يك متخصص اعصاب و روان با بيان اينكه درد و افسردگي رابطه نزديك و دو جانبهاي دارند اظهار كرد: 60 درصد از بيماران افسرده از درد شكايت ميكنند و 2 تا 3 برابر افراد سالم به بيماريهاي مزمن مبتلا هستند.
به گزارش خبرنگار سرويس سلامت ايسنا، دكتر رشيد در سمپوزيوم بين المللي "درد، پديدهاي ناشناخته"، افزود: عوامل اجتماعي و رواني نقش زيادي در اقدام به خودكشي دارند كه در ميان آنها افسردگي، مهمترين عامل است.
اين استاد دانشگاه فرايبوگ آلمان با بيان اينكه تقريبا 50 درصد از مبتلايان به دردهاي مزمن، علائم اضطراب دارند، اظهار كرد: مبتلايان به دردهاي مزمن در نتيجه تحمل آسيبهاي ناشي از درد دچار علايم افسردگي و اضطراب ميشوند. البته نبايد اين اختلالات رواني را بديهي و طبيعي دانست بلكه بايد آنها را به موقع درمان كرد.
وي در ادامه گفت: ترس بيمار از عود مجدد درد به علت از سرگيري فعاليت روزمره باعث مي شود كه او فعاليتهاي خود را انجام ندهد اين در حالي است كه اين كار احتمال ابتلاي او به درد را افزايش ميدهد.
اين متخصص اعصاب و روان تاكيد كرد: كيفيت زندگي مبتلايان به دردهاي مزمن پايين است بنابراين بايد درمان آنها با هدف افزايش كيفيت زندگي بيماران مبتلا به دردهاي مزمن صورت گيرد.
وي با بيان اينكه دردهاي مزمن يكي از مشكلات عمده سلامت عمومي است تصريح كرد: هر كس كه با دردهاي مزمن مواجه شود در معرض سرخوردگيهايي نيز قرار ميگيرد به ويژه زماني كه حس كند كه از مراقبتهاي پزشكي كافي برخوردار نيست.
رشد در بخش ديگري از صحبتهاي خود گفت: فرد در مواجهه با دردهاي مزمن احساس خمودگي، خستگي و تسليمي ميكنند. در اين مرحله بيمار اميد خود را براي تشخيص عامل درد از دست ميدهد. در اين حالت او يا دچار انفعال ميشود يا نسبت به پزشك خود خشمگين ميشود.
وي در ادامه گفت: در اين شرايط پزشك نيز احساس ناتواني ميكند چون نميتواند علت درد بيمار را مشخص كند و درمانهاي او به طور مكرر با شكست مواجه ميشود. گاهي اوقات پزشكان به بيماران ميگويند كه علت درد آنها عوامل رواني است. اين گفته، انسجام شخصيت بيمار را دچار اختلال ميكند. در واقع پزشك با اين حرف بيمار را متهم به تمارض ميكند و همين امر باعث ميشود كه بيمار از يك پزشك به پزشك ديگري مراجعه كند تا ثابت كند كه درد او منشا جسمي دارد.
اين استاد دانشگاه فرايبورگ آلمان افزود: درد حاوي فاكتورهاي عاطفي، شناختي و رفتاري است. مشاوره با روانپزشك درباره دردهاي حاد معمولا زماني انجام ميشود كه بيمار بيش از حد مسكن مصرف ميكند يا در خطر اعتياد به اين مواد قرار دارد يا پيش از اين به داروهاي مسكن، معتاد بوده است.
به گزارش ايسنا در ادامه اين مراسم دكتر علي امامي - رييس كلينيك چند تخصصي درد بيمارستان امام خميني (ره)- اظهار كرد: درد يك تجربه ناخوشايند حسي يا عاطفي است كه با آسيبهاي بالقوه و بالفعل بافتي همراه ميشود. درد داراي ابعاد گوناگوني مانند بعدهاي بيولوژيك، رواني و اجتماعي است. البته ثابت شده است افرادي كه با مشكلاتي مانند افسردگي و فقر روبرو هستند، درد را بيشتر احساس ميكنند.
وي تاكيد كرد: درد يك پديده چند وجهي است و با همكاري گروهي از متخصصان قابل درمان است. از سوي ديگر هرچه از سمت دردهاي حاد به سمت دردهاي مزمن پيش برويم درمان درد دشوارتر ميشود.
اين متخصصان بيهوشي در ادامه اظهار كرد: دردهاي حاد مانند درد دندان و درد بيمار مدتي پس از عمل جراحي،دردهاي هشدار دهنده هستند و بيمار درد شديدي را احساس ميكند اما گاهي اوقات مدتي از ابتلاي بيمار به درد حاد ميگذرد ولي او هنوز احساس درد ميكند. در اين شرايط بيمار دچار درد مزمن پده است. اين دردها هشدار دهنده نيستند بلكه خاطرهاي از درد هستند كه در ذهن بيمار باقي مانده است و او درد را احساس ميكند البته پزشك بايد تلاش كند كه از مزمن شدن درد حاد جلوگيري كند.