عضو هيات علمي دانشگاه تربيت مدرس با بيان اينكه محققان معتقدند تا 10 سال آينده به واكسنهايي نظير آنفلوآنزا و واكسن اعتياد كه ميتواند براي كشور ما نيز بسيار مفيد باشد دست مييابند گفت: اميدواريم واكسنهاي مالاريا، TB و HIV را تا 20 سال آينده به عنوان واكسنهاي مطمئن داشته باشيم.
به گزارش خبرنگار سلامت خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، دكتر معصومه ابتكار كه در مراسم افتتاحيه يازدهمين كنگره بين المللي ايمنولوژي و آلرژي ايران سخن مي گفت با بيان اينكه ايمنولوژي به عنوان يكي از علوم پايه و ميان رشتهاي سريعترين رشدها را در مقايسه با ساير علوم پزشكي داشته است، گفت: البته چالشهايي نظير سرطان، ايدز و بيماريهاي خود ايمن به اين رشد كمك كرده است.
دانشيار گروه ايمني شناسي دانشكده علوم پزشكي دانشگاه تربيت مدرس با اشاره به اينكه اين تئوريها و ايدهها بسيار سريع تغيير ميكند، اظهار كرد: علت اين امر آن است كه اطلاعات فراواني طي تحقيقاتي كه صورت ميپذيرد به دست ميآيد كه اين اطلاعات گاهي با يكديگر همپوشاني داشته اما در بسياري از موارد تضاد دارند. واقعيت امر اين است كه اين اطلاعات غير پيوسته، ناهمگون و ناكافي هستند به همين خاطر در آناليز و توليد تئوري چالشهاي بسياري داريم.
ابتكار با اشاره به اينكه نقش ژنتيك و عوامل دروني سيستم ايمني و ارتباط آن با سيستمهاي ديگر باعث شده است نگاه كاملا متفاوتي نسبت به موضوع سيستم ايمني و چگونگي شكل گيري آن به وجود بيايد، اظهار كرد: محققان معتقدند تا 10 سال آينده به واكسنهايي نظير آنفلوآنزا و شايد واكسن اعتياد كه ميتواند براي كشور ما بسيار مفيد باشد دست مييابيم.
اين ايمنولوژيست ادامه داد: اميدواريم در نهايت واكسنهاي مالاريا، تي بي و HIV را تا 20 سال آينده به عنوان واكسنهاي مطمئن داشته باشيم.
ابتكار با بيان اينكه مطالعات بسياري در علم ايمنولوژي پيرامون HIV انجام شده است، ابراز اميدواري كرد: واكسنهاي ديابت و سرطان در آينده به دست محققان اين رشته ساخته شوند.
وي همچنين بر لزوم برنامه ريزي براي سيستم ايمني تاكيد كرد و گفت: اين مسئله حائز اهميت است كه بتوان سيستم ايمني كودكان را با تغذيه صحيح و مناسب سازي محيط اصلاح كرد. متاسفانه آلودگيهاي زيست محيطي هوا، خاك و همچنين تغذيه همگي به نوعي بر سيستم ايمني افراد اثر گذارند.
اين ايمنولوژيست در پايان درباره جايگاه علمي ايران در جهان اظهار كرد: رشد توليدات علمي ايران بين سال 2002 تا 2009، 11 برابر ميزان رشد جهاني بوده و در اين ميان ايمنولوژي در مقايسه با ساير رشتهها در جايگاه سوم قرار دارد.
در ادامه اين مراسم، دكتر طوبي غضنفري، دبيرعلمي كنگره هم ضمن تاكيد بر نقش كليدي تحقيقات پايه در ارتقاي سلامت جامعه گفت: اكنون تحقيقات بنيادي خوبي در كشور ما انجام ميشود با اين حال تعداد محدودي از اين تحقيقات كاربردي شده و به كمك ارتقاي سلامت جامعه ميآيند.
وي با اشاره به اينكه لازم است تحقيقات پايه براي درمان مشكلات خاص و مبتلابه جامعه امروز گسترش يابد گفت: به عنوان مثال مشكلات باليني مصدومان شيميايي منحصر به كشور ماست و تا تحقيقات پايه در اين خصوص انجام نشود نميتوان دردي از اين بيماران دوا كرد.
دبيرعلمي يازدهمين كنگره بين المللي ايمنولوژي و آلرژي ايران با اشاره به شعار محوري كنگره كه «ايمنولوژي از تحقيقات پايه تا كاربردي باليني» است، گفت: 40 كميته تخصصي كه موضوعات مرتبط با ايمنولوژي را در بر ميگرفت تشكيل شد و هر كميته مسئوليت بررسي تعدادي از مقالات رسيده را بر عهده گرفت.
دكتر عيسي صالحي، دبير اجرايي يازدهمين كنگره بين المللي ايمونولوژي و آلرژي ايران نيز با بيان اينكه بيش از هزار و 300 مقاله به دفتر دبيرخانه كنگره رسيده است، عنوان كرد: از اين تعداد 360 مقاله به صورت سخنراني و حدود 800 مقاله به صورت پوستر ارائه ميشود.
وي از حضور 19 مهمان خارجي در كنگره خبر داد و گفت: اين مهمانان و سخنرانان از كشورهاي آلمان، چين، انگليس، كانادا، هلند، سوئد، آمريكا، بلژيك، ژاپن و فرانسه هستند.
صالحي از برگزاري 28 كارگاه تخصصي و يك دوره پيشرفته ايمنولوژي طي روزهاي برگزاري كنگره خبر داد و عنوان كرد: اين كنگره هشت دوره بازآموزي مدون دارد.
به گزارش ايسنا، يازدهمين كنگره بين المللي ايمنولوژي و آلرژي ايران كه هفتم ارديبهشت ماه در سالن همايشهاي بين المللي برج ميلاد آغاز به كار كرده تا دهم ارديبهشت ماه ادامه دارد.