اگرچه دولت آمار دقيقي در اين باره اعلام نكرده اما از برخي آمار و شواهد موجود ميتوان اين درآمد را تخمين زد.
به گزارش «جامجم»، برخي محاسبات نشان ميدهد سال گذشته مجموع درآمدهاي صادرات نفت خام و فرآوردههاي نفتي كشور به 95 ميليارد دلار رسيد.
بر اساس اين گزارش سال گذشته ايران توانست از محل فروش نفت خام سبك و سنگين حدود 84ميليارد دلار درآمد كسب كند و اين در حالي است كه قيمت متوسط فروش هر بشكه نفت ايران طي اين سال به بيش از 105 دلار در هر بشكه رسيد.
ايران سال گذشته با وجود كاهش 300 هزار بشكهاي توليد نفت روزانه دو ميليون و 200 هزار بشكه نفت خام صادر كرده است كه البته اين ميزان با نوساناتي نيز همراه بوده و گاه به دو ميليون و 300 هزار بشكه در روز رسيده است.
براساس آمارهاي موجود سال گذشته 10 ميليارد دلار فرآوردههاي نفتي شامل نفت گاز، بنزين پايه، LPG، نفت سفيد و نفت كوره صادر شده است.
ارزش گاز و گوگرد صادراتي نيز يك ميليارد دلار اعلام شده است كه در مجموع درآمد نفت خام و فرآوردههاي نفتي را در سال 1390 به 95 ميليارد دلار ميرساند.
همچنين در سال گذشته، 10 ميليارد دلار ميعانات گازي صادر شده است و مجموع درآمد حاصل از صادرات محصولات پتروشيمي نيز 15ميليارد دلار از سوي گمرك جمهوري اسلامي ايران اعلام شده است.
به اين ترتيب با در نظر گرفتن مجموع درآمدهاي فروش نفت خام، صادرات فرآوردههاي نفتي، گاز و گوگرد و ميعانات گازي و البته بدون احتساب درآمد حاصل از صادرات محصولات پتروشيمي درآمد كشور از صادرات خانواده محصولات نفتي به 105ميليارد دلار رسيده است كه اگر پتروشيمي هم به آن اضافه شود، اين رقم به 120 ميليارد دلار ميرسد.
بر اساس اين گزارش در سال 89، درآمد حاصل از فروش نفت خام 70 ميليارد دلار و سال 88، 69ميليارد و 561 ميليون دلار اعلام شده است.
اين گزارش حاكي است مجموع درآمد كشور از محل صادرات ميعانات گازي در سال 89، 7 ميليارد دلار و محصولات پتروشيمي 9.5 ميليارد دلار بود.
تحقق درآمدهاي پتروشيمي در سال 90 در حالي صورت گرفته است كه بسياري از كشورهاي اروپايي محصولات پتروشيمي ايران را تحريم كرده بودند.
براساس اين گزارش، قيمت فروش پايه هر بشكه نفت در 2 سال اخير در لايحه بودجه سنواتي متفاوت بوده، به طوري كه در سال گذشته قيمت فروش هر بشكه نفت 81.5 دلار در نظر گرفته شده بود و براساس پيشبينيهاي صورت گرفته از محل فروش نفت و صادرات ميعانات گازي 90 ميليارد دلار درآمد نفتي براي كشور پيشبيني شده بود كه اين درآمدها محقق شده است.
افزايش درآمد حاصل از فروش ميعانات گازي نيز به دليل توسعه فازهاي پارس جنوبي است. در حال حاضر ايران 200هزار بشكه ميعانات گازي توليد ميكند كه طبق برنامهريزيها اين ميزان در سال 2015 به 400 هزار بشكه در روز خواهد رسيد.
در سال 89 نيز قيمت نفت در بودجه 65 دلار در هر بشكه در نظر گرفته شده بود كه طبق گزارشها 70 ميليارد دلار درآمد نفتي در آن سال عايد كشور شده است.
اين گزارش حاكي است، متوسط قيمت فروش نفت در سال 90 بيش از 105 دلار در هر بشكه بوده و اين در حالي است كه براساس بررسيهاي صورت گرفته، درآمد نفتي ايران از زمان تحريم نفتي (سوم بهمن) روزانه 30 ميليون دلار افزايش داشته و قيمت نفت سبك ايران به مقصد آسيا، آفريقاي جنوبي، اروپا و مديترانه از حدود 110 دلار در هر بشكه در سوم بهمنماه به بيش از 123 دلار در 14 اسفند سال گذشته افزايش يافته است.
براساس پيشبيني اداره اطلاعات انرژي آمريكا درآمد نفتي ايران در سال 2012 ميلادي به بيش از 120 ميليارد دلار خواهد رسيد.
پس از تصويب طرح تحريم نفتي ايران توسط اتحاديه اروپا از بهمن سال گذشته قيمت نفت روند صعودي داشته و قيمتهاي 125 تا 127 دلار در هر بشكه را تاكنون تجربه كرده است.
طرح تحريم نفتي ايران توسط اروپا منجر به افزايش قيمت فرآوردههاي نفتي از جمله بنزين در آمريكا و اروپا شد كه آمريكا در اين زمينه مجبور به عقبنشيني شد و 11 كشور را از تحريم نفتي ايران مستثنا كرد.