به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تا پایان برنامه پنجم توسعه باید حدود 14 میلیارد متر مکعب گاز در مخازن زیر زمینی کشور ذخیره شود که این موضوع به عنوان تکیلف برای شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی معین شده است.
بر اساس این تکلیف باید تا پایان برنامه پنجم توسعه،روزانه 130 میلیون مترمکعب گاز (معادل پنج 6 فاز پارس جنوبی) برداشت و به شبکه سراسری تزریق شود.
مدیرعامل شرکت ذخیره سازی گاز طبیعی می گوید در دنیا سه نوع مخزن برای ذخیره سازی گاز مناسب تشخیص داده شده است، که عبارتند از مخازن هیدرو کربوری تخلیه شده از گاز یا نفت، آب های زیرزمینی و گنبدهای نمکی، و اینها مخازنی هستند که ایران هر سه آنها در اختیار دارد.
وی ادامه می دهد: مخزن سراجه قم که مراحل نهایی آماده سازی را طی می کند و مخزن شوریجه مشهد نیز تا کنون پیشرفت 70 درصدی از نظر عملیات اجرایی داشته است. بنابراین تا پایان سال جاری انتظار می رود مخزن شوریجه آماده تزریق گاز شود.
این گزارش حاکی است مخازن قابلیت ذخیره سازی در ایران دارای ظرفیت ذخیره سازی نزیدک به هشت میلیارد مترمکعب گاز هستند و در زمان اوج مصرف می توانند به بخش مهمی از نیازهای کشور پاسخ دهند.