0

غرب در اندیشه عربستان پس از انقلاب/ انقلاب به پشت دروازه‌های عربستان رسید

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

غرب در اندیشه عربستان پس از انقلاب/ انقلاب به پشت دروازه‌های عربستان رسید

نسخه چاپيارسال به دوستان
تحلیل پایگاه خبری «عربی پرس» از شرایط سیاسی و اجتماعی عربستان
غرب در اندیشه عربستان پس از انقلاب/ انقلاب به پشت دروازه‌های عربستان رسید

خبرگزاری فارس: خیزش عربی هم اکنون پشت مرزهای عربستان است و همین روزهاست که خبر ورود آن به این کشور به گوش برسد، به همین منظور محافل و مراکز سیاسی غرب خود را برای دوره‌ای از بحران‌ها در عربستان سعودی آماده می‌کنند.

خبرگزاری فارس: غرب در اندیشه عربستان پس از انقلاب/ انقلاب به پشت دروازه‌های عربستان رسید

 به گزارش فارس به نقل از پایگاه خبری عربی پرس، هر روز که می‌گذرد شکاف میان رژیم سعودی و مردم این کشور عمیق‌تر و گسترده‌تر می‌شود و این شکاف به اندازه‌ای آشکار و عیان شده که اندیشکده‌های آمریکایی و اسرائیلی نیز به وضوح آن را دریافته و از آن سخن می‌گویند و کسی چه می‌داند، شاید راهکارهایی هم برای مقابله با این شکاف ارائه می‌دهند که بالطبع باید در سرکوب هرچه بیشتر خلاصه شود.

بر اساس این گزارش، به نظر می‌رسد، بهار عربی هم اکنون پشت مرزهای عربستان است و همین روزهاست که خبر ورود آن به این کشور به گوش برسد، به همین منظور محافل و دوایر سیاسی غربی خود را برای دوره‌ای از بحران‌ها در عربستان سعودی آماده می‌کنند و در این راستا اندیشکده آمریکایی "هربتج" سوالاتی را درباره احتمال وقوع انقلاب در کشور عربستان مطرح و توجه دولتمردان و سیاستمداران غربی و آمریکایی را به توقف صدور نفت توسط بزرگ‌ترین کشور جهان جلب می‌کند.

بر این اساس موسسه راستگرای هریتج سناریوی‌هایی را برای پس از فروپاشی رژیم سعودی و قطع صادرات نفت به دولت آمریکا ارائه می‌دهد تا در وضعیت فوق العاده و در شرایطی که رژیم سعودی در عربستان سرنگون شود و نفوذ آمریکا در خاورمیانه به شکلی خاص کاهش یابد، واشنگتن چه تدابیری اتخاذ کند.

پژوهشگران این اندیشکده آمریکایی از جمله افرادی چون "آریل کوهن" و "جیمز فیلیپس" و میکاییلا بندیکووا" در این‌باره گزارشی هشت صفحه‌ای ارائه داده و تاکید می‌کنند که سناریوی سرنگونی رژیم سعودی بدترین سناریویی است که می‌توان آن را در خاورمیانه تصور کرد و خطرات ناشی از آن بسیار بیشتر از بستن تنگه هرمز توسط ایران است که اگرچه موجب افزایش قیمت نفت خواهد شد، اما این افزایش قیمت کوتاه مدت بوده و آمریکا می‌تواند، ایران را به حمله نظامی تهدید یا حتی این تهدید را عملی نیز کند و هرتیج در این‌باره به تجارب تلخ سال‌های 2006 و 2008 و همچنین 2010 اشاره می‌کند که آمریکا در اندیشه حمله به ایران از یک‌سو و تامین نیازها و کمبودهای نفتی خود در صورت حمله نظامی به ایران بود.

اما این‌بار بحث ایران مطرح نیست، بلکه سخن از سرنگونی رژیم سعودی و آسیب دیدن عمیق تولید نفت این کشور به ویژه در صورت ادامه انقلاب و طولانی شدن آن در عربستان در میان است که ممکن است، توقف کامل تولید نفت حداقل برای یک سال و نیز کاهش تولید نفت عربستان به میزان روزانه 8.4 میلیون بشکه را به دنبال داشته باشد.

به همین منظور تهیه‌کنندگان این گزارش بر این نکته تاکید می‌کنند که واشنگتن باید از نفوذ و منابع و حمایت‌های خود از هم‌پیمانان و دوستانش در زمان بحران استفاده کند و در این شرایط آمریکا باید حتی سناریو "پیاده کردن نیروهای نظامی در عربستان و کشورهای عرب همجوار این کشور" را مد نظر داشته باشد.

بنابر این گزارش انقلاب عربستان آثار و تبعات اقتصادی هم آمریکا خواهد داشت و انتظار می‌رود، قیمت سوخت در آمریکا به بیش از 6.5 دلار در هر لیتر برسد و این جدای از افزایش قیمت نفت است که انتظار می‌رود از 100 دلار به 220 دلار در هر بشکه افزایش یابد.

صرف نظر از اندیشکده‌های آمریکایی مطبوعات این کشور و همچنین دیگر کشورهای غربی به بیم و هراس‌های آمریکا از بروز انقلاب در عربستان پرداخته‌اند.

مجله آمریکایی "اکونومیست" که پیشتر در گزارش‌هایی پیش‌بینی کرده بود که ایستگاه بعدی بهار عربی بی‌تردید عربستان خواهد بود، در آخرین گزارش خود از عربستان و ناآرامی‌های موجود در آن با اشاره به اینکه جوانان سعودی نیز از جوانان کشورهایی چون مصر و تونس یاد گرفته‌اند که چگونه اعتراض‌های خود نسبت به فساد مالی و اداری و حکومتی و قانونی موجود در عربستان را به گوش مسئولان سعودی برسانند، تاکید می‌کند که اقدامات صورت گرفته توسط رژیم سعودی برای مقابله با این اعتراض‌ها تاکنون همچون کوفتن آب و در هاون بوده است و با اینکه حاکمان سعودی تاکنون موفق شده‌اند، از موج بهار عربی در کشور خود بگریزند، اما به آینده آنها امیدی اطمینانی نیست، به ویژه آنکه خاندان سعودی حاکم بر عربستان نیز به خوبی ریشه این اعتراض‌ها را درمی‌یابد و به خوبی می‌داند که ریشه بسیاری از این ناآرامی‌ها مسائل اقتصادی است و مردم این کشور درآمدهای کلان نفتی را خواستار هستند که به جیب شاهزاده‌های سعودی می‌رود و بنا به گفته برخی از افراد این خاندان مردم عربستان خواهان سهم بیشتری از درآمدهای نفتی کشور هستند.

سپس مجله اکونومیست توضیح می‌دهد که اگرچه این سخن افراد خاندان سعودی درست است، اما نظرسنجی‌های صورت گرفته نشان می‌دهد که یکی از دلایل ناآرامی‌ها و اعتراض‌ها در عربستان به بیکاری و تورم موجود در این کشور بازمی‌گردد که هم اکنون به دو وجه مشخصه عربستان سعودی تبدیل شده است، بگونه‌ای که بر اساس آمار رسمی میانگین بیکاری در کشور به حدود 10.6 درصد بالغ می‌شود و این درحالی است که آمار و ارقام غیر رسمی میانگین این آمارها میان جوانان بیست ساله عربستانی را 20 درصد اعلام کرده‌اند.

در همان زمان رژیم سعودی اقدام به بازداشت سه جوان عربستانی می‌کند که به اتهام ساخت فیلمی درباره گسترش فقر در عربستان و انتشار آن در شبکه‌های اینترنتی بازداشت می‌شوند و در عین حال شبکه‌های خبری و یا رسانه‌های سعودی اجازه ندارند، درباره مردی سخن بگویند که برای تامین هزینه‌های زندگی خود فرزندش را به فروش گذاشت.

واقعیت امر این است که مشکلات در عربستان تنها به مسائل و قضایای اقتصادی محدود نمی‌شود، بلکه یکی از دلایل اعتراض و خشم شهروندان عربستانی به نحوه برخورد نیروهای امنیتی مذهبی بازمی‌گردد که اجازه دخالت در تمام امور شهروندان عربستانی حتی امور خصوصی آنها را به خود می‌دهند.

در همان زمان عرصه اجتماعی عربستان شاهد افزایش اعتراض‌های زنان برای کسب حقوق غصب شده خود و دستیابی به جایگاهی بهتر در جامعه سعودی است و در این میان حق آزادی بیان نه تنها خواسته زنان که خواسته تمام مردم این کشور است که از آن محروم هستند.

اما درباره برخورد و تعامل مسئولان سعودی باید گفت که آنها در این مرحله هر روز بر تشدید سرکوب‌ها و اتخاذ تدابیر بیش از پیش امنیتی می‌افزایند. نایف بن عبد العزیز، ولی‌عهد عربستان سعودی در این‌باره می‌گوید که هم اکنون زمان بیان ضعف و ناتوانی نیست و اکثر کسانی‌که به رژیم اعتراض می‌کنند، بازداشت شده و برای سال‌ها بدون محاکمه به زندان افکنده یا از سفر خارج منع می‌‌شوند.

افزون بر اینکه رژیم سعودی به شدت حلقه فشار بر رسانه‌های عربستان را تنگ کرده است و تمام اینها موجب می‌شود که آمریکا از بروز انقلاب در این کشور نفت‌خیز نگران باشد.

انتهای پیام/++

 
 
شنبه 9 اردیبهشت 1391  5:19 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها