تهران - رییس مركز تحقیقات جراحی عروق و اندواسكولار دانشگاه علوم پزشكی مشهد گفت : واریس شایع ترین بیماری عروقی به شمار می رود و ابتلا به این بیماری در زنان بیشتر از مردان است.
|
|
|
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی مشهد ، دكتر 'محمد هادی سعید مدقق ' افزود : 10 تا 20 درصد مردم جامعه به ویژه زنان در سنین 40 تا 49 سالگی به بیماری واریس مبتلا می شوند. درحال حاضر تغییر در شیوه زندگی و افزایش بی تحركی موجب شده است كه ابتلا به بیماری های عروقی به ویژه واریس در جامعه و حتی در میان جوانان گسترش پیدا كند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهد وراثت ، افزایش سن و وزن ، استفاده از داروهای هورمونی و ایستادن یا نشستن طولانی در یك جا را از دیگر عوامل ابتلا به بیماری واریس دانست .
وی خاطرنشان كرد :خستگی پا به خصوص در پایان روز و یا بعد از ایستادن به مدت طولانی، ورم پا، خارش و یا تغییر در رنگ و احتمالا زخم شدن مچ پا، درد شدید و ناگهانی و سفت شدن برآمدگیهای واریسی به علت لخته شدن خون داخل رگ از علائم معمول واریس است .
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشكی مشهدخاطرنشان كرد : بی توجهی به درمان بیماری واریس ممكن است موجب عوارضی از جمله بروز لكه های قهوه ای یا سیاه رنگ، خون ریزی و ایجاد لخته در وریدها شود كه افراد در صورت مشاهده علائم این بیماری باید به پزشك متخصص مراجعه كنند .
به گفته وی استفاده از جوراب واریسی ، تجویز دارو و در مراحل پیشرفته انجام عملهای جراحی از جمله روشهای درمانی بیماری واریس است .