رييس انجمن تحقيقات راينولوژي گفت: پروتز در نوك بيني ممكن است به عنوان جسم خارجي باعث واكنش بدن و ايجاد التهاب، قرمزي و زخم شده وچرك و آبسه ايجاد كند و در نهايت پروتز دفع شود.
دكتر محسن نراقي در گفت وگو با خبرنگار سرويس «سلامت» ايسنا، افزود: وي درباره استفاده از غضروفهاي بيماران ديگر براي پيوند غضروفي نوك بيني اظهار كرد: استفاده از غضروفهاي بيماران ديگر براي پيوند غضروفي نوك بيني به هيچ وجه كار صحيحي نيست چون غضروفهايي كه در بانك غضروفي نگه داشته ميشوند، سلولهاي مرده هستند و زماني كه در بيني فرد ديگري قرار ميگيرند، جذب بدن مي شود و فقط بخشي از غضروف كه موجب ايجاد بافت هم بندي ميشود در نوك بيني باقي ميماند.
وي تاكيد كرد: استفاده از غضروفهاي بيماران ديگر را براي پيوند تاييد نميكنم و يك ماده مصنوعي را براي شكل دهي به نوك بيني به كار نميبرم چون ريسك عمل را بالا ميبرد.
رييس انجمن تحقيقات راينولوژي در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: برخي از اعمال جراحي مربوط به بيني را ميتوان همزمان با جراحيهاي زيبايي بيني انجام داد كه مهمترين آن عمل جراحي انحراف داخل بيني است.
وي در ادامه گفت: برخي اعمال جراحي ارتباطي به بيني ندارد و مربوط به قسمتهاي ديگر صورت است كه از جمله آنها به عمل همزمان زيبايي پلك و بيني اشاره كرد. انجام همزمان اين اعمال جراحي باعث افزايش كيفيت عمل نميشود و مقداري كار را هم براي بيمار و هم جراح مشكلتر ميكند.
اين عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران با بيان اينكه جراحي پلاستيك بيني، مشكلترين جراحي پلاستيك در بدن است، تصريح كرد: در اين شرايط لازم است تمام تمركز جراح هنگام جراحي زيبايي بيني به اين عمل جراحي معطوف باشد. اگر قرار باشد جراح يك جراحي سنگين ديگر را همزمان با عمل جراحي زيبايي بيني انجام دهد ممكن است اين كار باعث كاهش كيفيت عمل شود.
نراقي توصيه كرد: اعمال جراحي مربوط به بيني تا حد امكان همزمان با جراحي پلاستيك و در يك مرحله بايد انجام شود اما عمل ساير اجزاي صورت نبايد همزمان با جراحي پلاستيك بيني انجام شود هرچند كه اين كار امكانپذير باشد بنابراين لازم است كه بيماران عجله نكنند و پس از عمل جراحي پلاستيك بيني، اقدام به اين كار كنند.
وي افزود: پوليپهايي كه نيازمند اعمال جراحي خيلي پيچيده نيستند را ميتوان همزمان با جراحي پلاستيك بيني انجام داد البته بزرگي شاخكهاي بيني را هم ميتوان اصلاح كرد.
رييس انجمن تحقيقات راينولوژي با بيان اينكه به طور كلي در جراحي زيبايي بيني هرچه محافظه كارانهتر عمل شود بهتر است، گفت: پزشكاني كه قسمتهايي از بيني را عمل نميكنند بهتر از پزشكاني هستند كه قصد دارند در همه بخشهاي بيني تغييرات ايجاد كنند چون وقتي يك قسمت بيني دست نخورد، بيمار در صورت تمايل بعدها ميتواند آن را عمل جراحي نمايد ولي اگر قسمتهايي از بيني به عمل احتياج نداشته باشد و پزشك بيش از حد روي آن كار كند، بيني را نميتوان به حالت قبل برگرداند. در كل در عمل جراحي بيني لازم است حداقل اقداماتي كه صد درصد لازم است انجام شود نه حداكثر اقدامات.