0

حقوقدان مصری: شایسته نیست که توافق بر سر یک نامزد را بپذیریم

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

حقوقدان مصری: شایسته نیست که توافق بر سر یک نامزد را بپذیریم

نسخه چاپيارسال به دوستان
در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قاهره
حقوقدان مصری: شایسته نیست که توافق بر سر یک نامزد را بپذیریم

خبرگزاری فارس: یک حقوقدان مصری گفت: توافق "یک مساله" است و توافق بین دو جناح و یا حزب "مساله دیگری" است که تمامی طرف‌ها را ملزم می‌کند. این حق ما است که آن را نپذیریم و شایسته نیست که مردم هم آن را بپذیرند.

خبرگزاری فارس: حقوقدان مصری: شایسته نیست که توافق بر سر یک نامزد را بپذیریم

"منتصر الزیات" از وکلای برجسته مصری در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره تاکید کرد: اخوان ‌المسلمون توانایی بسیج و هماهنگی کارها را دارند.

 این حقوقدان مصری ادامه داد کسی نمی‌تواند در این انتخابات همانند آنچه که مبارک و نظامش انجام داد، تقلبی انجام دهد. هم من و هم دیگران گفته‌ایم که هر انتخابات آزادی، تا اندازه‌ی معقولی بر اساس شفاف‌سازی انجام می شود که اخوان آن را به دست خواهد آورد چرا که آنها قدرت تنظیم، سازماندهی و جمع کردن مردم را دارند. مردم آنها را می‌خواهند، اسلام میانه رو را می خواهند.

وی در عین حال گفت توافق "یک مساله" است و توافق بین دو جناح و یا حزب "مساله دیگری" است که تمامی طرف‌ها را ملزم می‌کند. این حق ما است که آن را نپذیریم و شایسته نیست که مردم هم آن را بپذیرند.

الزیات با اشاره به استبداد 30 ساله حکومت مبارک ادامه داد حزب ملی وارث مصر عربی سوسیالیست و وارث دولت سوسیالیست بود به همین دلیل ملت مصر خواهان تغییر و به دست آوردن حق اصیل خود در انتخاب است.

 

 

 

  ***متن کامل این گفت‌وگو به شرح ذیل است***

فارس: شورای نظامی و اخوان المسلمون توافق کردند تا کسی را به عنوان نامزد مورد توافق برای انتخابات ریاست جمهوری معرفی کنند، نظر شما در این باره چیست و آیا با این مساله موافقید؟

- اگر که گروه‌های ملی از تمامی جناح‌ها و گروه‌ها و به طور اکثریت با انتخاب یک نامزد موافقت کنند این مساله امر خوبی به شمار می‌رود و کشور را از ویرانی های تفرقه و دو دستگی به ویژه در شرایطی که الان در آن به سر می‌بریم، دور می‌سازد. توافق "یک مساله" است و توافق بین دو جناح و یا حزب "مساله دیگری" است که تمامی طرف‌ها را ملزم می‌کند. این حق ما است که آن را نپذیریم و شایسته نیست که مردم هم آن را بپذیرند.

فارس: چرا به شورای نظامی و اخوان المسلمون اجازه نمی‌دهند که انتخابات مصر به صورت درست و دموکراتیک برگزار شود؟ چرا احزاب و جناح‌های مشخص در مصر، سرنوشت ملت را تعیین می‌کنند؟

- مصر طی 30 سال، تحت استبداد مبارک بوده که طی این سال‌ها او مردم را از حق‌شان در انتخاب آزادی محروم کرده بود و حتی پیش از او نیز در دوره سادات، این نظام حاکم بود که سرنوشت مردم را تعیین می‌کرد. این حزب ملی بود که بدون انتخاب و اراده آزادی ملت بر ما حکومت می‌کرد. حزب ملی وارث مصر عربی سوسیالیست و وارث دولت سوسیالیست بود به همین دلیل ملت مصر خواهان تغییر و به دست آوردن حق اصیل خود در انتخاب است. این تنها یک خواست آنها است. ملت مصر هم‌چنین تمایل بسیاری دارد تا بعد از دهه‌ها تحمل ظلم و استبداد و زندان، یک گروه اسلامی را انتخاب کند. در این جا می‌توانیم بگوییم که ملت می‌خواهد تجربیات دیگری را تجربه کند.

از چپگراها و راستگراها افرادی به ملت تحمیل شده و الان باید که اسلامگرایان را امتحان کنیم. اخیرا گروه‌های اسلامی می‌توانند مردم را با سخنرانی‌های برگرفته شده از شریعت، جذب کنند و این مساله‌ای است که مردمی که دین‌شان را دوست دارند و به قدرت گروه بزرگتر ایمان دارند، به آن روی می‌آورند منظور اخوان است که توانمندی‌های بسیاری دارد.

فارس: بسیاری بر این باورند که توافق میان شورای نظامی و اخوان المسلمون به معنای حذف اراده مردمی و نقش انقلابیون از عرصه مصر است. نظر شما در این باره چیست ؟ چه راه حلی پیشنهاد می‌کنید؟

-به نظرم این مساله درست نیست. اخوان یک قدرت بزرگ و واقعی به شمار می‌رود. آنها به پارلمان راه یافتند که این درنتیجه یک قرارداد نبود. کسی نمی‌تواند در این انتخابات همانند آنچه که مبارک و نظامش انجام داد، تقلبی انجام دهد. هم من و هم دیگران گفته‌ایم که هر انتخابات آزادی، تا اندازه‌ی معقولی بر اساس شفاف‌سازی انجام می شود که اخوان آن را به دست خواهد آورد چرا که آنها قدرت تنظیم، سازماندهی و جمع کردن مردم را دارند. مردم آنها را می‌خواهند، اسلام میانه رو را می خواهند. هم‌چنین کسی نمی‌تواند نمایندگان این ملت را از شناخت حقایق و آمارهایی که در آن زمان بوده، منع کند.

فارس: به نظر شما چرا شورای نظامی در امور داخلی مصر به دخالت می‌پردازد؟ چرا این شورا حق انتخاب را از ملت مصر گرفته است؟

- به نظر من این دخالت آنها در امور کشور به مساله اختیارات واگذار شده به آن از سوی مبارک، رئیس جمهور مخلوع مصر برمی‌گردد. با این وجود من شدیداً با هرگونه اقدامی که در جهت قلع و قمع و یا دستگیری انقلابیون و یا سران آنها باشد مخالفم. اکنون زمانی که ما از سلب حقوق انتخاباتی مردم مصر سخن می‌گوییم، مساله غیرقابل قبولی است. اخوان 70 درصد از آراء را که به نظر من درصد مورد انتظاری هم بود، به دست آورد چرا که مردم خواهان اسلام هستند و اخوان هم به اسلام نزدیکترند. آنها افرادی میانه‌رو هستند. بسیاری از مردم من را جزو اخوان می‌دانند اما من افتخار این مساله را ندارم.

منتصر الزیات از کسانی است که به گروه‌های اسلامی مصری پیوست و توانست قبل از پیوستن به گروه‌های دینی، به واسطه حمایت از سران این گروه‌ها به ویژه آن‌هایی که در دوره نظام گذشته دستگیر و مورد ظلم قرار گرفتند وزندان و شکنجه را تجربه کردند، احترام دشمنانش را به دست آورد.

وی از وکلای متهمانی است که به دست داشتن در مسایل تروریستی شهرت یافتند.

انتهای پیام/ق

 
 
دوشنبه 8 اسفند 1390  11:10 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها