به گزارش روز شنبه جامجم آنلاين به نقل از پايگاه خبري وزارت نيرو، محمدرضا عطارزاده گفت: با مديريت مناسب منابع آب و بهره وري بيشتر، بدون هيچ مشكلي از پيك تابستان امسال عبور خواهيم كرد.
وي با تاكيد بر لزوم رعايت صرفه جويي در مصرف آب از سوي مردم، گفت: با صرفه جويي بيشتر از سوي مردم، ميتوان با وضعيت موجود آب با كيفيت را به خانههاي مردم رساند.
وي افزود: در صورت بروز شرايط بحراني نيز از شيوههاي ديگري براي تامين آب استفاده خواهيم كرد.
وي درخصوص مشكل كشت كشاورزان استان اصفهان، گفت: با برنامه ريزيهاي خوبي كه در مديريت منابع آب استان اصفهان انجام شد، كشت كنوني اين استان با حداقل بهره گيري از آب تكميل ميشود.
عطارزاده سپس درخصوص آخرين وضعيت خدمات رساني به طرحهاي مسكن مهر، گفت: وزارت نيرو تاكنون نقش به سزايي در تامين آب و برق طرحهاي مسكن مهر داشته است.
عطارزاده افزود: هم اكنون تمام پروژههاي آماده مسكن مهر، داراي آب و برق است اما براي پايداري بيشتر اين خدمت رساني، تامين منابع مالي بيشتري نياز است.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا درخصوص طرحهاي مهر ماندگار گفت: در يك مرحله طرحهاي فاضلاب جزو پروژههاي مهر ماندگار نبود اما تلاش زيادي صورت گرفت تا طرحهاي فاضلاب نيز در اين مجموعه بگنجد.
وي از سد گتوند به عنوان مهمترين طرح آبي مهر ماندگار ياد كرد و گفت: در آبگيري مرحله بعدي سد گتوند، افزون بر اينكه بر ظرفيت آبي كشور افزوده خواهد شد، ديگر آبي رها نميشود و در مرحله نخست يك هزار مگاوات برق به پيك ميرسد كه كمك بسيار خوبي به بخش برق كشور است.
اين مقام مسوول از نيروگاه تلمبه ذخيرهاي سياه بيشه به عنوان يكي ديگر از طرحهاي ماندگار مهر نام برد و تصريح كرد: اين طرح امسال وارد مدار ميشود و تلاش اين است كه به پيك تابستان برسد.
وي از بهره برداري از 15 سد ديگر نيز به عنوان طرحهاي مهر ماندگار ياد كرد و افزود: تلاش بر اين است كه با كمك نمايندگان مجلس و استفاده از قانون بودجه امسال، بتوان بسياري از مجتمعهاي آبرساني را به بهره برداري رساند.
به گفته عطارزاده، تامين آب كشاورزي يكي ديگر از طرحهاي ماندگار است كه ميتواند سهم عمدهاي در صرفه جويي آب و ارتقا و بهره وري بيشتر از آن داشته باشد.
معاون وزير نيرو در امور آب و آبفا اظهار كرد: تكميل طرحهاي مهر ماندگار يكي از دستورهاي خاص رييسجمهور است.
عطارزاده ابراز اميدواري كرد: بهره گيري از قانون برنامه پنجم توسعه و مشاركت سرمايهگذاري خصوصي در سرعت دادن به پروژههاي نيمه كاره تاثير به سزايي داشته باشد.
وي استفاده از فاينانس چين در پروژه سد رودبار را آغازي در استفاده از اين فاينانس دانست و گفت: با استفاده از اين ظرفيت دو تا سه طرح ديگر در حال نهايي شدن است.
وي به استفاده از تسهيلات بانك توسعه اسلامي، بانك اكو و بانك جهاني نيز به عنوان يكي ديگر از منابع تامين كننده نيازهاي مالي پروژههاي بخش آب اشاره كرد.
عطارزاده همچنين به آغاز عمليات اجرايي سد بختياري به عنوان بلندترين سد بتني جهان به دست متخصصان ايراني ظرف چند هفته آينده با حضور رييسجمهور اشاره كرد و گفت: اين طرح به قرارگاه خاتم الانبياء واگذار شده است اما چينيها نيز در آن مشاركت ميكنند.