ک متخصص بیماریهای داخلى، نقرس را بیماری متابولیست عنوان کرد که با افزایش اسیداوریک خون در پی مصرف بیش از حد گوشت قرمز و حبوبات در مردان میانسال و مسن و نیز زنان یائسه ایجاد میشود.
ستاره ترابی در گفتوگو با ایسنا رسوب بلوهای منوسدیم اورات در بافت همبند و کلیهها را علت التهاب شدید مفاصل در بیماری نقرس (MSU) معرفی کرد. درد مفاصل به صورت حاد، شایعترین تظاهر بالینی زودرس نقرس است که معمولاً تنها یک مفصل در مراحل اولیه به آن مبتلا میشود. نقرس حاد چند مفصلی نیز در مردان مبتلا به افزایش فشارخون که سوءمصرف اتانول دارند و زنان، پس از سنین یائسگی دىده میشود. تورم و درد شدید مفصل هنگام شب نخستین حمله آرتریت نقرس است. مفاصل به سرعت گرم، قرمز و نسبت به لمس حساس شده و حملات اولیه در مدت 3 تا 10 روز فروکش میکند؛ به گونهای که نشانهای تا حمله بعدی باقی نمیماند. کاهش مصرف گوشت قرمز و حبوبات و استفاده از گوشت ماهى؛ به ویژه ماهی سفید و آزاد، میوه، سبزی و کاهش وزن بهترین راه پیشگیری و مبارزه با نقرس است. ماهی آزاد به دلیل وجود امگا5 زیاد، بهترین نوع ماهی از نظر پزشکی بوده و مصرف ماهی سالمون و ساردین به دلیل وجود مقادیر زیادپورین توصیه نمیشود.([9])