سرمربي تيم ملي فوتبال زير 22 سال ايران معقتد است كه در صورت حمايت كافي، اين تيم فاصله موجود بين تيمهاي ملي جوانان، اميد و بزرگسالان را پر ميكند.
ماركار آقاجانيان در حاشيه نخستين اردوي تمريني تيم ملي فوتبال زير 22 سال درباره تشكيل اين تيم گفت: اين تيم بر خلاف آن چه گفته شده است، تيم ملي «ب» نيست، بلكه تيم ملي زير 22 سال است كه براي مرحله نهايي مسابقات زير 22 سال در سال 2013 تشكيل شده است. هدف ديگر از تشكيل اين تيم كه زير نظر كارلوس كيروش كار ميكند، پرورش بازيكنان جوان براي استفاده تيم ملي بزرگسالان است. سرمربي تيم ملي فوتبال زير 22 سال درباره تركيب سني بازيكنان تيمش گفت: بازيكنان ما متولدين دو ماه پاياني سال 1369 به بعد هستند و در واقع بيشتر تيم ما زير 20 سال سن دارند. البته ممكن است بازيكني كه متولد سال 73 باشد، ولي توانمندي بالايي داشته باشد به ما كمك كند، كما اين كه چند بازيكن تيم ملي جوانان مدنظر ما بود، ولي به دليل نزديك بودن اردوي آن تيم و بازيهاي تداركاتي فعلا از آنها دعوت نكرديم. از زماني كه كيروش مسئوليت تيم را بر عهده من گذاشت، فقط يك ماه فرصت داشتم كه تيم را تشكيل دهم و از آنجايي كه تنها بودم، از مربيان تيمهاي ليگي و ملي مشورت گرفتم و افراد حاضر را دعوت كردم.
آقاجانيان با بيان اين كه مطمئنا در انتخاب بازيكنان تيم زير 22 سال اشتباههايي هم صورت گرفته است، افزود: اين اولين اردوي ما بود ولي آخرين آن نبود. مطمئن هستم كه بسياري از بازيكنان جوان ميتوانند در آينده به ما اضافه شوند. در آينده نزديك با نظر كيروش يك ميني كمپ برگزار ميكنيم تا بازيكنان جديدي به تيم ملحق شوند. اكنون هم هر گونه پيشنهادي به ما شود، آن را بررسي ميكنيم و در دراز مدت با سفر به استانها به كمك دوستان خود استعداديابي را در آنجا انجام دهيم. قطعا با حمايت فدراسيون اين كارها را انجام ميدهيم.
وي با ابراز اطمينان از اين كه كار تيم ملي زير 22 سال تداوم خواهد داشت، تصريح كرد: همه برنامههاي تيم زير نظر كيروش است و ما تمام كارهايي كه در تيم بزرگسالان انجام ميدهيم در اين تيم دنبال ميكنيم. قرار است كار اين تيم تداوم يابد تا خلأ موجود بين تيمهاي جوانان، اميد و بزرگسالان پر شود و استعدادها از بين نروند. سرمربي تيم ملي فوتبال زير 22 سال در واكنش به شايعاتي درباره انتخاب او از سوي فدراسيون فوتبال، گفت: پاسخ اين سوال را بايد از فدراسيون و كيروش بپرسيد. آن چه كيروش از من خواسته اين است كه برنامههاي تمريني و تاكتيكي تيم بزرگسالان را در تيم زير 22 سال هم انجام دهم و همه اين كارها زير نظر شخص ايشان خواهد بود.
آقاجانيان درباره تاثير حضور كيروش در فوتبال ايران، تصريح كرد: او مربي بزرگي است كه همه از سوابق او اطلاع دارند. فدراسيون كار خوبي كرد كه او را براي تيم ملي آورد. برنامههاي بلند مدتي كه كيروش براي فوتبال ايران دارد، در صورت حمايت از سوي فدراسيون، براي فوتبال ما بسيار خوب است. نيازي نيست من از كيروش تعريف كنم. او برنامه كوتاه مدتي براي صعود به جام جهاني و برنامه بلند مدتي براي اصلاح زيربنايي فوتبال ايران دارد.
سالهاست در فوتبال ايران بازيكنان پديدهاي مثل كريمي، علي دايي، مهدي مهدوي كيا و فرهاد مجيدي ظهور و بروز پيدا نميكنند.آقاجانيان در اين باره گفت: فكر كنم يكي از مشكلات اين بوده كه كارهاي باشگاهها براي ساخت بازيكنان پديده تداوم نداشته است. تداوم كار از اصول موفقيت است. فوتبال ما پديدههاي زيادي دارد، اما بروز آنها به عملكرد خود بازيكنان هم مربوط است. آنها بايد خودشان را حفظ كنند و در شرايط حرفهاي قرار دهند. با توجه به برنامههاي تيم ملي و كيروش، در آينده پديدههاي زيادي بروز خواهند كرد.
وي درباره رقابتهاي پيش روي تيم ملي فوتبال زير 22 سال تصريح كرد: ما بايد در تير سال آينده با كويت، قطر، مالديو، تاجيكستان و بحرين ديدار كنيم، ولي هنوز ميزبان رقابتها معلوم نيست.زمان زيادي تا آن رقابتها باقي نمانده و با توجه به اين كه رقابتهاي ليگ برتر هم در حال برگزاري است، از فدراسيون درخواست كرديم كه اردوهاي كوتاه مدت دو روزهاي را در فاصله بازيهاي ليگ قهرمانان آسيا و بازيهاي ملي براي ما برگزار كنند و ترجيحا با تيمهايي مانند امارات و عمان هم ديدار تداركاتي داشته باشيم. هدف ما اين است كه در رقابتهاي آسيايي زير 22 سال از گروه خود صعود كنيم و به مرحله پاياني برسيم.