تهران / واحد مرکزی خبر / اقتصادی 1391/02/05
وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: بدنه کارشناسی صندوق بین المللی پول و بانک جهانی معتقد است تحریم اقتصادی ایران باعث وخامت بیشتر رکود اقتصادی جهانی می شود.
سیدشمس الدین حسینی امروز در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار ما افزود: در نشست اخیر صندوق بین المللی پول و بانک جهانی که در واشنگتن برگزار شد ، تشدید بحران اقتصادی در منطقه یورو مورد توجه قرار گرفت و اعلام شد چنانچه قیمت نفت از هر بشکه 150 دلار بیشتر شود ، رکود اقتصاد جهانی را تهدید می کند و تحریم های ایران موجب نگرانی این دو نهاد بین المللی در خصوص افزایش قیمت نفت شده است.
وزیر اقتصاد گفت: در نشست امسال توجه زیادی به نتایج و عملکرد اجرای هدفمند کردن یارانه ها در ایران شد، و وزرای ا قتصاد کشورهای عضو منا (خاورمیانه و شمال آفریقا) از اقدامات انجام گرفته در ایران به عنوان یک دستاورد مهم در حوزه یارانه نام بردند.
وی ادامه داد: در گزارش صندوق بین المللی پول آمده است ایران در یکسال گذشته با هدفمند کردن یارانه ها 60 میلیارد دلار صرفه جویی انجام داده و قاچاق اقلامی چون آرد و گندم و فرآورده های نفتی نظیر بنزین قطع شده است.
حسینی در مورد سیاست ارزی کشور در سال 91 گفت: ابتدا ثبات نرخ ارز و در درجه دوم کاهش شکاف میان نرخ ارز در بازار غیر رسمی و بازار رسمی از مهمترین اولویت های سیاست ارزی کشور در سال 91 است.
وی بازار سرمایه کشور را مطمئن و پرسود دانست و افزود: افراد برای بهره مند شدن از سود حداکثری بهتر است با اطلاع دقیق سهام را خریداری یا با متخصصان بازار سرمایه مشورت کنند.
وزیر اقتصاد اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه ها را وظیفه کارشناسی و قانونی دولت دانست و گفت: مطلقا نباید چشم را به روی ایرادات بست اما وقتی در یکسال 60 میلیارد دلار صرفه جویی می شود و کشورهای دیگر دنبال تجربه ایران هستند باید قدری منصفانه تر به موضوع نگاه شود.
حسینی با توجه به نام گذاری امسال گفت: تقویت تولید تلاش دولت و تولید کنندگان را می طلبد و بدون این همگرایی نمی توان به مقصود رسید.
صدا و تصویر دارد