مهدي تبرائي كارشناس شنوايي شناسي در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفت: صدمه نوير يا سرو صدايي اضافه در محيط به سيستم شنوايي تاييد شده است و زماني كه اصواتي از 80 دسي بل به بالا به مدت طولاني به سيستم شنوايي برسد باعث صدمه گوش داخلي مي شود.
وي در ادامه بيان كرد: فاصله از منبع صدا يكي از موثرترين مسائل در شدتي كه به گوش مي رسد است، گفتار طبيعي افراد چيزي حدود 65 تا 70 دسي بل است، در صورتي كه يك نويد موثر بر گوش داخلي حدود 85 دسي بل است و اين مقدار صوت در هدفونها و ضبط خودروها و ديگر لوازم صوتي به راحتي شكل مي گيرد و تاثير بسيار منفي بر روي گوش داخلي ايجاد مي كند.
تبرائي تصريح كرد: استفاده از هدفون ها و پخش خودروها به همراه پليس باعث مي شود مژك هاي داخلي گوش تحريك شده و كم كم از كار بيفتد و صداي بم بيشترين تاثير را روي صفحه اي كه مژك ها روي آن قرار دارند را دارد.
اين كارشناس شنوايي شناسي درادامه عنوان كرد: زماني كه از هدفون ها استفاده مي كنيم و آن را داخل گوش قرار مي دهيم هيچ راه خروجي براي صورت ايجاد شده نمي گذارد صدا در كانال گوش ايجاد پژواك كند و بسته بودن كانال كه توسط خود هدفون ايجاد مي شود باعث كم شنوايي مي شود لذا پيشنهاد مي شود از هدفون هايي كه محفظه خروجي هوا دارد استفاده شود.
وي افزود: لرزش هاي ناشي از باند خودروها كه اغلب جوانان از آن ها استفاده مي كنند تاثير بسيار منفي در شنوايي دارد و مانند صداي انفجار كاملأ صدمه زننده است، با بلند نمودن صداي دريافتي، درك آن بالا نمي رود بلكه شدت آن افزايش مي يابد كه مرز 80 دسي بل را رد كرده و كاملا بايد از آن پرهيز شود.