با اين همه در پايان اولين فصل از دومين مقطع حضور اين هافبك مدبر و مدير 25 ساله در نيوكمپ ميتوان با اطمينان گفت كه وي قدم بلند ديگري در راه تكامل و اعتلاي خود برداشته است.
فابرگاس كه پيش از حضور در آرسنال در سال 2004 نيز عضو بارسلونا بود و در لندن تحت هدايت آرسن ونگر مربي فرانسوي توپچيهاي اين شهر به بازيكن بهتري به لحاظ تجربه و قوه مديريت تبديل شد، ميگويد: «دو مسابقه ما با چلسي در مرحله نيمه نهايي رقابتهاي امسال ليگ قهرمانان اروپا مثل پيكارهايي كه سال 2009 داشتيم بسيار سنگين و پاياپاي بود. سال 2009 من هنوز در آرسنال بودم و ديدار برگشت بارسا ـ چلسي را از تلويزيون ميديدم، ولي چون من و خانوادهام هميشه طرفدار بارسلونا بودهايم بعد از به ثمر رسيدن گل وقت تلف شده اندرس اينيستا و صعود اين تيم به فينال، همگي غرق در خوشحالي شديم.
اينبار قضيه فرق ميكرد و خودم نيز به جبر عضويت در بارسلونا بايد در اين مسابقه مشاركت ميكردم و چلسي دوباره در لندن نفس تيم ما را گرفت و با دوندگي شديد و دفاع كمنقصاش باعث شكست 0-1 من و يارانم شد.»
با اين حال فابرگاس از اولين فصل حضورش در نيوكمپ كاملا راضي است و گلهاي ندارد. او در 34 بازي نخست آبي و اناريها در لاليگا در 27 مورد به ميدان رفت و 10 گل هم زد كه براي هافبك اغلب دفاعي كه كار و وظيفهاش گلزني نيست رقم بالايي به حساب ميآيد.
خود فابرگاس همپا با كارشناسان معتقد است كه سطح و كلاس بازياش بعد از انتقال به نيوكمپ بالاتر رفته و حتي اگر به لحاظ مديريت بر ميدان پيشرفتي نكرده باشد، مجبور بوده به خاطر لزوم همسو شدنش با بازيكنان تكنيكي و ستارههاي بارسا خودش را به سطح بالاتري از كارايي فني و فردي برساند. او ميگويد: «انتقال مجدد من به نيوكمپ از آنچه ميپنداشتم بسيار بهتر از آب درآمده است.
از همان آغاز ميدانستم كه يكي از وظايفم در اينجا آموختن بيشتر خواهد بود و اين اتفاق در اينجا روي داده است. اينك شرايط و مسووليتهاي پست خود را بيشتر و بهتر ميشناسم و طبق برنامه و براساس آنچه به من گفته شده، حركت و اقدام ميكنم حال آن كه در آرسنال به من اختيار داده شده بود، هر چه صلاح ميدانم انجام بدهم و كار و نمايشم تا حدي دلبخواهي بود.»
ناگفته نماند كه ديگر توفيق بزرگ فابرگاس حضور تقريبا ثابت در تركيب بارسا در شرايطي بوده است كه پيشبيني ميشد به سبب حضور ژاوي، اينيستا، بوسكتس، ماسكرانو و كيتا در خط مياني اين تيم جايي براي خودنمايي او نباشد و در اكثر هفتهها نيمكتنشين باشد، اما وي با نمايشهاي منظم و مدبرانه خود پپ گوارديولا سرمربي جوان بارسا را به استفاده هر چه بيشتر از خود واداشته است.