به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، حسین طلا کاندیدای جبهه پایداری انقلاب اسلامی در تهران با حضور در میزگرد انتخاباتی "انتخاب اصلح" که در این خبرگزاری برگزار شد، درباره تأثیر تکثر اصولگرایان بر فضای رقابتی اظهار داشت: فضای این انتخابات شرایط خاصی دارد؛ این انتخابات از سویی صحنه رقابت بین اصولگرایان و از سوی دیگر باعث غفلت از حضور افرادی شده که نگاهشان با نگاه اصولگرایی متفاوت است.
* پا فشاری بر اصول جز لاینفک بدنه اصولگرایی است
وی با تاکید بر اینکه گفتمان درون اصولگرایی به سمت شفافیت حرکت کرده است، افزود: پا فشاری بر اصول جز لاینفک بدنه اصولگرایی است.
طلا با اشاره به اینکه برخورد با انحراف در اصول از سوی برخی اصولگرایان متعادلتر است، خاطرنشان کرد: غیر از تشکیل جبهه متحد و پایداری یک اتفاق خوب دیگر نیز در کشور ایجاد شده و آن این است که بدنهای که خیلی با اصولگرایی قرین نبود، از این جریان جدا شد.
وی با تاکید بر اینکه برخی از افراد از اول نیز در بدنه اصولگرایی محسوب نمیشدند، گفت: یکی از اشخاصی که از بدنه جریان اصولگرا جدا شده و در فهرست این جبهه نیز قرار نگرفته است، معتقد بود که در نگاه آزادی و ولایت فقیه با اصولگرایان اختلاف دیدگاه دارد.
عضو جبهه پایداری در همین زمینه اضافه کرد: جریان اصلاحطلب هم معتقد به چنین فضایی بود؛ محمد خاتمی در سالگرد دوم خرداد در بین جوانان این جریان اعلام کرد که اگر دین در برابر آزادی قرار گیرد، این دین است که باید محدود شود.
* جدا شدن اصولگرایان حامی موسوی از این جریان اتفاق خوبی است
وی با بیان اینکه افرادی که به نام اصولگرایی و به کام اصلاحطلبان فعالیت میکردند، امروز از بدنه جریان اصولگرایان کنار گذاشته شدهاند، تصریح کرد: مسئول ستاد حامیان موسوی از طیف اصولگرایان که به سناریوهای مختلف مخدوش کردن چهره نظام مثل سناریوی کشته سازی سعیده پور آقایی دامن زد و حتی افرادی که نظر مقام معظم رهبری را درباره وقف دانشگاه آزاد میدانستند اما بر خلاف آن عمل کردند، امروز در قالب اصولگرایان تعریف نمیشوند.
فرماندار سابق تهران با تاکید بر اینکه اصولگرایی مبانی مشخصی دارد، متذکر شد: تبعیت از ولایت مطلقه فقیه یکی از مبانی اصولگرایی است لذا جریانی که خود را اصولگرا مینامید، به صحنه سیاسی ورود پیدا کرد و در عین حال با مواضع مختلفی از سوی سایر جریانات مواجه شد.
وی سند گفتمان و کارکرد اصولگرایی و تمام جریانات دیگر را امری مشخص و واضح دانست و ادامه داد: وقتی رقابت به درون یک سبد کشیده شود، شاید دیگر رقابت خیلی معنا نداشته باشد.
طلا گفت: در حال حاضر مردم باید بر اساس دیدگاه خود بین دو گفتمان "خوب و خوبتر" دست به انتخاب بزنند.
* رقابت در سیستم روحانیتمحور معنادار نیست
وی با اشاره به حضور روحانیت در نگاه گفتمانی و سازمانی جبهه متحد و پایداری افزود: باید مراقب بود که رقابت در چنین سیستمی با توجه به حضور روحانیت در راس دو جبهه موجب خدشه و آسیب به جایگاه نهاد روحانیت نشود.
عضو جبهه پایداری ادامه داد: طیف خاصی از بدنه اصولگرا که حامی موسوی بوده و در مجلس نیز حضور داشتند، در حال حاضر از بستر اصولگرایان جدا شده و این به دلیل پافشاریها و پیگیری اصول از درون جریان اصولگرا بوده است.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه انتخابات برای نظام مصونیت ایجاد میکند لذا اظهارنظر و فعالیت ما نیز باید در این چارچوب قرار داشته باشد.
طلا بر تاکید بر نقش بسیار مهم مشارکت و حضور حداکثری مردم در انتخابات، تصریح کرد: در بحث مشارکت نیز باید مراقب بود که جای متن و حاشیه عوض نشود و تخریب، هدف اصلی گروهها قرار نگیرد.
وی یادآور شد: نگاههای مختلف در فضای سیاسی باید مطرح باشد تا مردم بتوانند بهتر دست به انتخاب بزنند.
* مردم میتوانند بین دو جبهه متحد و پایداری تفکیک قائل شوند
طلا با تاکید بر اینکه اظهارنظر و ارائه دیدگاه و نقد کردن نباید به تخریب و خدشهدار شدن طرف مقابل منجر شود، افزود: مردم ما در 33 سال اخیر ورزیده و بصیر شدهاند و به خوبی دو نوع نگاه فعلی در فضای جامعه را از یکدیگر تمیز میدهند.
وی با تاکید بر اینکه مردم با اصل نظام هیچ مشکلی ندارند، خاطرنشان کرد: بحثها و اظهارنظرهای متفاوت قطعا منجر به گرم شدن تنور انتخابات خواهد شد.
فرماندار سابق تهران جبهه متحد و جبهه پایداری را همانند دو دایرهای دانست که بخشی از آنها باهم اشتراکاتی دارند و ادامه داد: این نقاط مشترک باعث میشود که برخی اعضای این دو جبهه در برخی از خصوصیات و مصادیق مشترک باشند.
* افراد همسو با فتنه و انحراف کنار گذاشته شوند
وی با بیان اینکه باید بپذیریم که جبهه متحد و جبهه پایداری با یکدیگر افتراقاتی نیز دارند، اظهار داشت: همانطور که شریعتمداری مدیرمسئول کیهان هم در سرمقاله این روزنامه پیشنهاد کرد، باید افرادی که دیدگاهشان نسبت به فتنه و انحراف همسوست، کنار گذاشته شوند.
طلا گفت: به نظر میرسد عمده کاندیداهای دو لیست متحد و پایداری قائل به ارائه یک لیست واحد نیستند و احساس میکنند که صرفا با یکدیگر نقاط مشترکی دارند.
وی با اشاره به اینکه اگر نقاط اشتراک جبهه متحد و پایداری زیاد بود، آنها قاعدتا به وحدت میرسیدند، خاطرنشان کرد: بنابراین مشخص است که موضوعاتی بین این دو جبهه مورد توافق نبوده است.
کاندیدای مردم تهران با تاکید بر پافشاری بر اصول از سوی جبهه پایداری ادامه داد: امام راحل نیز در روشها تغییر داشتند اما هیچ گاه در اصول تعامل نمیکردند.
وی با اشاره به حکم ارتداد سلمان رشدی از سوی امام راحل و تیره شدن روابط ایران و اروپا اضافه کرد: آن زمان بسیاری از افراد به امام (ره) خرده گرفتند که چرا تندروی کرده است در حالی که ایشان هیچگاه از اصول اساسی کوتاه نیامده و با کسی در این زمینه تعارف نداشتند.
طلا با اشاره به پافشاری بر اصول از سوی رهبر معظم انقلاب نیز یادآور شد: مقام معظم رهبری فرمودند اگر شرایطی بر ما حاکم شود، قطعا نه صلح حسنی بلکه شرایط حسینی بر پا خواهد شد.
وی با بیان اینکه پافشاری نباید بر روی روشها و تاکتیکها باشد بلکه این پافشاری بر اصول مورد قبول است، ادامه داد: یک نگاه در بحث مدیریتی معتقد است که تغییر افراد پس از چند سال فعالیت در یک حوزه و پست، ضروری است.
* برخی از افراد لیست تهران را استراحتگاه خود میدانند
کاندیدای مردم تهران در جبهه پایداری با انتقاد از روزمره شدن برخی نمایندگان، گفت: متاسفانه برخی از افراد لیست تهران را استراحتگاه خود میدانند و نمایندگانی که از مراجعات مردم خسته شدهاند، تمایل دارند حوزه انتخابیه تهران را انتخاب کنند.
وی با بیان اینکه باید پذیرفت که وقف دانشگاه آزاد در مجلس هشتم اتفاق افتاد، اظهار داشت: این موضوع در حالی در یک مجلس اصولگرا واقع شد که نظر مقام معظم رهبری در این امر محقق نمیشد که البته اصلاح فوری این طرح از سوی مجلس هشتم موجب خشنودی اصولگرایان شد.
طلا با اشاره به استفساریه حقوق مادامالعمر مسئولان افزود: از مجلس اصولگرا انتظار میرفت اصل این طرح را شفاف کند و در هنگام عمل به دنبال حذف استفساریه نباشد از این رو میتوان گفت برخی از طرحهای مجلس هشتم با اصولگرایی مغایرت دارد.
عضو جبهه پایداری با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری درباره انتخاب اصلح خاطرنشان کرد: وظیفه اول شناخت نمایندگان است که بر عهده خود اشخاص قرار دارد و در مرحله بعد آنها باید به اشخاص متدین و بصیر رجوع کنند.
وی یادآور شد: هزینه کردن از مقام معظم رهبری و ادعای طرفداری ایشان از یک لیست خاص اشتباه است.
طلا شرکت فعالانه در انتخابات، مشورت گرفتن و انتخاب اصلح را سه وظیفه مردم از نگاه امام راحل عنوان کرد و گفت: حضرت امام (ره) محورهای کاندیدای اصلح را در فرمایشات خود تبیین فرمودهاند که دغدغه اسلامیت، پشتیبانی از ولایت فقیه، اطلاع از مسائل روز، استقلالطلبی و شجاعت انقلابی، سادهزیستی، وفاداری به مردم، توجه ویژه به محرومین، داشتن تبلیغات انتخاباتی و سوابق سالم از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: از نگاه مقام معظم رهبری پرهیز از نزدیکی به کانونهای قدرت و ثروت نیز از موارد انتخاب اصلح است.
فرماندار سابق تهران با انتقاد از فضای بی عدالتی رسانهای درباره نوع پرداختن به جبهه متحد و پایداری گفت که تخریب گروهها نباید در دستورکار رسانهها باشد.
وی با انتقاد از مشخص نبودن "مدیریت شهری تهران" تصریح کرد: تهران در حال حاضر به ابر شهری تبدیل شده است که توسعه زیر ساختهای آن با وضع فعلیاش متناسب نیست بنابراین نمایندگان باید به مطالبات مردم را پیگیری کنند.
طلا با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری درباره وعده و وعید ندادن به مردم، خاطرنشان کرد: مطالبات مردم در بدنه جامعه و رسانهها در این زمینه با یکدیگر متفاوت است و در واقع آنها بیشتر به مطالبات سیاسی میپردازند.
وی در پایان یادآور شد که مجمع نمایندگان تهران وکیل مردم این شهر است و باید حرف آنها را به گوش دستگاههای اجرایی برساند.
انتهای پیام/