در واقع وقتي بخواهيم غذاي ما مورد علاقه همه اعضاي خانواده باشد، آشپزي كار خيلي راحتي هم نخواهد بود، بنابراين در اين شرايط بايد چه كار كرد؟ اگر كسي غذاي ما را دوست نداشته باشد، چه كاري ميتوان براي او انجام داد؟ علاوه بر دوست نداشتن غذا، بعضي از بچهها از يكنواختي غذاها نيز گلهمند هستند. در اينگونه مواقع چه كار كنيم تا غذايي كه پخته ميشود مورد علاقه همه باشد و خانم خانه هم اينقدر عذاب نكشد؟
هميشه خانمهاي خانه وقتي غذايي تهيه ميكنند، دوست دارند با استقبال همه اعضاي خانواده روبهرو شود و به همين دليل وقتي ميبينند غذايشان خيلي طرفدار ندارد، ناراحت ميشوند و به فكر راهحلي براي رهايي از اين وضعيت ميافتند.
غذاهاي سنتي و مدرن روي يك سفره
در گذشته غذاها مشخص بود. به اين معني كه در طول هفته مردم تنها چند غذاي معمول و لذيذ ايراني را تهيه و ميل ميكردند؛ آبگوشت، قورمه سبزي، قيمه، خورش بادمجان و مانند اينها. ولي امروزه غذاهاي مختلفي به برنامه غذايي خانوادهها راه پيدا كرده و موجب سردرگمي خانمها شده است. در حقيقت وقتي انواع ساندويچهاي گرم و سرد، پيتزاها، غذاهاي متنوع ديگر ملل و.. هم بخشي از سفره ايراني شود، ممكن است مشكلاتي براي خانم خانه همراه داشته باشد. البته نبايد فراموش شود كه اين غذاها هيچ وقت جاي غذاهاي اصيل و لذيذ ايراني را نميگيرند و در كمتر خانوادهاي حضور دائمي چنين موادي را ميبينيم.
تنوع در برنامه غذايي
بعضي از افراد خانواده بخصوص فرزندان از يكنواختي غذاها گله ميكنند. اينجاست كه خانم خانه نميداند چطور بايد پاسخگوي سليقههاي متفاوت و تنوعطلب آنها باشد. در اين وضعيت بهترين كار اين است كه غذاهاي سنتي و جديد در كنار هم استفاده شود. با اين كار هم تنوع غذاها بيشتر ميشود و هم بچهها از خوردن غذاهاي جديد احساس رضايت ميكنند. مثلا شايد خوب باشد گاهي در برنامه غذايي اگر ناهار قورمه سبزي بوده است، شام را همبرگر خانگي بخوريم. البته بچهها معمولا اين غذاهاي جديد را بيشتر دوست دارند و ترجيح ميدهند ناهار، شام و ميانوعده را از چنين موادي مصرف كنند. ولي هيچ وقت نبايد در مصرف آنها هم زيادهروي كرد.
همچنين خوب است از منابع مختلف، دستور پخت غذاهاي جديد را بياموزيد و آنها را براي افراد خانواده خود تهيه كنيد. البته آموزشگاههاي آشپزي هم كه امروز تعدادشان كم نيست، ميتواند در آموزش اين غذاها به شما كمك كند. ميتوانيد با كمك اين منابع، غذاهايي جديد و خوشمزه آماده كنيد و با اين كار بچهها را هم تشويق به خوردن كنيد. البته حواستان باشد بعضي از غذاهاي جديد به ذائقه ايرانيها خيلي خوش نميآيد يا بعضي خانوادهها طالب اينگونه غذاها نيستند. ولي نااميد نشويد؛ حتماً در ميان اين تعداد غذا ميتوان غذاهايي يافت كه مورد علاقه ساكنان خانه شما باشد.همچنين خوب است غذاهاي ديگر كشورها و اقوام را هم امتحان كنيد. بعضي از اين غذاها بسيار خوشمزه هستند و براحتي نيز تهيه ميشوند. به هر حال هر غذاي خوب و سالمي ارزش يك بار امتحان كردن را دارد. اين فرصت را از دست ندهيد.
سبزيجات را فراموش نكنيد
سعي كنيد در وعدههاي غذايي بيشتر از سبزيجات تازه استفاده كنيد. با اين كار، هم به سلامت اعضاي خانواده كمك كردهايد و هم طعم متفاوتي به غذاها دادهايد. شايد اضافه كردن چند برگ سبزي تازه به شام شب يا افزودن كمي ميوه به دسر، كار خاصي به نظر نرسد، ولي مطمئن باشيدايجاد طعمي جديد به بهتر شدن غذا و اشتهاي بچهها كمك ميكند.
تاثير ميوه در آشپزي
كارشناسان تغذيه تاكيد ميكنند استفاده از انواع ميوه چه به صورت تازه و چه خشك مي تواند نقش مهمي برآشپزي مدرن داشته باشد . ضمن اينكه استفاده از فيبر ميوه ها نقش به سزايي در سلامت افراد خانواده دارد ، بنابراين ميوه ها را به خاطر بسپاريد و از انواع آن غذاهاي مفيد و خوشمزه تهيه كنيد و سر سفره خانواده بگذاريد.
برنامه غذايي داشته باشيم
غذاها را طبقهبندي كنيد و اول هر هفته با همكاري اعضاي خانواده برنامهاي براي آنها تهيه نماييد. با اين شيوه، كار خانم خانه هم راحتتر ميشود چون ميداند براي آن روز بايد چه غذايي درست كند. در نتيجه هم مواد مورد نياز را آماده ميكند و هم چون اعضاي خانواده خود غذاها را انتخاب كردهاند، مشكلي درباره طعم و نوع آن نخواهد بود.هميشه به خاطر بسپاريد غذا خوردن نبايد فقط وظيفهاي براي رفع گرسنگي باشد، بلكه ميتواند برنامهاي باشد كه در كنار ديگر اعضاي خانواده از آن لذت ميبريم، بخصوص وقتي همه اعضاي خانواده دور هم جمع هستند و غذا مورد پسند همه آنهاست.
آشپزي هم خلاقيت ميخواهد
در نهايت نيز به خاطر بسپاريد آشپزي هم خلاقيت ميخواهد. خانم خانه با كمي ذوق و سليقه ميتواند به ابتكار خود غذاهايي جديد بپزد؛ البته چون از سيلقه فرزندان و همسر خود آگاه است، به طور حتم غذاهاي مورد علاقه آنها را آماده خواهد كرد. پس بدون نگراني، پخت غذاهايي جديد را نيز امتحان كنيد.