ولي ما ذوق پرواز بچهها را كور ميكنيم، ما با يك «هيس» گفتن همه آرزوها و افكار بچهها را نقش برآب ميكنيم؛ هرچند آنها از پا نمينشينند و دوباره با سر و صداهايشان اهالي خانه را كلافه ميكنند.
پدر و مادر شدن يعني يك دنيا مسووليت، پس در مقابل سروصداها و كنجكاويهاي بچهها نبايد كلافه شد و پرخاشگري كرد. پدر و مادر بايد خودشان را مسوول شاد كردن بچهها بدانند آن هم نه فقط شاد كردني كه پول بخواهد. بچهها اصلا به پول اهميت نميدهند، همين بيتفاوتي بچهها نسبت به اسكناس و تفاوتهاي طبقاتي است كه جذابشان ميكند. پس اگر ما براي خوشحال كردن بچهها راهي جز پول خرج كردن بلد نيستيم ايراد خودمان است نه آنها. البته شاد و سرگرم كردن بچهها كار چندان سادهاي نيست و براي اينكه در عرض چند دقيقه نقنقهايشان تبديل به خنده شود بايد مهارت داشت. سرگرم كردن بچهها هم در خانه و هم در فضاي بيرون شدني است. در خانه ميشود همراه بچهها آشپزي كرد مثلا مواد لازم براي پخت يك كيك ساده يا يك نوع آش را آماده كرد و از بچهها خواست در مراحل مختلف تهيه آن مشاركت داشته باشند. درست است كه با اين كار آشپزخانه كمي كثيف ميشود، اما حسنش اين است كه هم بچهها سرگرم و هم با مواد غذايي مختلف و كاربردهاي آنها آشنا شدهاند.
بچهها عاشق كارهاي هنرياند. وقتي يك تكه كاغذ با تعدادي مداد رنگي و چسب و قيچي جلوي دستشان باشد از شوق درست كردن كاردستي سر جايشان ميخكوب ميشوند. پس براي سرگرم كردن بچهها به اين وسايل ساده و در دسترس متوسل شويد و كمي خلاقيت به خرج دهيد و مثلا وقتي همراه آنها يك كاردستي درست كرديد روي آنها را هم نقاشي كنيد. بعضي وقتها اين كاردستيها در عين سادگي آنقدر زيبا ميشود كه بچهها آنها را تا مدتها به عنوان يادگاري نگه ميدارند. پس اگر ديديد بچهها با كار هنري و رنگآميزي اجسام، شاد و سرگرم ميشوند حتما خريد كتابهاي مخصوص رنگآميزي را هم امتحان كنيد. خريد كتابهاي شعر هم يك راه خوب براي برقراري ارتباط شاد و دوستانه با بچههاست. آنها نياز دارند در همان حالي كه سرگرم ميشوند چيزهاي تازه هم ياد بگيرند و چه چيزي بهتر از خواندن شعر و آشنا شدن با زبان مادري. حتي ميتوانيد براي ايجاد رغبت بيشتر در بچهها، خودتان هم دست به كار خواندن كتابهاي شعر شويد و همراه آنها هفتهاي چند شعر حفظ كنيد. روزهايي كه بچهها خيلي احساس كلافگي ميكنند حتما خمير بازي را هم امتحان كنيد. بازي با خمير اين امكان را به آنها ميدهد تا از اشياي اطرافشان الهام بگيرند و ماكتي از آنها درست كنند و با اين كار قوه تخيلشان را هم پرورش دهند. اگر بچهاي كه در خانه داريد به ساختن مجسمههاي خميري علاقه نشان دهد حتما بازي با سايهها را هم دوست دارد. اين بازي هم بيخرج است هم بسيار سرگرمكننده. فقط كافي است نور خانه را كم كنيد و روي يكي از ديوارهاي خانه با دستهايتان شكلهاي مختلف درست كنيد و حتي از زبان اين شخصيتهاي سايهاي، داستان هم نقل كنيد. البته ممكن است به مرور زمان بچهها دوست داشته باشند از فضاي خانه خارج شوند و جايي بيرون از خانه سرگرم شوند. اگر تقاضاي بچهها اين است پس جلويشان را نگيريد و آنها را در خانه حبس نكنيد و با آنها به يك پارك برويد و به جاي ايستادن طولاني در صف اسباب بازي، آنها را با گل و گياه و حتي حشراتي كه در پارك زندگي ميكنند آشنا كنيد. دوستي با گياهان و حيوانات روحي لطيف و مهربان به بچهها ميبخشد كه حتما در تمام دوران زندگي به كارشان ميآيد.