عمل، بيان درست ، ادبيات صحيح و منطقي از ولايت دفاع كنم و نشان دهم كه نظام ولايت ، نظام مهرباني، عدالت ، پيشرفت ، كار، تلاش و همبستگي است.
برخی از نمایندگان از این پاسخ قانع شدند اما اکثر وکلای مردم آن را به شوخی تشبیه و اعتراض کردند.
قانع شدگان از پاسخهای رئیس جمهور
جملات تند و تیز احمدینژاد که اعتراض نمایندگان را برانگیخت
اما فارغ از اینکه دلیل واقعی این خانهنشینی چه بوده، به زعم بسیاری، این اقدام احمدینژاد یکی از بزرگترین خطاهای استراتژیک وی بوده که تبعات ناخوشایندی نیز برای او داشت:
1- هرچند احمدینژاد پیش از این رویداد، در میان چهرههای سیاسی اصولگرا، با مخالفتهایی روبهرو بود، اما هنوز جایگاه خود را در میان تودههای انقلابی حفظ کرده و از محبوبیت لازم در بین آنها برخوردار بود. این اقدام احمدینژاد، جایگاه وی را در میان این قشر نیز سست کرد تا دیگر خبری از حمایتهای بیدریغ آنها همچون گذشته نباشد.
2- خانهنشینی احمدینژاد که به نوعی مخالفت وی با رهبری تعبیر شد، باعث شد تا مخالفان اصلی وی در اردوگاه اصلاحطلبان دیگران را متوجه ادعاهای خود درباره او کنند. ادعای مهم و اصلی این دسته این بود که احمدینژاد سرانجام در برابر رهبری خواهد ایستاد.
بر سر کار برگشتن احمدینژاد و مواضع بعدی وی هرچند تا حدی نگرانیهای بهوجود آمده را برطرف کرد، اما نتوانست همچون گذشته ضامن اعتماد تودههای انقلابی به او باشد. از همین روی بهزعم برخی دوران پس از خانهنشینی، آغازگر دوران افول رییسجمهوری بود که بدون پشتوانه احزاب قدرتمند سیاسی و تنها با ادبیات مردمی و دست گذاشتن بر زخمهای دل مردم، توانست بر کرسی ریاستجمهوری تکیه بزند.