0

۱۵ فروردين● عملیات‌های تپه‌چشمه و کانال هندلی

 
hasantaleb
hasantaleb
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : شهریور 1387 
تعداد پست ها : 58933
محل سکونت : اصفهان

۱۵ فروردين● عملیات‌های تپه‌چشمه و کانال هندلی

عملیات‌های تپه‌چشمه و کانال هندلی
عملیات‌های آفندی تپه‌چشمه و کانال هندلی در چنین روزی از سال ۱۳۶۰ هجری شمسی آغاز گردیدند.
هم‌زمان با انجام عملیات کانال هندلی در جنوب ‌غربی رودخانه‌ کرخه توسط نیروهای ایرانی، یک گردان از لشکر ۲۱ حمزه‌ نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه‌‌ غرب این رودخانه جهت توسعه‌ سرپل غرب کرخه وارد عمل شد و سربازان ایرانی پس از یک روز نبرد سنگین توانستند اهداف تعیین‌شده را تصرف نموده و دشمن را به عقب برانند. انجام این عملیات که توسعه‌ قابل ملاحظه‌ای به سرپل غرب رودخانه داد، اقدام بسیار مناسبی بود تا نیروی بیش‌تری در منطقه‌ سرپل تجمع نمایند.
در عملیات آفندی تپه‌چشمه، نیروهای ایرانی بخشی از تپه‌ مشرف به دشت جنوبی را در منطقه‌ غرب رودخانه‌ کرخه به‌نام تپه‌چشمه تصرف کرده و قسمتی از جاده‌ پل کرخه به عین‌خوش را در کنترل خود قرار دادند. طی این عملیات، بیش از ۱۰۰ نفر از عراقی‌ها کشته و زخمی شدند و تعداد ۷ نفر نیز به اسارت درآمدند. هم‌چنین، انهدام ۲۰ دستگاه تانک و ۵ دستگاه نفربر و انهدام گردان یکم پیاده‌ مکانیزه‌ تیپ ۲۴ به میزان ۳۰ درصد از ضایعات وارد شده به نیروهای بعثی بود.
گفتنی است؛ با پایان یافتن سال ۱۳۵۹ش، نیروهای جمهوری اسلامی ایران آماده شدند تا با فراهم آوردن زمینه‌ مناسب، عراق را هرچه سریع‌تر از خاک جمهوری اسلامی بیرون کنند. بر این اساس، از اواسط فروردین‌ تا اواخر اردیبهشت‌ماه ۱۳۶۰ش، چند سری عملیات آفندی به‌صورت انجام شناسایی با رزم صورت پذیرفت.
عمده‌ترین این اقدامات در غرب رودخانه‌ کرخه به منظورهای زیر توسط لشکر ۲۱ حمزه‌ ارتش انجام گردید: توسعه‌ منطقه‌ سرپل ذهاب رودخانه‌ کرخه، کاهش اثرات آتش توپخانه‌ دشمن روی شهر شوش، تسهیل عملیات آفندی آینده، انهدام نیروهای دشمن، افزایش روحیه‌ نیروهای خودی، کسب اطلاعات از عراق و کسب موقعیت بر‌تر از نظر استقرار در زمین.
در همین راستا، لشکر ۲۱ حمزه با قرارگاه تیپ یکم خود در سحرگاه پانزدهم فروردین‌ماه سال ۱۳۶۰ هجری شمسی در منطقه‌ جنوب غربی پل کرخه، عملیات کانال هندلی را آغاز نمود تا بتواند کانال هندلی را در این منطقه تصرف نماید. کانال هندلی یک خاکریز به شکل هندل بود که قبل از انقلاب تهیه شده بود. مقداری از آب رودخانه‌ کرخه به‌وسیله‌‌ پمپاژ به داخل این کانال ریخته می‌شد تا به مصرف زمین‌های کشاورزی اطراف برسد.
در عملیات آفندی کانال هندلی، تلفات و ضایعات فراوانی به دشمن بعثی وارد گردید. طی این عملیات، ۱۰۰ نفر کشته و زخمی و ۵۷ اسیر، تلفات نیروهای عراقی بود. هم‌چنین، ۵ دستگاه تانک و ۵ دستگاه نفربر دشمن به‌همراه تعدادی سلاح سبک و تجهیزات عراقی‌ها منهدم گردید و یا به غنیمت گرفته شد ولی کانال تصرفی، تثبیت نگردید.

عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)

سه شنبه 15 فروردین 1391  12:40 PM
تشکرات از این پست
ahmadfeiz
ahmadfeiz
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : خرداد 1390 
تعداد پست ها : 20214
محل سکونت : تهران

پاسخ به:۱۵ فروردين● عملیات‌های تپه‌چشمه و کانال هندلی

دوست عزيز اين مطلب مربوط به تالار دفاع مقدس هست لطفا تو گذاشتن پستها بيشتر دقت كنين ممنون

پیامبر (ص): صبر اگر به بیقراری رسید دعا مستجاب می شود.

عزیز ما قرنهاست که چشم انتظار به ما دارد!

چهارشنبه 16 فروردین 1391  1:35 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها