به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، جمعی از اعضای شورای مرکزی انجمن دانشجویان دانشگاه تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با سیدمحمد خاتمی دیدار کردند.
در ابتدای این دیدار دانشجویان مباحث و نقطه نظرات خود را مطرح کرده و سپس خاتمی طی سخنانی گفت که وقتی از نظام و حکومت سازگار با دین صحبت میشود، نباید قوانین و ساز و کارها مغایر با احکام شرع باشد.
خاتمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: بخشی از جامعه که خود را اصلاح طلب میداند، خود را در درون نظام تعریف میکند؛ بنابراین با براندازی آن مخالف است، گذشته از اینکه این توهم که میشود این نظام را برانداخت، توهم باطل است.
وی با بیان اینکه نظام به قیمت گرانی هم به لحاظ اعتقادی و هم عملی بدست آمده است، گفت: نباید از آن دست برداشت اصل نظام حاصل انقلاب بزرگی است و پشتوانه مردمی هم دارد.
خاتمی با اشاره به انتخابات نیز خاطرنشان کرد: ما هیچگاه انتخابات را تحریم نکردیم و به صراحت گفته شد که ندادن لیست و عدم معرفی نامزد به معنی تحریم انتخابات نیست؛ ولی از ۲ سو این طور القاء شد که اصلاحطلبان تحریم کننده انتخابات هستند.
خاتمی با بیان اینکه وقتی شروط و شرائط انتخابات مطلوب بیان شد و همه راهها را به روی خود بسته دیدیم اصلاحات به این نتیجه رسید که لیست و نامزد نداشته باشد، گفت: در آن زمان تصریح شد که این امر به معنی تحریم انتخابات نیست و هیچکس هم از شرکت در انتخابات منع نشد ولی فضا به سوئی رفت که انتخابات از سوی اصلاحات تحریم شده است؛ اگر بخواهیم از خود انتقاد کنم باید بگویم که ما نبایست بگذاریم چنین ذهنیت و توقعی پدید آید ولی به هر حال این مشکل وجود داشت.
وی اضافه کرد: ما معتقدیم همچنان باید روزنههای اصلاح را بازگذاشت و تندروی را از سوی هر کس که باشد محکوم کرد.
خاتمی همچنین گفت: امیدوارم بعد از انتخابات همه و بخصوص مسئولان به این نتیجه روشن برسند که راه مطمئن که درآن هم حقوق مردم تامین شود و هم زمینه پیشرفت کشور که به نظر ما در وضعیت اقتصادی؛ سیاسی، اجتماعی و مدیریتی مطلوبی نیست فراهم آید و هم به یاری خداوند جلو بسیاری از توطئههائی که علیه کشور و مردم بخصوص از بیرون وجود دارد گرفته شود؛ همین است و امیدوارم چنین شود.
براساس این گزارش، یکی از اعضای انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران هم در صفحه شخصی خود در یکی از شبکههای اجتماعی به دیدار خصوصی ۴۰ دقیقهاش با خاتمی در روز یکشنبه هفته گذشته اشاره کرده و برخی جزئیات این دیدار را که به مباحث انتخاباتی مرتبط بوده را بیان کرده است.
در بخشی از مطلب این عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران آمده است:
* ایشان به دماوند رفته بودند تا در واقع به نوعی قهر سیاسی داشته باشند با این انتخابات انتخاباتی که مغایر با شروط مطرح شده از سوی ایشان بود.
* آقای خاتمی تأکید میکند که اساساً از ابتدا موافق تحریم انتخابات نبوده و این کار را دارای بار حقوقی- سیاسی خاصی میداند. از دید ایشان در انتخابات همین مجلس دست کم تا 50 درصد مردم مشارکت میکردند و در این اوضاع و احوال اساساً تحریم معنایی ندارد. کسی تحریم میکند که مطمئن باشد مشارکت را به پایین 20 درصد میتواند بکشاند. از این رو دو امر مشارکت در معرفی کاندیدا و لیست انتخاباتی دادن با رأی دادن شخصی را از هم جدا میکنند و همچنین معتقدند میبایست حداقل یک هفته زودتر این تفاوت فاز خود را در بحث تحریم انتخابات پر رنگتر مطرح میکردند.
* با این حال میگویند این تصمیم و آن روز و شبی که بر ایشان گذشت، یکی از سختترین روز و شبهایشان بود. از عواطفی که از هواداران میتوانست جریحه دار شود تا اهل بیت منزل خودشان؛ با توجه به فرصت محدود پیش رو، تنها توانستند با تعداد کمی از افراد غالباً مجمعی مشورت کنند و نهایتاً رأی به "جمهوری اسلامی" را به صندوق میاندازند.
* نکته آخر اینکه ایشان تأکید دارند که من برانداز نبوده و نیستم؛ من نمیدانم پس از جمهوری اسلامی چه خواهد شد؟! نمیتوانم تصور هرج و مرج و آشوب و جنگ داخلی را بکنم. میخواهند به من فحش بدهند، بدهند؛ من این هستم. من خود را از انقلاب و اصل نظام جمهوری اسلامی جدا نمیدانم. پس از من توقع بی جا نداشته باشند.
این عضو انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران همچنین درباره موضع خود درقبال سخنان خاتمی مینویسد "من نسبت آنچه گفته شد متقاعد نشدم، در هر صورت از آنجا که دلیل رای دادن ایشان مبتنی بر انگیزهای شرافتمندانه بوده، من تنها به آن احترام میگذارم، در عین حال که همچنان منتقدش هستم!"
انتهای پیام/