به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حمیدرضا ترقی کارشناس مسائل سیاسی در میزگرد "تأثیر انتخابات مجلس در بیداری اسلامی" که در خبرگزاری فارس برگزار شد با بیان اینکه نگاه ملتهای منطقه به جمهوری اسلامی در شرایط کنونی الگوبردارانه، تجربه و عبرتآموزی است، اظهار داشت: آنها به این نکته توجه دارند که جمهوری اسلامی ایران در فرآیند دستیابی به اهداف خود چه نقاط قابل استفادهای برای ملتها دارد.
این کارشناس مسائل سیاسی بر همین اساس به بعد مقاومت جمهوری اسلامی ایران در برابر فشارهای خارجی بیگانگان برای تغییر مسیر انقلاب اشاره و تصریح کرد: ساختار و شاکلهای که میتواند جوابگوی نیاز مردم ایران در زمینه توسعه، پیشرفت و آینده کشور باشد، کلیه تحرکات سیاسی که در کشور ما وجود دارد و کلیه راهکارهای سیاسی و اجتماعی که برای پیشبرد اهداف انقلاب و پیاده کردن آن در کشور ما نهادینه میشود همه میتوانند موردتوجه ملتهای منطقه بوده و در رفتار و تصمیمگیری آنها تاثیر بگذارد.
وی همچنین به تدوین قانون اساسی جدید توسط کشورهایی که بیداری اسلامی در آنها شکل گرفته اشاره و اضافه کرد: کشورهای اسلامی منطقه به دنبال راهکارهایی هستند تا بتوانند بر اساس هویت ذاتی ملتهای اسلامی موضع خود را در برابر آمریکا و اسرائیل به گونهای تنظیم کنند تا مشکلات کمتری داشته باشند.
*جمهوری اسلامی الگوی مناسب کشورهای اسلامی
ترقی ادامه داد: این کشورها به دنبال راهکارهایی برای جبران عقبماندگیهای اقتصادی و توسعه کشورشان و الگویی مناسب برای اینکه به بلاهای غرب و شرق دچار نشوند، هستند.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین به رقابت جدی بین اسلام آمریکایی و اسلام ناب جمهوری اسلامی که برای الگودهی وجود دارد اشاره و اضافه کرد: این رقابت با پشتیبانی آمریکاییها از اسلام آمریکایی در منطقه شکل گرفته و آنها تلاش میکنند تا آن را بزک کرده و مورد توجه ملتهای منطقه قرار دهند.
وی بر همین اساس به تبلیغات وسیع و گسترده غرب در قالب ایران هراسی، شیعه هراسی، تخریب چهره نظام جمهوری اسلامی در جهان و منطقه و سیاهنمایی نقاط مثبت کشور ما در کشورهای منطقه اشاره کرد و گفت: در این شرایط سخت و دشوار تاثیر انتخابات داخلی ما برای مسائل منطقه قابل توجه است؛ همچنین این تأثیر تنها برای کشورهای منطقه نیست بلکه برای جهان است و ما تنها کشوری هستیم که انتخابات آن تا این اندازه مورد توجه جهانیان قرار میگیرد.
*تئوری مردمسالاری دینی در انتخابات جمهوری اسلامی تبلور مییابد
ترقی با تاکید بر اینکه تئوری مردمسالاری دینی در انتخابات جمهوری اسلامی ایران تبلور مییابد، گفت: جمهوری اسلامی الگوی تجربهای شده است که هم انتخابات را به مردم واگذار میکند و هم در چارچوب اسلام در حرکت است و این نکته بسیار مهمی در الگوگیری کشورهای منطقه از جمهوری اسلامی ایران است.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه مردم منطقه مقاومت ملت ما را در برابر فشارهای خارجی تجربه نکردهاند تا بدانند چه اندازه برای رسیدن به اهدافشان مؤثر است، اظهار داشت: مقاومت ما در عرصه سیاسی علیرغم فشار، تهدید و تحریم برای کشورهایی که تازه بیدار شدهاند و میخواهند به اهداف انقلاب و کشورشان برسد، الگوی مناسبی است.
وی ادامه داد: در انتخابات نهمین دوره مجلس رقابت بین گروهها خیلی پررنگ نبود بلکه همه به دنبال سیلی زدن به آمریکا و عقبنشینی کردن آن بودند.
*اهمیت نقش مجلس در بیداری اسلامی
ترقی بر همین اساس به اهمیت نقش مجلس در بیداری اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: موضعگیریهای مجلس جمهوری اسلامی در داخل کشور، در تحولات منطقه و در بینالمجالس اسلامی بسیار تاثیرگذار است و نقش مهمی در حمایت از بیداری اسلامی داشته باشد و میتواند تجربه قانونگذاری به دیگر کشورهای اسلامی را انتقال دهد.
این کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه نقش دیپلماسی عمومی مجلس به عنوان یک نهاد مردمی در انتقال پیامها، اندیشه و تفکر انقلاب اسلامی به نمایندگان دیگر کشورهای اسلامی بسیار مهم است، تصریح کرد: امیدواریم مجلس آینده همگرا با بیداری اسلامی در منطقه باشد.
وی با تاکید بر اینکه مجلس آینده رسالت سنگینی در رابطه با تداوم بیداری اسلامی و مدیریت سیاسی آن دارد، یادآور شد: مدیریت سیاسی و جلوگیری از انحراف بیداری اسلامی، سوزنبانی حرکت مردم منطقه در مسیر صحیح که بتواند آنها را به اهداف متعالی و فرآیند قابل قبول برساند باید از اولویتهای مجلس نهم باشد.
*تلاش دشمن جلوگیری از مشارکت مردم در انتخابات است
ترقی با بیان اینکه تلاش دشمن جلوگیری از مشارکت و کاهش مشارکت مردم در انتخابات است، گفت: این تلاش نه تنها به نتیجه نرسید بلکه تهدید، تحریم و ارعاب جمهوری اسلامی نتیجه معکوس داد و ما شاهد حضور ۶۴ درصدی مردم در انتخابات بودیم.
این کارشناس مسائل سیاسی بر همین اساس به تلاش دشمنان برا یتضعیف پشتوانه مردمی نظام در این انتخابات اشاره و اضافه کرد: پس از تضعیف پشتوانه مردمی به دنبال ضربه سیاسی و عملی کردن تهدیدات خود بودند اما همه آنها به بنبست رسیده است؛ موضعگیریهای اوباما اگرچه طرفداری پروپاقرص نسبت به اسرائیل بود، اما رجزخوانی تند علیه جمهوری اسلامی را نیز به مصلحت خود و صهیونیستها ندانسته و این حاکی از عقبنشینی آنها است.
*غرب راهی جز عقبنشینی در برابر مردم ایران ندارد
وی با تاکید بر اینکه غرب کاملا به این باور رسیده که تنها مسئولان جمهوری اسلامی نیستند که در برابر زیادهخواهیهای آنها ایستادهاند بلکه کل مردم ایران با آنها مقابله میکنند، افزود: از این رو غرب راهی جز عقبنشینی در برابر اراده مردم ندارد.
ترقی با بیان اینکه ما در سال آینده شاهد گشایشهای جدی در شرایط ایران در عرصه بینالمللی و عقبراندن دشمنان کشور خواهیم بود، گفت: حضور پرشور مردم در این انتخابات یک پیروزی برای رهبری نظام جمهوری اسلامی به شمار میرود که با سیاست جذب حداکثری و دفع حداقلی نظام و انقلاب را به پیش میبرد و این نشان از ناموفق بودن همه پروژههای دشمن در رابطه با مسائل داخلی است.
این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر اینکه امروز رقابت در داخل کشور برای پیشبرد اهداف انقلاب بین نیروهایی است که همه به مبانی نظام و انقلاب پایبند و معتقد هستند، اظهار داشت: این رقابت در حال حاضر بسیار مطلوب است.
وی یادآور شد: ما میتوانیم با استفاده از نتیجه انتخابات در کشور خود آموزههای بسیار خوبی را برای ملتهای بیدار شده منطقه داشته باشیم؛ مجلس هشتم اولین مجلسی است که معاونت امور بینالملل دارد و میتواند امور بینالمللی را سامان جدی بخشد و در دیپلماسی کشور، به نظام کمک کند.
*استفاده از ظرفیت نمایندگان در مسائل بینالمللی و جهان اسلام
ترقی در عین حال به استفاده از ظرفیت نمایندگان مجلس برای مسائل بینالمللی و جهان اسلام را بسیار مهم دانست و گفت: رویکرد اصلی و مهم مجلس نهم باید روی این موضوع باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی همچنین به ارتباط مجلس با انجیاوهای کشورهای اسلامی، احزاب اسلامی جهان، کانونهای تفکر در جهان اسلام و نخبگان تأثیرگذار در قشرهای مختلف اشاره و خاطرنشا کرد: این ارتباط از وظایف مجلس است و نقش بسیاری در گسترش بیداری اسلامی دارد؛ هماهنگی با مدیریت بیداری اسلامی توسط رهبری باید حفظ شود تا ما به اهداف انقلاب اسلامی در جهان برسیم.
انتهای پیام/