اشاره: عماد محمدرضا، مهاجم عراقي سپاهان سالهاست در فوتبال ايران بازي ميكند؛ آنقدر كه حالا ميتواند با ما به زبان فارسي لهجهدار گفتوگو كند.
اين بازيكن اهل شهر نجف، از جام جهاني جوانان خود را در فوتبال مطرح كرد، ولي شايد اوج درخشش او در المپيك آتن رقم خورد؛ جايي كه عراقيها روي عملكرد فوقالعاده عمادرضا حتي به نيمه نهايي المپيك هم راه يافتند.
عماد كه سالهاست پيراهن زرد سپاهان را بر تن ميكند بارها با اين تيم قهرماني ليگ و جامحذفي را به دست آورده است و در عين حال، نايب قهرماني ليگ قهرمانان آسيا و حضور قابل قبول در جام قهرماني باشگاههاي جهان را هم تجربه كرده است كه اتفاقا در آن تورنمنت (جامجهاني باشگاهها) بهترين گلزن مسابقهها هم لقب گرفت.
عمادرضا پيش از ورود به سپاهان، نيم فصل موفقي را هم در فوتبال خوزستان سپري كرد و سال گذشته نيز تجربه ناموفق پرحاشيهاي در الزمالك مصر و سپس شاهين بوشهر داشت.
بال و پر گرفتن سپاهان در هفتههاي اخير و تبديل تيم پربحران نيم فصل نخست ليگ برتر به پيشتاز هميشه برنده اين مسابقهها بهانهاي به دست داد تا با اين مهاجم تيزچنگ به گفتوگو بپردازيم.
به نظر ميرسد فارسي شما خيلي بهتر شده، اينطور نيست؟
بله، هر وقت روحيهام بهتر ميشود و شاد هستم زبان فارسي را بهتر ميفهمم و راحتتر صحبت ميكنم. الان شش، هفت بازي پشت سر هم را بردهايم و گرفتن اين سه امتيازها و در نتيجه صدرنشيني ليگ، روحيه بسيار خوبي به همه سپاهانيها داده است كه آينده روشني را براي اين تيم نويد ميدهد.
ولي به بازيهاي اخير سپاهان، انتقادهاي زيادي ميشود. مثلا اين كه فقط شما توپها را براي سرزني مهاجمان و مدافعان پيشتاخته خود، روي دروازه ميريزيد و شماري از گلهايتان را روي پرتابهاي اوت به ثمر رساندهايد.
آنچه براي ما مهم است از دست ندادن امتياز و كسب حداكثر امتيازها در مسير صدرنشيني است وگرنه هرچقدر خوب بازي كنيد ولي برنده نشويد، كسي اهميت چنداني نميدهد. البته بايد كمي صبر كنيدتا چهار- سه مهره خوب مصدوم ما بهبود پيدا كنند تا در هفتههاي بعدي سپاهان واقعي را ببينيد. يعني تيمي را ببينيد كه هم خوب نتيجه ميگيرد و هم بازيهاي خوبي ارائه ميدهد.
خود شما هم هنوز مصدوميد؟
بله، كمردرد دارم. به همين دليل حدود چهار مسابقه است كه بازي نميكنم.
تا چه زماني از ميدان دور خواهيد بود؟
اميدوارم هرچه سريعتر بهبود پيدا كنم و برگردم، ولي بهدليل همين مصدوميت، بازي تيم ملي عراق با سنگاپور در مقدماتي جامجهاني را از دست دادم.
تيم ملي عراق الان چه وضعيتي دارد و بازيهاي خانگي را كجا برگزار ميكند؟
عراق وضعيت خوبي در گروه خود دارد و صعودش به دور بعدي قطعي شده است. با اين حال ما سنگاپور را هم ميبريم تا بدون كوچكترين شبههاي به عنوان تيم اول صعود كنيم. البته بازيهاي خانگي ما هم در قطر برگزار ميشود.
بازي خانگي در كشوري ديگر، چه حسي دارد؟ در قطر قطعا تماشاگران عراقي نميتوانند شوري را كه در بغداد به وجود ميآورند در حمايت از تيم خود ارائه كنند. اين طور نيست؟
بله، ما تماشاگران آنچنان زيادي در قطر نداريم و مسلما آنها نميتوانند همانطور كه در بغداد ورزشگاه را يكپارچه به نفع تيم خود ميكنند ما را حمايت كنند، ولي از طرف ديگر، عراق زمينهاي چندان خوبي براي ارائه بازيهاي باكيفيت در اختيار ندارد، در حالي كه ما با استفاده از امكانات و زمينهاي عالي ورزشگاههاي قطر، فوتبالي بسيار جذاب و باكيفيتتر از آنچه در خانه نشان ميدهيم، ارائه ميكنيم. يعني در حقيقت ما در قطر خيلي بهتر از خانه خود بازي ميكنيم.
قرار بود شما به قطر برويد. اگر اين سفر به منظور همراهي تيم ملي عراق نيست چه دليلي دارد؟ بحث بازگشت به ليگ قطر كه مطرح نيست؟
نه، خوشبختانه مشكلات من با الزمالك مصر كاملا حل شده است و تا پايان فصل، با سپاهان قرارداد دارم. در مورد فصل بعد هم هنوز هيچ تصميمي نگرفتهام. سفرم به قطر هم به همت باشگاه سپاهان انجام ميگيرد تا با استفاده از امكانات يكي از بيمارستانهاي آن كشور، به مداواي مصدوميت خود بپردازم. البته قرار بود من زودتر به قطر بروم ولي متاسفانه با مشكل ممنوعالخروجي روبهرو شدم.
چرا ممنوعالخروج؟
به خاطر يك مشكل مالي.
ماليات شما پرداخت نشده است؟
درست است.
چرا؟
در قراردادي كه با باشگاه بستهام مقرر شده همه مالياتم از سوي سپاهان پرداخت شود. البته مشكل من چندان اهميتي ندارد و سپاهان به زودي آن را رفع ميكند تا بتوانم براي رفع آسيبديدگي و بهبود، راهي قطر شوم.
كلا امسال عماد رضاي هميشگي نبوديد و به عنوان بهترين گلزن خارجي تاريخ ليگ برتر، كمتر گل زديد.
ولي خودم از عملكرد و گلزنيام كاملا راضي هستم. من امسال 9 گل زدهام در حالي كه هفتهها مصدوم بودم و در چهار هفته اول مربيگري لوكا، فقط 15 تا 20 دقيقه در هر بازي به ميدان ميآمدم.
مگر با لوكا مشكلي داشتيد؟
نه، هيچ مشكلي با لوكا نداشتم، ولي شما هم بخوبي او را ميشناسيد كه مربي خيلي لجبازي است. به هر حال، در عين حال بوناچيچ مربي قابل احترامي است كه سپاهان را به نايب قهرماني آسيا هم رسانده است.
بعد از رفتن لوكا بوناچيچ، هموطن خوشاخلاق او، كرانچار چه تحولي در سپاهان به وجود آورد كه اينطور خوب نتيجه ميگيرد؟
كرانچار به معناي واقعي حرفهاي است. او جو بسيار دوستانهاي بين تمام 25 بازيكن باشگاه و نه فقط 12، 13 نفري كه بازي ميكنند به وجود آورده است. الان چنان رفاقتي بين بازيكنان سپاهان به وجود آمده كه هيچكس از بازي نكردن، نيمكتنشيني و حتي سكونشيني ناراحت نميشود، فقط همه از باخت يا مساوي تيم ناراحت ميشوند. الان همه بازيكنان و مربيان، منافع خود را در برد تيم جستجو ميكنند.
چنين تيمي چقدر در ليگ شانس قهرماني و در ليگ قهرمانان آسيا بخت موفقيت دارد؟
شانس را نميدانم چقدر، ولي ما كاملا شخصيت قهرماني داريم. شك نكنيد ما در ليگ قهرمانان آسيا قهرمانيم. دو بار در يك قدمي قهرماني ليگ قهرمانان آسيا قرار گرفتهايم كه آن را از دست دادهايم، ولي مطمئن باشيد اين اتفاق براي سومين بار تكرار نميشود و ما قهرمان آسيا ميشويم. راجع به ليگ برتر هم بايد بگويم از نظر من، تازه در هفتههاي اخير ليگ آغاز شده است و تيمها الان رقابتي در حد رقابتهاي ليگ دارند. حالا سپاهان، استقلال، تراكتورسازي ، صبا، نفت و تا حدي سايپا و فولاد، بازيهاي خوبي ميكنند و رقابتي نزديك با فاصله امتيازهايي نهچندان قابل طرح با يكديگر دارند.
شك نكنيد سپاهان در ليگ قهرمانان آسيا قهرمان میشود. دو بار در يك قدمي قهرماني ليگ قهرمانان آسيا قرار گرفتهايم كه آن را از دست دادهايم، ولي مطمئن باشيد اين اتفاق براي سومين بار تكرار نميشود و ما قهرمان آسيا ميشويم
الان خيلي زود است كه كسي صحبت از قهرماني كند؛ ولي سپاهان تيم بزرگي است كه با اين مديريت و مربي و بازيكنان، خود را شايسته آن نشان داده است.
ميپذيريد كه هميشه در تورنمنتهاي مهم و حساس مثل المپيك، جام جهاني باشگاهها و... خيلي بهتر از بازيهاي ليگ ظاهر شدهايد؟ در تورنمنتهاي مهم، انگيزه قويتري داريد؟
رقابتهاي ليگ، در مدت زماني طولاني برگزار ميشود. همين طولاني بودن ليگ، موجب فرسايش بازيكن، دعواهاي احتمالي با برخي مربيان كمتحمل و روبهرويي با مصدوميتها ميشود، ولي در رويدادهاي بزرگ هر تيمي بيش از چند بازي انجام نميدهد و تنها بازيكناني به ميدان ميروند كه از آسيب و فرسودگي دور باشند، يعني من در مواردي كه آماده و بدون آسيبديدگي بودهام، در تورنمنتهاي مهم به ميدان رفتهام و در نتيجه توانستهام نمايش قويتري ارائه كنم. البته همان طور كه قبلا هم گفتم خودم از نمايشهاي ليگي خود كاملا راضي هستم و فكر ميكنم هميشه براي تيمم زحمت كشيدهام و توانستهام براي به بار نشستن زحمات همه بازيكنان، مربيان و مسوولان موثر باشم.
به عنوان بهترين گلزن خارجي تاريخ ليگ برتر، آماري از گلزنيهاي خود داريد؟
فكر ميكنم اگر ذهنم را به حفظ كردن اعداد و ارقام اختصاص دهم و درصدد ركوردشكني باشم، تمركزم در حرفه خود يعني تمرين خوب و بازي موثر كند ميشود. فقط ميدانم در جام حذفي كم گل زدهام و در ليگ قهرمانان آسيا، 10 گل به ثمر رساندهام. ديگر اينكه در هر تورنمنتي جز جام جهاني كه هنوز در آن حاضر نشدهام، گلزني كردهام.
و در پايان...
اميدوارم سپاهان قهرمان ليگ و آسيا شود و همزمان عراق هم به جام جهاني برزيل برسد و بتوانم در ميدانهاي بزرگتر، بار ديگر يار و ياور اين دو تيم باشم.