"وحید مژده" در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در کابل، اظهار داشت: این دور از تصور است که نظامیان خارجی 10 سال در افغانستان حضور داشته باشند، اما ندانند که حساسیت افغانها چیست.
کارشناس افغان با اشاره به واقعهای که در "فلوریدا"ی آمریکا اتفاق افتاد که در آن یک کشیش آمریکایی قرآن کریم را سوزاند و مردم افغانستان در تظاهراتی اعتراضی برخی کارمندان خارجی در شهر "مزار شریف" را به قتل رساندند، اظهار داشت: چطور ممکن است آمریکاییها واکنش مردم افغانستان را فراموش کرده باشند؟
مژده معتقد است، دسیسهای پنهانی از سوی آمریکاییها در جریان است که میخواهند احساسات دینی مرد افغانستان را محک زنند.
وی با تأکید بر این که آمریکا با انجام چنین کارهایی سعی دارد تأثیر حضور یک دهه خود را اندازهگیری کند، گفت: آمریکا در تلاش است که میزان تأثیرگذاری غربی را در افغانستان محک زند.
بیاحترامی به قرآن کریم و عقاید مردم افغانستان، عامل اصلی کشتار نظامیان خارجی
این تحلیلگر افغان با اشاره به کشته شدن 2 مشاور آمریکایی در وزارت کشور افغانستان تصریح کرد: در گذشته نیز نظامیان خارجی هدف شلیک نیروهای امنیتی افغان قرار گرفته اند که در برخی موارد کتمان و گاهی نیز سوءتفاهم خوانده شده است.
مژده خاطر نشان کرد: در برخی موارد حتی طالبان نیز در چنین قضایایی دست ندارند، بلکه این یک حرکت خودجوش در میان نیروهای امنیتی افغان است.
این کارشناس افغان با اشاره به کشته شدن نظامیان آمریکایی در روزهای اخیر گفت: نیروهای امنیتی افغان نیز شهروندان این کشور هستند و خارج از دایره افغانستان قرار ندارند، از این رو آنان در واکنش به هتک حرمت قرآن کریم دست به کشتار نظامیان خارجی میزنند.
آمریکا در پی اخذ تأیید امضای پیمان استراتژیک از طالبان است
مژده معتقد است که امضای پیمان استراتژیک از یک سو، منجر به خروج طالبان از گفتوگوهای صلح میشود و از سویی دیگر امضای این پیمان بدون تأیید طالبان، در آینده با مشکلات زیادی مواجه خواهد شد.
کارشناس افغان تأکید کرد: آمریکا با افکار عمومی بازی میکند و در تلاش است تا نشاندهد که زمینه برای انعقاد پیمان استراتژیک مناسب نیست، زیرا اکنون دریافته است که امضای این پیمان بدون تأیید طالبان جنبه عملی به خود نخواهد گرفت.
بدون موافقت طالبان، انعقاد پیمان استراتژیک امکان ندارد/ آخرین امید آمریکا، مهر تائید طالبان
این کارشناس افغان خاطر نشان کرد: پس از ایجاد دفتر طالبان در قطر توسط آمریکا، روحیه طرفداران این کشور در افغانستان تعضیف شده است.
وی معتقد است که اگر پیمان استراتژیک امضا شود، طالبان به پای میز مذاکره با آمریکا حاضر نخواهد شدو جنگ ادامه پیدا خواهد کرد.
مژده تأکید کرد: بدون موافقت طالبان، انعقاد پیمان استراتژیک امکان ندارد و هدف پیمان استراتژیک، حضور دراز مدت آمریکا در افغانستان است.
این تحلیلگر امور سیاسی افغان تصریح کرد: بعد از انعقاد پیمان استراتژیک، زمانی که آمریکا پایگاههای نظامی خود را در افغانستان مستقر کرده و بخش بزرگی از نظامیان خود را از افغانستان خارج کند، نظامیان باقی مانده از نظر امنیتی از جانب طالبان در خطر خواهند بود.
به عقیده مژده، حلال اصلی مشکل آمریکا، طالبان است، نه دولت افغانستان.
وی با اشاره به این که جلب نظر طالبان آخرین امید آمریکا است، افزود: آمریکا در تلاش است که قبل از امضای قرارداد استراتژیک با کابل، مهر تأئید طالبان را اخذ کند.
به نظر این آگاه امور، طالبان هیچ گاهی چنین چیزی را نخواهند پذیرفت.
مژده با بیان این که قضایای اتفاق افتاده، بحران آفرینیهای آمریکا است، خاطر نشان کرد: آمریکاییها مدتها قبل به این موضوع پیبردند که حضور در افغانستان به نفع آنها نیست.
وی با اشاره به این که آمریکاییها نمیتوانند امنیت خود را حفظ کنند، چه رسد به امنیت افغانها، گفت: آمریکا زمینهسازی میکند تا با طالبان کنار آید.
آمریکا در افغانستان در حال شکست است
به نظر مژده، آمریکاییها شکست را احساس کردند و به طور کامل مأیوس هستند که نامه مخفیانه سفیر آمریکا، خود گواهی بر این مدعاست.
این کارشناس مسائل سیاسی افغان در ادامه افزود: در نامهای که سفیر آمریکا در کابل به "بارک اوباما" رئیس جمهور آمریکا فرستاده است، این موضوع را یادآوری کرده که آمریکا در افغانستان در حال شکست است.
وی در اخیر تأکید کرد که آمریکا راهی جز خروج از افغانستان ندارد.
روز گذشته، 2 مشاور آمریکایی در وزارت کشور افغانستان کشته شدند که در واکنش به این عمل، "جان آلن" و مقامات انگلیسی، تمام مشاوران خارجی را از وزارتهای افغانستان فراخواندند.
هفته گذشته نظامیان آمریکایی در پایگاه نظامی "بگرام" چند نسخه از قرآن کریم را آتش زدند که در واکنش به این عمل، مردم افغانستان پنج روز پیدرپی دست به تظاهرات زده و خواستار خروج نظامیان خارجی و محاکمه شدن علنی عاملان این قضیه شدند.
این در حالی است که پس از هتک حرمت به قرآن کریم توسط نظامیان آمریکایی، 2 نظامی آمریکایی در تظاهرات در ولایت "ننگرهار" کشته شدند و پس از آن نیز 2 مشاور آمریکایی در وزارت کشور افغانستان کشته شد.
انتهای پیام/م