به گزارش خبرنگارمهر، حمیدرضا عبدوس در نشستی با خبرنگاران در محل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت: در سال گذشته تعداد 13 فقره آتش سوزی در سطح 85 هکتار از عرصه های منابع طبیعی استان سمنان رخ داده است.
وی افزود: با توجه به اقدامات پیشگیرانه ازقبیل استفاده از مونیتورینگ و گشت های منظم، فعالیت های فرهنگی و ترویجی، همیاری و همکاری همیاران طبیعت و شوراهای روستاهای استان، توانسته ایم که درمقایسه با مدت مشابه در سال 89 در حدود هفتاد و پنج درصد کاهش حریق درسطح جنگل ها ومراتع استان داشته باشیم.
وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل تخریب و انهدام جنگل ها آتش سوزی است اظهارداشت: آتش سوزی علاوه بر نابودی درختان جنگل سبب به هم خوردن اکولوژی شده و حیات جانوران را نیز به مخاطره می اندازد.
عبدوس با اعلام این خبر که ترکیب گونه های گیاهی باعث مختل شدن عرصه، سبب تضعیف پایداری گـونه های نادر و ذخایر ژنتیکی می شود اظهار داشت: پس از گذشت چند سال از وقـوع یک آتش سوزی در منطقه گونه های مهاجر سطح عرصه تسخیر می شود و تیپ جامعه گیاهی گذشته را تحت تأثیر قرار می دهد.
وی همچنین گفت: آتش سوزی سبب بهم خوردن میزان همسالی درختان، نابودی نهال های جوان، فقیر شدن خاک و دفرمه شدن شکل ظاهری درختان می شود.
عبدوس با بیان اینکه آتشسوزی در مراتع و جنگلهای استان بیشتر به دلیل سهلانگاری و بیتوجهی روستائیان، مسافران، گردشگران، شکارچیان، کوهنوردان و همه افرادی که برای گذراندن اوقات فراغت به عرصههای منابع طبیعی می روند است خواستار این شد تا برای جلوگیری از بروز حریق درجنگل ها، مراتع و از بین رفتن پوشش گیاهی از روشن نمودن آتش و ایجاد حریق در مجاورت مراتع و جنگلها خودداری شود.
وی در پایان، مشارکت دادن مردم در حفاظت از جنگلها و مراتع را مناسب ترین ابزار در پیشگیری از آتش سوزی دانست.