معاون آموزشي وزارت بهداشت گفت: به ازاي هر 100 هزار نفر، حدود 100 نفر سالانه در كشور به بيماري سرطان مبتلا ميشوند كه اين آمار در مردان بيش از زنان است.
به گزارش سرويس سلامت ايسنا، دكترمحمدعلي محققي در ميزگرد چالشهاي درمان سرطان افزود: طبق برآورد مركز آمار در سال 90 مجموع هزينههايي كه از بيتالمال صرف سلامت شد، 560 هزار ميليارد ريال است كه اين مبلغ صرف سه بخش آموزش، تحقيقات و امور دانشگاهي، پيشگيري و بهداشت و مباحث مربوط به توانبخشي و بازتواني شده است.
وي ادامه داد: به عبارتي 160 هزارميليارد كه 40 درصد اين بودجه است، صرف سه بخش مورد اشاره و 60 درصد بقيه صرف هزينههاي درماني ميشود در حالي كه اين ميزان در نظامهاي معتبر سلامت معكوس و به نفع نظام سلامت است.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با اشاره به اينكه يك سوم سرطانها در مراحل اوليه قابل پيشگيري است، گفت: پرسش اساسي اين است كه نظام سلامت چه اقداماتي را براي پيشگيري از سرطان در جامعه و چه سرمايهگذاري را در اين زمينه براي نسلهاي بعدي انجام داده است؟
وي با انتقاد از اينكه نظام سلامت ما بيمارمحور است، يادآور شد: نظام سلامت در كشور بيشتر بر معلول توجه دارد تا علت.
دكتر محققي تصريح كرد: ضروري است نظام سلامت در كشور در سطوح آموزش، تحقيقات و رويكردهاي خود را دگرگون كرده و چينش آن بر اساس سلامت محوري تنظيم شود.
در ادامه دكتر اردشير قوامزاده رييس اين كنگره، تشخيص زودهنگام و درمان مناسب را از ضرورتهاي نظام سلامت در كشور برشمرد.
وي با ابراز خرسندي از اقدام وزارت بهداشت در زمينه پزشك خانواده گفت» احياي پزشك خانواده در جامعه و به ويژه در جوامع كوچك مانند شهرهاي كوچك و روستاها سبب تشخيص زودرس بيماريها به ويژه سرطانها خواهد شد.
رييس يازدهمين كنگره سراسري مديكال آنكولوژي و هماتولوژي ايران، افزايش پزشكان درمانگر سرطان و در كنار آن توسعه و تجهيز مراكز درماني و تدوين دستورالعمل درماني متناسب با بيماران ايراني را به عنوان ضرورتهاي نظام سلامت كشور در زمينه سرطانها عنوان كرد.
دكتر كاظم زندهدل دبير شبكه ملي تحقيقات سرطان از اعضاي اين ميزگرد نيز اظهار داشت:در حالي 60 درصد مرگ و ميرها ناشي از بيماريهاي غيرواگير از جمله سرطانها است كه تنها 9 درصد بودجه كنترل بيماريها به بيماريهاي غيرواگير اختصاص دارد.
وي با اشاره به گزارش اخير سازمان جهاني بهداشت گفت: بيشترين آمار سرطان از كشورهاي ميان درآمد گزارش شده كه كشور ما نيز از جمله اين كشورها است و ضروري است كه از همين اكنون به فكر برنامهريزيهاي پيشگيري و كاهش مرگ و مير ناشي از سرطانها باشيم.
دكتر زنده دل ادامه داد: سالانه 63 هزار نفر در كشور به سرطان دچار ميشوند كه از اين تعداد 46هزار نفر فوت ميكنند.
وي با تاكيد بر اينكه در آمارهاي رسمي ابتلا به سرطان 20 درصد كمشماري داريم، خاطرنشان ساخت: سالانه 80 تا 90 هزار مورد جيديد به مبتلايان سرطان در كشور افزوده ميشود كه 50 تا 55 هزار نفر آنان فوت ميكنند.
دكتر زندهدل گفت: شبكه ملي سرطان برنامهاي براي بازنگري برنامه موجود وزارت بهداشت پيشنهاد كرده كه منتظر تصويب وزارت بهداشت است