0

كم شير خوردن نوزاد عامل ايجاد زردي نوع زودرس در هفته اول است

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

كم شير خوردن نوزاد عامل ايجاد زردي نوع زودرس در هفته اول است

يك فوق تخصص بيماري‌هاي گوارش و كبد اطفال گفت: كم شير خوردن نوزاد عامل ايجاد زردي نوع زودرس در هفته اول است البته در زردي ناشي از شيرمادر ديررس كه در هفته دوم پس از تولد در اثر چربي‌هاي موجود در شير مادر ايجاد مي‌شود، نگراني وجود ندارد و اين نوع زردي طي مدت يك ماه بدو تولد به تدريج برطرف مي‌شود.

دكتر حامد شفق در گفت وگو با خبرنگار سلامت ايسنا منطقه دانشگاه علوم پزشكي تهران، با اشاره به اين كه در نوزادان نارس ميزان زردي فيزيولوژيك از روز 3 تا 4 پس از تولد افزايش مي‌يابد، گفت: اين ميزان روز 6 تا 7 پس از تولد به حداكثر 15 مي رسد و تا روز دهم و حداكثر تا روز 14 تا 15 پس از تولد از بين مي رود.

وي در خصوص زردي پاتولوژيك گفت: اين نوع زردي از روز اول تولد بروز مي‌كند و ميزان آن در نوزادان رسيده بيش از 12 و در نوزادان نارس به بالاتر از 15 افزايش مي‌يابد و ميزان افزايش بيلي روبين در زردي پاتولوژيك بيشتر از نوع فيزيولوژيك است.

اين فوق تخصص بيماري‌هاي گوارش و كبد اطفال با تاكيد بر اهميت درمان زودهنگام زردي پاتولوژيك گفت: در نوزادان عفونت ادراري، هيپوتيروييدي، ناسازگاري گروه خوني مادر با جنين، مشكلات كبدي و بيماري‌هاي متابوليسم موجب ايجاد زردي پاتولوژيك مي شود.

دكتر شفق با اشاره به اينكه زردي ناشي از شير مادر بر دو نوع است، گفت: كم شير خوردن نوزاد عامل ايجاد زردي نوع زودرس در هفته اول است.

وي در ادامه افزود: در زردي ناشي از شير مادر ديررس كه در هفته دوم پس از تولد در اثر چربي‌هاي موجود در شير مادر ايجاد مي‌شود، نگراني وجود ندارد و اين نوع زردي ظرف مدت يك ماه بدو تولد بتدريج برطرف مي‌شود.

دكتر شفق تصريح كرد: درمان زردي زودرس، شير خوردن بيشتر نوزاد است اما در نوع ديررس نبايد شير مادر را قطع كرد زيرا مقدار افزايش زردي تا حدي است كه خطري براي نوزاد ايجاد نمي‌كند.

اين فوق تخصص بيماري‌هاي گوارش و كبد اطفال خاطرنشان كرد: ميزان خطرناك افزايش زردي در نوزادان با توجه به وزن و سن نوزاد متفاوت است.

وي گفت: در مواردي كه ميزان افزايش زردي به اندازه ي دو سوم خطرناك برسد فوتوتراپي انجام مي‌شود.

دكتر شفق در خصوص عوارض افزايش زردي گفت: اين افزايش با عوارض عصبي (كرن ايكتروس) همراه است كه با افزايش زردي به ميزان بالاتر از ميزان خطرناك بوجود مي‌آيد.

اين فوق تخصص بيماري‌هاي گوارش و كبد اطفال گفت: افزايش زردي به ميزان بالاتر از ميزان خطرناك موجب مي‌شود بيلي روبين از سد مغزي عبور كند و در عقده‌هاي قاعده‌ي مغز رسوب كرده و عوارض عصبي مانند آسيب عصب شنوايي و آنسفاليت را ايجاد مي‌كند.

وي با اشاره به اينكه فوتوتراپي با رعايت شرايط خاصي قابل انجام است، گفت: قرار دادن نوزاد در نور لامپ‌هاي فلورسنت و در منزل انجام پذير نيست و بايد فوتوتراپي با رعايت فاصله ي 40 سانتي متري منبع نور با نوزاد باشد و نوزاد كاملا بدون لباس و با چشم‌هاي بسته زير نور قرار گيرد زيرا طول موج نور موجب آسيب شبكيه مي‌شود كه اين شرايط در بيمارستان امكان پذير است و امكان هيپوترمي هنگام بدون لباس بودن نوزاد وجود دارد.

دكتر شفق در پايان خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه زردي نوزاد ممكن است با مشكلات ديگري همچون عفونت‌هاي ادراري همراه باشد، بنابراين بايد نوزاد براي انجام فوتوتراپي در بيمارستان بستري شود و انجام اين كار در منزل توصيه نمي‌شود.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

پنج شنبه 7 اردیبهشت 1391  4:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها