به گزارش ایمنا کلم یک منبع گلوتامین تقویت سیتم ایمنی بدن است. گلوتامین فراوانترین آمینو اسید موجود در بدن محسوب میشود و این ماده بیش از ۵۰ درصد کل آمینواسیدهای موجود در سلولهای عضلانی را تشکیل میدهد و آمینو اسیدی غیر ضروری است. این اصطلاح میتواند کمی گیج کننده باشد اما "غیر ضروری" به این معنا است که شما نباید گلوتامین بدن خود را از منابع خارجی دریافت کنید. درواقع فرایند تولید گلوتامین برای وضعیت بدن و کارایی آن بسیار مهم است. اما بدن شما تنها مقدار مشخصی گلوتامین تولید میکند و هنگامی که شما بدن خود را تحت فشار جسمی (مانند ورزش) قرار میدهید، نیاز به گلوتامین افزایش مییابد و در بیشتر موارد بدن نمیتواند این نیاز را به طور کامل برآورده سازد.
بدن ما هر روز مقدار قابل توجهی گلوتامین مصرف میکند. این ماده برای برقرار نگهداشتن و نظارت بر کارکرد صحیح سیستم ایمنی بدن، مغز، کلیهها، لوزالمعده، کیسه صفرا، کبد و ... به کار رفته و به این ترتیب یکی از پرمصرفترین مواد حیاتی بدن به شمار میرود.
برای دریافت گلوتامین، مغز، اندامها، سیستم ایمنی و ... در اولویت برتر قرار دارند و هر مقدار از گلوتامین که برای نیازهای حیاتی بدن مصرف نشود، برای ساخته شدن و ترمیم بافت عضلانی به کار میرود. اگر شما برای بدن خود گلوتامین اضافه تامین نکنید، منبع موجود در بدنتان به سرعت و قبل از اینکه چیزی از آن به عضلاتتان برسد، به پایان رسیده و ماهیچهها از آن محروم میمانند. ساختن عضله در میان اولویتهای برتر بدن به شمار نمیرود، به طوری که اگر بدن برای رسیدگی به نیازهای اندامها و نیازهای حیاتی بدن به گلوتامین بیشتر نیاز داشته باشد، این نیاز را با از بین بردن بافت عضلانی و گرفتن گلوتامین از آن برطرف میکند و این اتفاقی است که ما باید از آن جلوگیری کنیم.
تحقیقات نشان دادهاند که افزودن گلوتامین به رژیم غذایی روزانه، از اتلاف بافت عضلانی جلوگیری کرده و اثرات جلوگیری کننده از سوخت مواد غذایی در بافت یا آنتیکاتابولیسم را به وجود آورده و آنها را تقویت میکند.
خوردن کلم بهترین روش برای تامین این آمینو اسید مورد نیاز بدن است. کلم از هر نوعی که باشد؛ کلم پیچ، کلم قرمز و کلم برگ را عضو اصلی آشپزی خود کنید و آن را در سوپ و سالاد بریزید تا افزون بر گلوتامین، وفور آنتیاکسیدان آن ارزش تغذیهای وعدههای غذاییتان را بالا ببرد.