0

جايزه سلطنتي، حاصل تلاش مستمر

 
samsam
samsam
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : بهمن 1387 
تعداد پست ها : 50672
محل سکونت : یزد

جايزه سلطنتي، حاصل تلاش مستمر

 اگرچه شايد تا به حال نام فردريك هاپكينز را نشنيده باشيد، اما حتما با كشف بزرگ او و اهميت آن آشنا هستيد. هاپكينز دانشمند انگليسي، با كشف ويتامين‌ها جايزه نوبل پزشكي و فيزيولوژي را در سال 1929 از آن خود كرد. بي‌شك كشف ويتامين از جمله عوامل بسيار مهمي است كه در گسترش علم تغذيه نقش مؤثري داشته است. فردريك هاپكينز 20 ژوئن 1861 ميلادي در انگليس متولد شد. او در كودكي پدرش را از دست داد و پس از مرگ پدر، مادرش تا 10 سالگي از او نگهداري و مراقبت كرد.

 پس از آن فردريك وارد مدرسه شبانه‌روزي شد. او بيشتر وقت خود را به كار با ميكروسكوپي كه از پدرش براي او به يادگار مانده بود مي‌گذراند. اگرچه فردريك در كودكي زندگي سخت و پر فراز و نشيبي را پشت سر گذاشته بود، اما در مدرسه هميشه بهترين نمرات را مي‌گرفت. او پس از پايان تحصيلات دوره دبيرستان تصميم گرفت به تحصيل در رشته شيمي ادامه دهد. اما براي اين‌كه بتواند هزينه‌هاي تحصيلي را بپردازد، در حالي كه تنها 17 سال داشت، در بانك سلطنتي مشغول به كار شد. پس فارغ‌التحصيل شدن از دانشگاه در 22 سالگي، وارد دانشگاه پزشكي شد و در رشته سم‌شناسي و فيزيولوژي به مطالعه و تحقيق پرداخت.

فردريك در 28 سالگي موفق به دريافت مدال طلا در رشته شيمي از دانشگاه پزشكي لندن شد. روزي فردريك در حالي كه درباره خواص گروه‌هاي مختلف مواد غذايي تحقيق مي‌كرد، تصميم گرفت براي گروهي از موش‌ها كه روي آنها مطالعه مي‌كرد، غذايي متشكل از انواع چربي‌ها، پروتئين‌ها، هيدرات‌هاي كربن و نمك‌ها كه از جمله مواد لازم و ضروري براي بدن هستند تهيه كند. اما پس از چند هفته با تعجب مشاهده كرد كه همه اين موش‌ها از بين رفته‌اند و در مقابل گروهي ديگر از موش‌ها كه اين تركيب غذايي را با شير خورده بودند، زنده مانده‌اند. بنابراين فردريك به اين نتيجه رسيد در شير مواد غذايي ضروري براي بدن وجود دارد كه مانع از مرگ موجودات زنده مي‌شود. اين موضوع موجب شد فردريك درباره اين گروه از مواد غذايي كه براي بدن ضروري هستند، تحقيقاتي انجام دهد كه در نهايت به‌كشف ويتامين‌ها منجر شد.

به خاطر اين كشف بزرگ، جايزه انجمن سلطنتي به فردريك اعطا شد. او از جمله محققان بسيار فعال و پركاري بود كه زمان زيادي را به مطالعه و تحقيق در زمينه علوم پزشكي و شيمي اختصاص داد. فردريك در 86 سالگي به علت سكته قلبي از دنيا رفت. مجسمه يادبودي از اين دانشمند در دانشگاه كمبريج بنا شد تا هيچ‌گاه اين محقق بزرگ كه گام‌هاي مؤثري در زمينه گسترش علم تغذيه برداشت به دست فراموشي سپرده نشود.

عاصفه اله وردي

چهار راه برای رسیدن به آرامش:
1.نگاه کردن به عقب و تشکر از خدا  2.نگاه کردن به جلو و اعتماد به خدا  3.نگاه کردن به اطراف و خدمت به خدا  4.نگاه کردن به درون و پیدا کردن خدا

پل ارتباطی : samsamdragon@gmail.com

تالارهای تحت مدیریت :

مطالب عمومی کامپیوتراخبار و تکنولوژی های جدیدسیستم های عاملنرم افزارسخت افزارشبکه

 

سه شنبه 5 اردیبهشت 1391  3:00 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها