0

تاثیركمبود روي و پتاسيم درمسمومیت حاملگی

 
qodrat
qodrat
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1389 
تعداد پست ها : 12046
محل سکونت : تهران

تاثیركمبود روي و پتاسيم درمسمومیت حاملگی

 نتایج تحقیق پژوهشگران گروه مامایی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربیت مدرس حاكي از تاثير کمبود دریافت روزانه روی و پتاسیم و افزایش سطح سرب خون در بروز پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) است.

به گزارش افکارنیوز به نقل از ايسنا، پره اکلامپسی (مسمومیت حاملگی) همراه با خونریزی و عفونت یکی از سه علت اصلی مرگ زنان باردار در سراسر دنیا محسوب می شود.

سمیرا مخلصی، کارشناس ارشد مامایی با بیان این مطلب، هدف از انجام این پژوهش را بررسي وضعيت تغذيه‌‌يي مادران باردار و سطح سرب خون در هفته۲۰-۱۴ بارداري و ارتباط آن با وقوع پره اکلامپسی عنوان کرد و گفت: اين مطالعه بر روي ۱۰۳۳ زن باردار ۱۸-۳۵ ساله با سن بارداري كمتر يا مساوي ۲۰ هفته مراجعه‌كننده به درمانگاه‌هاي پره‌ناتال بيمارستان‌هاي سطح شهر تهران انجام گرفت. در بدو ورود در مطالعه نمونه خون وریدی مادران جهت اندازه گیری سرب خون اخذ گردید. مادران باردار از زمان ورود به مطالعه تا زمان زايمان تحت مراقبت و پيگيري قرار گرفتند. در صورت وجود فشارخون ۱۴۰ بر ۹۰ ميلي‌متر جيوه و پروتئين‌اوري پس از هفته ۲۰ بارداری تشخیص پره اکلامپسی برای مادر داده می شد.

وی در خصوص یافته های این پژوهش اظهار داشت: در اين مطالعه ۲۰ نفر (۱.۹ %) از مادران باردار مبتلا به پره اکلامپسی شدند. بين وضعيت تغذيه‌اي مطلوب و پره اکلامپسی ارتباط معناداري ديده نشد اما بین میزان دریافت روزانه پتاسیم و روی با وقوع پره اکلامپسی ارتباط معنادار و معکوس دیده شد. بين سطح سرب خون با پره اکلامپسی ارتباط معنادار و مستقیم ديده شد. بين مصرف سیگار در نزدیکان، سطح سرب خون و سابقه پره اکلامپسی ارتباط مستقیم و معنادار و بین سطح روی سرم و پره اکلامپسی ارتباط معکوس و معنادار ديده شد.

این کارشناس ارشد مامایی در پایان تاکید کرد: نتایج نشان داد که کمبود دریافت روزانه روی و پتاسیم و افزایش سطح سرب خون با پره اکلامپسی ارتباط دارد.

گفتنی است این پژوهش با راهنمایی دکترلیدا مقدم و با مشاوره دکترمژگان شاکری از اعضاي هیات علمی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است.
چهارشنبه 6 اردیبهشت 1391  8:12 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها