تشکیل سپاه
۲ ارديبهشت
● سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در چنین روزی از سال ۱۳۵۸ هجری شمسی به فرمان امام (ره) تشکیل گردید.
از نخستین روزهای پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی در سال ۱۳۵۷ش بنا به فرمان حضرت امام خمینی (ره)، عدهای از جوانان انقلابی و پیروان راستین امام (ره)، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را پایهریزی نمودند. امام (ره) در تاریخ دوم اردیبهشتماه سال ۱۳۵۸ هجری شمسی طی فرمانی خطاب به شورای انقلاب اسلامی، رسماً تأسیس این نهاد مقدس را اعلام داشتند.
شورای انقلاب با تأسیس شورای فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گامی اساسی در جهت سازماندهی این نهاد انقلابی برداشت. در اولین اطلاعیه سپاه، وظایف کلی آن چنین عنوان شده است: کمک به اجرای امور انتظامی و امنیتی، مبارزه مسلحانه علیه جریانهای ضد انقلاب، دفاع در برابر حملات داخلی و خارجی، همکاری و هماهنگی با نیروهای مسلح نظام اسلامی، تربیت و آموزش اخلاقی و ایدئولوژیکی - سیاسی و نظامی کادر سپاه و...
سپاه پاسداران در دوران تشکیل، صرفاً نیرویی شهری بهحساب میآمد که با توجه به شرایط خاص انقلابی در جامعه و پراکندگی قوای انتظامی، مأموریت حفظ نظم عمومی را عهدهدار شده بود و در مقابل ضد انقلاب و منافقان به مبارزه میپرداخت.
با اوجگیری دسیسههای دشمنان و گروهکهای ضد انقلاب در نقاطی چون کردستان، خوزستان و گنبد، سپاه پاسداران برای مقابله با آنها بسیج شد و خصوصاً در کردستان - هنگامی که شورشهای مسلحانه در نقاط کوهستانی کردنشین متمرکز شد - سپاه بهطور جدی مقابل اشرار و ضد انقلاب صفآرایی کرد.
با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، سپاه پاسداران بزرگترین افتخارات خود را رقم زد و با وجود همه موانع در کنار ارتش و... به مبارزه علیه رژیم بعثی پرداخت. پس از جنگ تحمیلی نیز سپاه علاه بر فعالیتهای رزمی و دفاعی و آموزشی، در عرصههای مختلف سازندگی از جمله سدسازی، راهسازی، پروژههای کشاورزی، تولید قطعات صنعتی و... حضوری فعال دارد.
سپاه پاسداران اگرچه هویتی نظامی دارد اما نظامیگری درواقع یک بعد از ابعاد هویت مقدس این نهاد مکتبی - مردمی است و طبق اصل ۱۵۰ قانون اساسی، سپاه پاسداران وظیفه نگهبانی از انقلاب اسلامی و دستاوردهای آن را در همه شرایط به عهده دارد و در ابعاد مختلف معنوی، نظامی و علمی و... در خدمت نظام اسلامی میباشد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در افقی فرازمند، دارای آرمانهایی مکتبی، انسانی و جهانشمول است که باید همیشه حرکت خود را به آن سو جهت دهد.