0

۳۱ فروردين رحلت مبلغ مشهور، محمدتقی شریعتی

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

۳۱ فروردين رحلت مبلغ مشهور، محمدتقی شریعتی

رحلت مبلغ مشهور، محمدتقی شریعتی
رحلت مبلغ مشهور، محمدتقی شریعتی

۳۱ فروردين

● محمدتقی شریعتی، اندیشمند و مبلغ بنام اسلامی در چنین روزی از سال ۱۳۶۶ هجری شمسی رحلت نمود.


استاد محمدتقی شریعتی‌ مزینانی در روستای مزینان سبزوار به سال ۱۲۸۶ش در خانواده‌ای روحانی قدم به عرصه‌ی حیات گذارد. پدرش آقا شیخ‌محمود از روحانیون دانشمند این خطه بوده و جد وی آخوند ملاقربانعلی نیز یکی از شاگردان برجسته‌ی مرحوم حاج ملاهادی سبزواری بوده است.


استاد شریعتی تحصیلات مقدماتی را در نزد پدر و عموی خود، شروع کرده و در بیست سالگی جهت ادامه‌ی تحصیل به حوزه‌ی علمیه‌ی مشهد مقدس عزیمت نمود و از محضر استادانی هم‌چون: شیخ‌هاشم قزوینی، ادیب نیشابوری بزرگ، ادیب نیشابوری ثانی، حاج شیخ‌کاظم دامغانی، میرزااحمد مدرس و... کسب فیض کرد.


فعالیت اجتماعی وی از ۱۳۱۱ش با ورود به وزارت فرهنگ و مسئولیت در مدرسه‌ی ابن‏یمین و تدریس در آنجا آغاز شد. سپس به شغل معلمی در دبستان‌ها و دبیرستان‌های مشهد اشتغال پیدا نمود و بعد از تأسیس دانشکده‌ی الهیات دانشگاه مشهد، در این دانشکده به تفسیر کلام‌الله مجید و نهج‌البلاغه همت گماشت.


از ۱۳۲۰ش به‌بعد، هم‌زمان با اشغال ایران توسط متفقین و گسترش فعالیت حزب توده، به‌تنهایی در خراسان به مبارزه با انحرافات فکری و اسلام‏زدایی و هم‌چنین مقابله با تبلیغات مارکسیستی و کمونیستی برخاست. وی با تشکیل کانون نشر حقایق اسلامی در مشهد و برگزاری جلسات هفتگی و سخنرانی و تفسیر، اذهان جوانان را روشن می‌‏کرد.


استاد محمدتقی شریعتی از سال ۱۳۲۳ش حضوری فعال در عرصه‌ی سیاست داشت و به‌خاطر مبارزات ضداستبدادی خود، به‌وسیله‌ی رژیم منحوس پهلوی چند مرتبه دستگیر و حبس گردید ولی هرگز از راهی که یافته بود عقب ننشست. وی بعد‌ها در مسجد هدایت تهران به‌جای آیت‏الله طالقانی تفسیر قرآن می‌‏گفت.


با تأسیس حسینیه‌ی ارشاد و بنا به دعوت استاد شهید مطهری، به مدت چهار سال در آنجا به تدریس و سخنرانی مشغول بود. از این شخصیت برجسته، آثار گران‌قدری چون: «تفسیر نوین»، «کتاب خلافت و ولایت»، «امامت در نهج‌البلاغه» و «علی (ع) شاهد رسالت» به‌جای مانده است.


سرانجام روح این استاد متفکر و بنده‌ی صالح خدا، در تاریخ سی و یکم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۶ هجری شمسی (برابر با بیست و یکم شعبان‌المعظم ۱۴۰۷ق) در سن هشتاد سالگی دار فانی را وداع گفت و به سوی معبود شتافت و پیکرش در جوار مرقد پاک حضرت امام رضا (ع) آرام گرفت.


مقام معظم رهبری، حضرت آیت‌الله العظمی خامنه‌ای (مدظله‌العالی) به‌مناسبت رحلت استاد شریعتی پیام تسلیتی ارسال داشته‌اند که در قسمتی از آن چنین می‌فرمایند: «... او که از خانواده‌ای روحانی برخاسته و سال‌ها در حوزه‌ی علمیه‌ی مشهد مدارج علوم دینی را پیموده بود بی‌شک یکی از پرسوز‌ترین و مخلص‌ترین اندیشمندان و مبلغان اسلامی بود که استحکام اندیشه را با نوآوری در روش به هم آمیخته و برای نسل تحصیل‌کرده و بافرهنگ، متاع فکری جذابی را ارائه کرد. زندگی او سراسر به تعلم و تعلیم و در بهشتی از صفا و پاکدامنی گذشت. رحمت خدا بر او و حشرش با محمد و آل‌محمد باد که عمر را به عشق و ثناگویی آنان به‌سر آورده بود.»

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

پنج شنبه 31 فروردین 1391  11:21 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها