0

از کار افتادن ساعت بدن عامل بيماري قلب

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

از کار افتادن ساعت بدن عامل بيماري قلب



حتماً شما هم شنيده‌ايد اين جمله را که قلبش مثل ساعت کار مي‌کند. شايد پيش از اين وجه شباهت قلب و ساعت خيلي به نظر علمي نمي‌آمد اما به تازگي محققان دانشگاه کيوتو متوجه شده‌اند که اختلال در کار ساعت فيزيولوژيک بدن مي‌تواند منجر به بيماري قلبي شود. همانطور که مي‌دانيد در بدن انسان به طور طبيعي نظم مشخصي وجود دارد که تکرار مي‌شود. اين ساعت که در واقع يک ريتم شبانه‌روزي 24 ساعته است و به ريتم سيرکادين معروف است، بسياري از واکنش‌هاي شيميايي بدن را تنظيم مي‌کند و به همين علت در بسياري بيماري‌ها اهميت دارد. مثلاً چرخه خواب و بيداري، نوعي ريتم سيرکادين (24 ساعته) است که با افزايش و کاهش ميزان هورمون ملاتونين تنظيم مي‌شود. تغيير فشار خون و دماي بدن و ترشح برخي هورمون‌ها هم از همين ريتم هستند.

اصلي‌ترين ساعت زيستي انسان در هسته فوق‌کياسمايي هيپوتالاموس قرار گرفته که گاهي تحت‌تأثير بعضي از عوامل، به هم مي‌ريزد. شب کاري، تغيير در ناحيه زماني (جت لگ)، خوردن موادي مانند قهوه و نوشابه‌هاي کافئين‌دار، سيگار و سالمندي از جمله عواملي هستند که مي‌توانند در ساعت‌هاي زيستي اختلال ايجاد کنند.

اين محققان ژاپني متوجه شدند موش‌هايي که ريتم سيرکادين آنها غير‌طبيعي است، فاقد جفت مولکول‌هاي کريپتوکروم بوده و به علت سطح بالاي هورمون آلدوسترون و احتباس مايعات در کليه، مستعد فشار خون بالا هستند. آنها در مجله پزشکي نيچر اعلام کرده‌اند ژن‌هاي مشابهي در انسان وجود دارد که با اختلال در اين ريتم شبانه‌روزي باعث بالا رفتن فشار خون انسان هم مي‌شود. همانطور که مي‌دانيد فشارخون بالا موجب حمله قلبي، سکته مغزي و آسيب رساندن به کليه و مشکلات ديگر مي‌شود. بنابراين بهتر است بيشتر مراقب اين ساعت فيزيولوژيک باشيد و به زنگ آن توجه کنيد!

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

شنبه 9 اردیبهشت 1391  3:16 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها