به نوزادتان نگاه کنيد تا باهوش شود

اگرچه هوش بچهها تا حد زيادي ژنتيکي است اما نيمي از رشد هوشي کودکان در بازه بين بارداري مادر تا 4 سالگي اتفاق ميافتد. عدهاي از روانشناسان معتقدند نگاه کردن مستقيم پدر و مادر در چشمان کودک تاثير قابل توجهي در شکلگيري هوش او دارد. هوش از ديدگاه ديويد وکسلر، روانشناس آمريکايي به معناي ظرفيت کلي يک شخص براي منطقي فکر کردن و برخورد موثر با محيط است.
او معتقد است هوش در واقع توانايي يادگيري و کاربرد مهارتهاي لازم براي سازگاري با نيازهاي جامعه و فرهنگ است و نگاه کردن به چشمان کودک نقش مهمي در رشد هوش کودک دارد. به طوري که اگر والدين تا 6 هفتگي کودک تا فاصله 5/17سانتيمتري به طور مستقيم به چشمان کودک نگاه کنند ارتباط مغزي کودک بهتر شکل ميگيرد و تبديل به الگوهاي تشخيصي ميشود و کودک با اين نگاهها ميتواند چيزهايي که در اطراف او وجود دارد را تشخيص بدهد.
بر اساس عقيده وکسلر، بخشي از هوش وراثتي است و پايه هوش در افراد ثابت است ولي هوش افراد کاملا تثبيت شده نيست و ميتواند بيشتر شود يا کمتر از حد ظرفيت فرد، بروز و ظهور پيدا کند. روانشناسان هوش را داراي چند بعد ميدانند. مثل هوش موسيقي، هوش رياضي، هوش هيجاني و... که نگاه کردن در چشمان کودک بيش از هر چيز هوش منطقي را تحت تاثير قرار ميدهد. اين روانشناس معتقد است چون هنگام تماشاي تلويزيون مانند نگاه چشم در چشم رابطه دوطرفه ايجاد نميشود، تلويزيون تماشا کردن از اين لحاظ کمک چنداني به کودک نميکند.
|
عالم محضر خداست درمحضر خدا گناه نکنید حضرت امام (ره)
شنبه 20 اسفند 1390 3:38 PM
تشکرات از این پست