"خالد فرج" از رهبران جوانان انقلاب 25 ژانویه مصر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس در قاهره، به بررسی اوضاع جاری در این کشور پرداخت.
وی تاکید کرد به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد، جریانی نامزد خود را بر ما تحمیل کند، حال میخواهد مورد حمایت اخوانیها باشد یا شورای عالی نظامی مصر، آنچه ما خواهان آن هستیم انتخاب کاندیدایی به سمت رئیس جمهوری مصر است که مردم و جوانان انقلاب او را انتخاب کرده باشند.
فرج در ادامه گفت از همین جا این پیام را به اخوان المسلمون و شورای عالی نطامی مصر بدهیم و بگوییم که آنها ملت مصر نیستند و این آنها نبودند که در میدان التحریر حضور پیدا کردند و برای انقلاب جان خود را از دست دادند، بلکه تمام این افتخارات از آن ملت مصر است و بالطبع ملت مصر حاکم بر عرصه است.
این رهبر انقلابی مصر همچنین گفت اگر برخی جریانها و جناحها تلاش میکنند که کاندیدای خاصی را معرفی و بر مردم تحمیل کنند، بیتردید با تحریم و عدم پذیرش انقلابیون مصر مواجه خواهد شد.
***متن کامل این مصاحبه به شرح ذیل است***
فارس: گفته میشود که شورای عالی نظامی مصر با جماعت اخوان المسلمون این کشور به توافق رسیده تا کاندیدایی توافقی را برای حضور در انتخابات معرفی کنند،نظر شما در اینباره چیست و آیا این اقدام را تایید میکند؟
- بالطبع چنین اقدامی و ایده معرفی کاندیدای توافقی را به شدت رد میکنیم همانگونه که به هیچ وجه اجازه نخواهیم داد، جریانی نامزد خود را بر ما تحمیل کند، حال میخواهد مورد حمایت اخوانیها باشد یا شورای عالی نظامی مصر، آنچه ما خواهان آن هستیم انتخاب کاندیدایی به سمت رئیس جمهوری مصر است که مردم و جوانان انقلاب او را انتخاب کرده باشند و اجازه نمیدهیم خون کسانی که برای انقلاب به شهادت رسیدند به نفع یا سود جریانی معین و خاص جهت رسیدن به قدرت به هدر رود، چه در غیر این صورت مثل این است که به دوره مبارک و حاکمیت حزب ملی منحل بازگشتهایم.
فارس: چرا گفته میشود که شورای عالی نظامی مصر و اخوان المسلمون اجازه برگزاری انتخابات دموکراتیک و درست در مصر را نمیدهند؟ چرا احزاب و جریانهای خاصی در مصر سرنوشت مردم را رقم میزنند؟
- بالطبع من با این گفته نجیب محفوظ، نویسنده و ادیب بزرگ مصر موافق هستم که میگفت، برای انقلاب افراد با هوش و ذکاوت برنامه ریزی میکنند و افراد شجاع و دلیر دست به انقلاب میزنند و بار و ثمر آن را افراد نادان میچینند، اما من میخواهم تاکید کنم که در مصر نیروهای سیاسی بسیاری وجود دارند که آرزو میکنند، بر روند امور جاری در کشور ملسط و حاکم شوند و بزرگترین دلیل این مدعا آن چیزی است که در انتخابات مجلس شورا و ملت و سندیکاهای کارگری و اتحادیه دانشجویی روی داد و طی آن شاهد حاکمیت مطلق اخوانیها بر آنها بودیم، من نمیگویم که در این میان تحریف یا تزویری روی داده است، ولی واقعیت امر این است که اخوانیها بسیاری از امور را آنگونه که هست به اطلاع مردم نمیرسانند و به نظر میرسد، شورای عالی نظامی مصر هم از جماعت حمایت میکند تا قدرت را به طور کامل به آنها تحویل دهد، چون به خوبی میداند که آنها اکثریت را در پارلمان مصر از آن خود و تاثیر بسیاری در عرصه سیاسی مصر دارند، اما اینکه در این میان احزاب دیگری هم وجود دارند که میتوانند سرنوشت مردم را رقم بزنند، هنوز میان مصریها جا نیفتاده و این ناشی از پایین بودن سطح آگاهی و بیداری سیاسی نزد مردم است و این مردم بخش گسترده و وسیعی از جامعه مصر را تشکیل میدهند، همانگونه که ما خواهان بالا بردن فرهنگ سیاسی مردم از طریق جوانان بیدار کشور خود هستیم تا به این وسیله اهداف مورد نظر از انقلاب خود را محقق کنیم.
فارس: بسیاری میگویند که توافق شورای عالی نظامی مصر و جماعت اخوان المسلمون به معنای حذف اراده و خواست مردم و نقش انقلابیون از عرصه تصمیمگیریها در مصر است، نظر شما در اینباره چیست و چه راه حلی در این زمینه ارائه میدهید؟
- همان طور که گفتم، این توافق به شکل علنی اعلام نشده است، اما آنچه در عمل شاهد آن هستیم و روابط گرم و صمیمانهای که میان شورای عالی نظامی مصر و جماعت اخوان المسلمون برقرار است، بزرگترین دلیل بر این نکته است، اما ما میخواهیم از همین جا این پیام را به اخوان المسلمون و شورای عالی نطامی مصر بدهیم و بگوییم که آنها ملت مصر نیستند و این آنها نبودند که در میدان التحریر حضور پیدا کردند و برای انقلاب جان خود را از دست دادند، بلکه تمام این افتخارات از آن ملت مصر است و بالطبع ملت مصر حاکم بر عرصه است و خون شهدای ما به خاطر چشمداشتهای گروهی خاص چه اخوانیها و چه شورای عالی نظامی مصر برباد نخواهد رفت.
فارس: به نظر شما چرا شورای عالی نظامی مصر تا این حد در امور داخلی مصر دخالت میکند، چرا شورای عالی نظامی مصر حق انتخاب را از مردم مصر سلب میکند؟
- نمیتوانیم چنین چیزی را بگوییم چون انتخابات پارلمانی که در مصر برگزار شد در نهایت پاکی و آزادی و دموکراسی بود، شاید چنین دخالتهایی را در انتخابات ریاست جمهوری شاهد باشیم و تا آن زمان نمیتوان در اینباره با قاطعیت سخن گفت و در این میان اگر برخی جریانها و جناحها تلاش میکنند که کاندیدای خاصی را معرفی و بر مردم تحمیل کنند، بیتردید با تحریم و عدم پذیرش انقلابیون مصر مواجه خواهد شد.
خالد فرج را باید از جمله رهبران جوانان انقلاب 25 ژانویه مصر برشمرد که در بسیاری از تظاهراتها و تحصنهای مردمی شرکت کرده و بارها توسط نیروهای امنیتی و ضد شورش مصر بازداشت شده است.
انتهای پیام/ق