0

فلج اطفال از ۱۱ سال پیش در کشور حذف شده است

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

فلج اطفال از ۱۱ سال پیش در کشور حذف شده است

خبرگزاری فارس: معاون بهداشتی وزیر بهداشت گفت: بیماری‌های سرخک، سرخجه‌ مادرزادی و کزاز نوزادی در مرحله‌ حذف قرار دارند و 11 سال است که کشور عاری از فلج اطفال است. بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده‌اند .

خبرگزاری فارس: فلج اطفال از ۱۱ سال پیش در کشور حذف شده است

به گزارش خبرگزاری فارس  علیرضا مصداقی‌نیا طی یادداشتی که در پایگاه اطلاع رسانی دولت منتشر شد، نوشت: بنا به تأیید سازمان جهانی بهداشت و صندوق کودکان ملل متحد(یونیسف)، ایمن سازی مؤثرترین اقدام بهداشتی شناخته شده بعدا ز تامین آب آشامیدنی سالم در تامین سلامت جامعه است.

ایمن سازی یک روش اثبات شده در کنترل و حذف بیماری‌های عفونی خطیر است. واکسن‌ها و ایمن سازی نقش بسیار مهمی در سلامت جوامع در یک قرن اخیر داشته‌اند.

سه دهه از ریشه کنی آبله می‌گذرد، تعداد موارد فلج اطفال به شدت کاهش یافته، مرگ و میرجهانی سرخک نیز افت واضحی داشته، تعداد بیشتری از افراد واکسینه می‌شوند و به مرور فواید ایمن سازی از طریق حفاظت علیه آنفلوانزا مننژیت و رطان شامل بالغین و نوجوانان می‌شود.

سالانه حدود 11 میلیون کودک در جهان قبل از 5 سالگی می‌میرند و حداقل یک چهارم این موارد با واکسن قابل پیشگیری است. درمنطقه‌ مدیترانه‌ شرقی، در ال 2008 ، حدود 3/1میلیون کودک زیر 5 سال فوت کرده‌اندو20 درصد مورد به علت بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن رخ داده است.

بر اساس پیش بینی سازمان جهانی بهداشت، با بکارگیری واکسن‌های رایج و مورد استفاده در جهان، سالانه از بیش از ۲ میلیون مرگ جلوگیری می‌شود. واکسن‌ها علاوه بر پیشگیری از مرگ، سبب بهبود کیفیت زندگی از طریق پیشگیری از ناتوانی‌های از بیماری‌ها می‌شوند.

دیدگاه و راهبرد جهانی ایمن سازی (Immunization Vision and Strategy,GVIS Global)، برای سال‌های 2015-2006 توسط سازمان جهانی بهداشت و یونسیف ارائه شده و با هدف دستیابی به تعداد بیشتری از مردم به خصوص درگروه های با دسترسی دشوار، کشورها را به افزایش عدالت وخدمات ایمن سازی فرا می‌خواند.

برنامه ایمن سازی همگانی علیه بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن، یکی از مؤفق‌ترین مداخلات انجام شده به منظور حفاظت کودکان و سایر گروه‌های هدف ایمن سازی و کاهش بار بیماری‌های مربوطه در کشور جمهوری اسلامی ایران بوده است.

 

مقام شاخص کشور ایران در منطقه و جهان در زمینه‌ واکسیناسیون همگانی، برگ افتخار دیگری بر افتخارات تلاشگران حوزه‌ سلامت است.

طبق بررسی‌های انجام شده در اوایل پیروزی انقلاب، حداکثر پوشش ایمن سازی کودکان، 30 درصد و ایمن سازی زنان باردار علیه کزاز، 7/3 درصد بود.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی و به موازات شکل گیری شبکه‌های بهداشتی ـ درمانی درکشور و ایجاد ساختارهای ضروری، توسعه‌ مراکز بهداشتی ـ درمانی و خانه‌های بهداشت، تربیت و بکارگیری کارکنان بهداشتی مورد نیاز و فراهم کردن تجهیزات لازم، برنامه گسترش ایمن سازی در کشور در سال 1363 (1984 میلادی) با هدف ایجاد مصونیت فعال در کودکان گروه سنی زیر یک سال در برابر بیماری‌های قابل پیشگیری با واکسن شامل دیفتری، کزاز، سیاه سرفه، سرخک،فلج اطفال وسل آغاز شد.

 

در سال 1372 نیز برنامه‌ ایمن سازی هپاتیت ب در برنامه گسترش ایمن سازی ادغام شد. از سال 1383 نیز پس از انجام ایمن سازی سراسری سرخک و سرخجه، واکسن سه گانه‌ سرخک - سرخجه - اوریون (MMR) جایگزین واکسن سرخک در ایمن سازی جاری شد.

حاصل تمام تلاش‌ها افزایش پوشش ایمن سازی کودکان زیر یکسال کشور به بیش از 90 درصد درسال 1369 و بالای 95 درصد در سال 1375 بود.

در حال حاضر همه کودکان کشور علیه بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه، کزاز، فلج اطفال، سرخک، سرخجه، اوریون، سل و هپاتیت B واکسینه می‌شوند.

بیماری‌های سرخک، سرخجه‌ مادرزادی و کزاز نوزادی در مرحله‌ حذف قرار دارند،11 سال است که کشور عاری از فلج اطفال است و بیماری‌های دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده‌اند .

درصد پوشش ایمن سازی کودکان زیریکسال در آغاز برنامه و سال ۱۳۸۹

سال ب ث ژ ثلاث 3 بولیو 3 سرخک هپاتیت ب
1363 4.10 33 34 3.38 -
1389 99 99 99 98            99 

درآوریل 2011 (اردیبهشت 1390) ، هفته‌ واکسیناسیون در 180 کشور در 5 منطقه‌ آمریکا،آفریقا، اروپا ، مدیترانه‌ شرقی و غرب اقیانوس آرام به منظورگرامیداشت و ترویج ایمن سازی از طریق فعالیت‌های حمایتی،آموزشی و ارتباطی اجرا شد.

 

در این سال هر منطقه برای خود موضوعی را به عنوان شعار انتخاب کرد و شعار منطقه‌ مدیترانه شرقی، مشارکت در ایمن سازی (partnership for immunization ) بود. در این سال دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی زاهدان برگزار کننده‌ این هفته بود.

این هفته در تاریخ 30-24 آوریل 2012 در تمام مناطق سازمان جهانی بهداشت برگزار خواهد شد و شعار انتخاب شده برای کشورهای منطقه‌ی مدیترانه‌ شرقی، دسترسی به همه جوامع (reaching every community) است.

در ایران ، هفته‌ واکسیناسیون در 15-9 اردیبهشت سال 91 ، در سه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی ـ درمانی زاهدان، هرمزگان و ایلام با اهداف افزایش حساسیت فعالان حوزه‌ سلامت به ویژه در بخش خصوصی، افزایش پوشش ایمن سازی در همه‌ مناطق با تاکید بر نواحی دور افتاده و افزایش آگاهی و تقویت انگیزه‌ی خانواده ها در مورد ایمن سازی تمام افراد خانواده به خصوص کودکان برگزار می‌شود.

گروه‌های هدف اصلی شامل کارکنان ارائه دهنده‌ خدمات بخش سلامت با تاکید بر بخش خصوصی (پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، اطفال و عفونی)، کودکان زیر 12 سال و خانواده های آنان است.

رئوس فعالیت‌ها شامل برگزاری همایش، تشکیل میزگرد و جلسات با گروه‌های علمی، افراد جامعه، خیرین، گروه‌های مذهبی و اجتماعی برای بحث در مورد فواید ایمن سازی،تهیه و توزیع مواد آموزشی، تهیه‌ی سرود و فیلم ، تهیه‌ پیام‌های نوشتاری، تشکیل کنسرت، کارناوال ، نمایشگاه، راهپیمایی و توزیع جایزه، تشکیل سمینار، کارگاه، جلسات علمی و مصاحبه، مشارکت و بکارگیری پزشکان و کارشناسان برای ترویج برنامه و پاسخ به سؤالات،ارائه‌ خدمات ایمن سازی و فعالیت‌های اطلاع رسانی مرتبط با آن ، ارائه‌ خدمات در مرزها، فرودگاه‌ها، مراکزآموزشی، مراکز کار و مدارس،تشکیل تیم‌های سیار ایمن سازی برای مناطق دورافتاده وا فزایش ساعت کار مراکز ایمن‌سازی خواهد بود.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

پنج شنبه 7 اردیبهشت 1391  2:47 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها