0

گزارش مكتوب... گل هاي زينتي و جاي خالي آن در خانه

 
flatrone1940
flatrone1940
کاربر برنزی
تاریخ عضویت : اردیبهشت 1391 
تعداد پست ها : 323
محل سکونت : همه جای ایران سرای من است

گزارش مكتوب... گل هاي زينتي و جاي خالي آن در خانه

گزارش مكتوب... گل هاي زينتي و جاي خالي آن در خانه
1391\02\05 6:59 PM
بوشهر/ واحد مرکزی خبر/ اجتماعی
گزارش مکتوب...گل های زینتی و جای خالی آن در خانه

امروزه بازار گل و گیاه به عنوان یک بازار پرسود و پر در آمد در جهان مطرح است واز جنبه اقتصادی صدور گل و گیاه یک صنعت پول‌ساز سودآور و یک حرفه اشتغالزاست.
کارشناسان معتقدند کشور ما با وجود شرایط اقلیمی چهار فصل و تولید با کیفیت و مرغوب انواع گل می تواند به یکی از کشور های پیشتاز در زمینه تولید و صادرات تبدیل شود و مدیریت صادرات انواع گل و گیاه زینتی را در منطقه و برخی بازار های جهانی در دست گیرد اما با وجود اینکه پرورش گل در ایران قدمتی 3 هزار ساله دارد به دلیل نداشتن گلخانه های مدرن و صنعتی و بالا بودن هزینه تمام شده و از طرفی واردات بی رویه انواع گل با وجود داشتن بازار های هدف در همسایگی کشور بازار گل ایران پژمرده است.
از طرفی کشور ما میزان مصرف سرانه 6 شاخه گل را دارد که در جهان آمار بسیار پایینی نسبت به کشور های دیگر است و این به دلیل فرهنگ استفاده از گل است که در ایران متأسفانه هنوز جای خود را پیدا نکرده است.
یک شهروند بوشهری می گوید: خریدن گل و هدیه دادن آن به نزدیکان و دوستان در خانواده های ایرانی رسم نیست و استفاده از گل بیشتر در مجالس عروسی ترحیم ومناسبت های خاص رواج داردچون قیمت آن گران تمام می شودو البته فرهنگ هدیه دادن گل هم زیاد در بین ما خانواده ها به خصوص قدیمی تر ها جا نیفتاده است البته این روزها جوانها بیشتر گل به یکدیگر هدیه می دهند چون به آن به چشم یک کالای لوکس و زیبا نگاه می کنند .
در گل فروشی دیگری با یک جوان که سفارش خرید تاج گل عزاداری داده است، صحبت کردم تاج گلی که سفارش داده خیلی گران است اما او می‌گوید: هرچه هم گران باشد مهم نیست مهم این است که آبروی خانواده حفظ شود.
آقای دیگری می گوید: گل و گیاه نقش بسزایی در زندگی روحی و روانی مردم دارد اما جایگاه آن در زندگی‌های ماشینی امروز خالی است و در کشور ما به خصوص در شهر های کوچک خرید گل تنها در ایام خاص و مناسبت ها صورت می گیرد و مردم حاضر نیستند برای خرید گل پول هزینه کنند.
وی می گوید: مسئولان باید علاوه بر برنامه ریزی برای تولید گل فرهنگ استفاده از آن را در جامعه و خانه ها دنبال کنند.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر می گوید: سطح زیر کشت گل و گیاه زینتی دراستان 45 هکتار است که سالانه معادل70میلیارد ریال گل در این گلستان ها تولید می شود .
مهندس محمد تقی منوچهری افزود :میزان تولید گل های شاخه ایی یا شاخه بریده در استان سالانه 6 میلیون شاخه است که بخش عمده آن را گلایول مریم نرگس میخک و لیلیوم تشکیل می دهد .
وی اظهار داشت تولید گل های گلدانی و آپارتمانی نیز سالانه بالغ بر40 هزار گلدان است که عمده ترین انها شامل شمعدانی حسن یوسف یوکا اطلسی و جعفری بنجامین پتوس آهار میمون قرنفل کلم زینتی می باشد.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهرهمچنین می گوید: علاوه بر تولید گل های شاخه ایی بریده و گلدانی بیش از 70میلیون نشاءگل فصلی که عمده آنها شامل گل های آهار آفتابگردان بنفشه تاج خروس و جعفری است در استان بوشهر تولید می شود .
وی می گوید: شهرستان دشتستان با تولید6میلیون شاخه گل و جم با تولید 11 هزار شاخه گل و شهرستان تنگستان هم با تولید38 هزار گیاه گلدانی عمده ترین تولید کنندگان گل زینتی در استان هستند.
کشت گل های زینتی در استان ازاواخر مهر آغازمی شود و از اواخر بهمن تا آخر فروردین برداشت می شود .
در این میان گلایول به علت ارزانی قیمت در میان گل ها طرفداران بیشتری دارد و لیلیوم که بیشتر در جم کاشته می شودو از گلهای گرانبها و کمیاب است مشتریان خاص خود را در تهران دارد.
در مورد گل لیلیوم بد نیست بدانید که اولین بار پیازچه این گل زیبا و قیمتی از محلات به شهرستان جم آورده شد و به صورت آزمایشی کاشته شد وبه دلیل مساعد بودن آب و هوای جم گل لیلیوم بارنگ های سفید زرد و نارنجی در این شهر به ثمر نشست .
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جم می گوید: به توجه به بازار خوب گل و گیاه در کشور های حوزه خلیج فارس و نزدیکی استان به این کشور ها سرمایه گذاری در جهت کاشت گیاهان زینتی به ویژه لیلیوم در جم موجب اشتغالزایی و رونق اقتصادی منطقه می شود .
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهرمی گوید : خریداران عمده گل های زینتی استان بوشهراز تهران و محلات هستند و مقداری نیز در استان فارس به فروش می رسد.
مهندس منوچهری در مورد اینکه آیا امکانات و تجهیزات خاصی برای نگهداری گل در استان داریم می گوید ما در استان تجهیزات لازم برای نگهداری گلها را نداریم هنگام برداشت گل ها خود خریداران لوازم و امکانات مخصوص را برای بردن گل ها به استان می آورند و آنها را با وسایل نقلیه ویژه حمل گل وگیاه به تهران منتقل می کنند.
وی در مورد میزان فروش گل در استان می گوید: آمار دقیقی از فروش گل در استان نداریم اما معمولا گلهایی که از استان به تهران و محلات فروخته می شود دوباره از انجا برای فروش به استان بر می گردد که در اینصورت با قیمت بالاتری در اختیار خریداران گل در استان قرار می گیرد.
اودر پاسخ به این سوال که چرا کاشت گلها در استان بیشتر به صورت باز است نه گلخانه ایی می گوید: هزینه و سرمایه در گردش بالا در دوره کشت گلها باعث می شود تا از روش گلخانه ایی کمتر استقبال شوداما در کشور معمولا گل ها در گلخانه ها پرورش می یابند البته برای افزایش سطح زیر کشت و ایجاد گلخانه های پرورش گل و گیاه زینتی در استان تدابیری اندیشیده شده است .
بر اساس برنامه پنجم توسعه باید هر سال 10 هکتاربر مساحت زمین های زیر کشت افزوده شود به همین منظور فارغ التحصیلان رشته های کشاورزی و افراد بیکار می توانند در قالب تعاونی ها و با استفاده از تسهیلات ویژه از وام های کم بهره با باز پرداخت طولانی استفاده کنند و با ایجاد گلخانه های مدرن صنعت پولساز تولید گل زینتی را در استان توسعه دهندبه این ترتیب هزینه تمام شده تولید گل کاهش می یابد و با توجه به این که محصول تولیدی به این صورت کیفیت بالایی دارد می‌توانیم رتبه بالایی در زمینه صادرات گل و گیاه کسب کنیم.
26 بهره بردار که عمدتا غیر بومی استان هستند کار پرورش گل و گیاه زینتی را در استان بر عهده دارند .
وی در پاسخ به این سوال که چرا کشاورزان استان باوجود مقرون به صرفه بودن کاشت گل به پرورش گل زینتی چندان رغبت نشان نمی دهند و این کار را بیشتر غیر بومی ها انجام می دهند می گوید:کشاورزان ما از طریق کشت و زرع روزی خود را تامین می کنند واگر قرار باشد در کاری وارد شوند باید میزان هزینه تکنیک های کاشت داشت و برداشت و بازار فروش تجربه شده و با برنامه باشد البته از چهار پنج سال پیش تا کنون استقبال کشاورزان برای کاشت گل بیشتر شده زیرا آنها در کنار افراد غیر بومی روش های مدرن کاشت گل و بهینه کردن هزینه ها برای سود بیشتر را آموخته اند وحالا با خیال راحت تری سرمایه خود را برای این کار اختصاص می دهند گل های زینتی استان در حالی وارد بازار می شود که در اکثر مناطق کشور امکان تولید آن بسیار کم است و لذا از نظر در آمد زایی برای کشاورزان بسیار مقرون به صرفه است .
خادمی از کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان نیز می گوید: ورود تکنولوژی به صنعت پرورش گل و گیاه ضروری است و اهتمام به این اصل باید مورد توجه مسئولان و گل کاران قرارگیرد چرا که امروز نیازمند استفاده از تکنولوژی و فناوری های روز در تولید بسته بندی و ارائه گل های زینتی در بازار های داخلی و خارجی هستیم .
وی اضافه می کند با حرکت به سمت کشاورزی نوین توجه به انتقال ژنتیک در پرورش گل و گیاه برگزاری کلاس های آموزشی برای بهره برداران این بخش و اعطای تسهیلات لازم میتوان گام های موثری در پرورش گل و گیاه و فروش آن بر داشت .
طبق نظر کارشناسان استان بوشهر هنوز رتبه خاصی در زمینه تولید و پرورش گل های زینتی در کشور ندارد اما فعالیت در زمینه گل و گیاه در استان بوشهر چند سالی است که رونق گرفته است و امید می رود که در سال های آینده استان بوشهر بتواند در زمینه تولید و صادرات گل زینتی به رتبه های خوبی دست یابد که البته این کار مستلزم توجه بیشتر مسئولان به گل کاران و گسترش فرهنگ استفاده بیشتر از گل در میان اقشار مختلف جامعه است .
تن و جان انسان امروز از زندگی صنعتی خسته و آزرده است گل هدیه ایی است فرستاده از بهشت هدیه ایی که با دیدنش روح و جان طراوت می گیرد واستشمام عطرش دماغ را تازه می کند پس بیایید تن و جان را با این هدیه بی بدیل خداوندی صفا دهیم و با هدیه آن به دیگران دوستی و محبت را رقم بزنیم.
0002
سه شنبه 5 اردیبهشت 1391  8:53 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها