به گزارش حوزه دولت خبرگزاری فارس، محمدرضا رحیمی صبح امروز در هفدهمین کنگره دامپزشکی ایران که همزمان با روز جهانی دامپزشکی با شعار "دامپزشکی برای سلامت، دامپزشکی برای غذا و دامپزشکی برای کره زمین" در مرکز همایش های بین المللی رازی تهران برگزار شد با بیان اینکه نقش و اهمیت کار دامپزشکان، همراستا و در برخی موارد با اهمیت تر از کار پزشکان در جامعه است، گفت: دامپزشکی کشور آنچنان که باید مورد اهمیت قرار نگرفته و این در حالی است که دامپزشکی یکی از بخش هایی است که باید به بهترین وجه تقویت و مورد حمایت قرار گیرد تا کشور از لحاظ دام و فرآورده های دامی و پروتئینی دچار مشکل نشود.
معاون اول رییس جمهور با طرح این سوال که چرا کشوری به وسعت ایران، با وجود منابع گوناگون برای تولید محصولات دامی و پروتئینی باید نیازمند واردات این قبیل محصولات باشد، افزود: با توجه به استعدادها و ظرفیت های موجود در کشور می توانیم، علاوه بر نیازهای داخلی برای صادرات نیز در این بخش محصول تولید کنیم، اما متاسفانه به خاطر ضعف در مبانی و برنامه ریزی ها، در بخش تولید محصولات دامی مشکل داریم.
رحیمی با تاکید بر لزوم برنامه ریزی و سازماندهی مناسب در حوزه دامپزشکی کشور تصریح کرد: باید به گونه ای عمل کنیم که تامین تمام نیازمندی های کشور در حوزه دام، طیور و آبزیان در مسیر تدبر و برنامه ریزی های دامپزشکی قرار گیرد چرا که نیازمند آن هستیم که این ضعف را در کشور جبران کنیم تا مسیر مطمئنی برای توسعه و گسترش تولیدات محصولات دامی ترسیم شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 25 دانشکده دامپزشکی در کشور وجود دارد، بر لزوم تربیت دامپزشکان بر اساس نیازهای کشور تاکید کرد و اظهار داشت: نیازمند تغییر و تحول اساسی در بخش دامپزشکی هستیم و در این راستا دولت به طور همه جانبه از برنامه ریزی ها و اقداماتی که قرار است شکل گیرد، حمایت خواهد کرد تا بتوانیم این نهاد را که پشتوانه عظیمی برای تامین سلامت در کشور است، تقویت کنیم.
رحیمی با بیان اینکه حوزه سلامت کشور نیازمند حضور دامپزشکانی است که در سخت ترین شرایط خود را وقف سلامت جامعه می کنند، گفت: برخی بیماری های مشترک میان حیوانات و انسان ها وجود دارد که پیشگیری و جلوگیری از شیوع آنها در میان حیوانات می تواند کمک بسیار بزرگی به عدم انتقال این بیماری ها به انسان ها کند و انجام این کار مهم بر عهده دامپزشکان است.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه با توجه به شرایط موجود در کشور و نیاز روز افزون به فرآورده های دامی و مواد پروتئینی باید تولید محصولات در بخش دام و دامپروری در کشور را به دو برابر برسانیم، گفت: انتظار می رود که دامپزشکان و حوزه دامپزشکی در کشور با برگزاری نشست های مستمر و برنامه ریزی در جهت کنترل این بخش فعال تر از گذشته اقدام کنند.
رحیمی با بیان اینکه دولت و کمیسیون های آن آماده ارتباط به روز و تنگاتنگ برای رفع نیازهای دامپزشکان با حوزه دامپزشکی کشور است و همه ظرفیت های خود را برای تقویت این بخش به میدان خواهد آورد، اظهار داشت: با برنامه ریزی های دولت، زمینه بکارگیری تمامی فارغ التحصیلان دامپزشکی در بخش های دولتی و خصوصی فراهم خواهد شد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه باید به گونه ای عمل کنیم که در منطقه، توزیع کننده مواد پروتئینی باشیم، از افزایش قیمت برخی فرآورده های دامی و مواد پروتئینی در کشور انتقاد و تصریح کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی کرد تا بتوان چشم انداز خوب و ثابتی برای صادرات و واردات در این بخش داشته باشیم.
رحیمی خاطرنشان کرد: لازمه دستیابی به این هدف، همدلی و همکاری در جهت تدوین برنامه منسجم و تلاش در راستای به اجرا رساندن آن است تا بتوانیم شاهد رونق کار دامپزشکی در کشور باشیم.