0

سایه سنگین اختلافات سیاسی بر روابط تجاری روسیه و آمریکا

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

سایه سنگین اختلافات سیاسی بر روابط تجاری روسیه و آمریکا

نسخه چاپيارسال به دوستان
سایه سنگین اختلافات سیاسی بر روابط تجاری روسیه و آمریکا

خبرگزاری فارس: اختلافات سیاسی آمریکا و روسیه تاثیر مستقیمی بر روابط تجاری دو طرف داشته و مقامات آمریکایی، کشورشان را بازنده اصلی این تیره‌گی روابط می‌دانند و در تلاش برای بهبود آن بر آمده‌اند.

خبرگزاری فارس: سایه سنگین اختلافات سیاسی بر روابط تجاری روسیه و آمریکا

به گزارش فارس به نقل از مسکو، به دنبال تیره شدن روابط روسیه و آمریکا بر سر مسئله سوریه و سخنان ضد آمریکایی مقامات دولتی روسیه در واکنش به تظاهرات سیاسی، اوباما رئیس جمهور آمریکا و حزب دموکرات در کنگره، تلاشی را برای پایان دادن به محدودیت‌های تجاری دوران جنگ سرد آغاز کرده‌اند.

 

*تلاش آمریکا برای لغو قانون محدودیت تجاری با روسیه

 

در ماه دسامبر، روسیه به عنوان آخرین کشور قدرتمند اقتصادی موفق به کسب مجوز ورود به سازمان جهانی تجارت گردید، درخواستی که از سوی اوباما نیز مورد پذیرش واقع شد، زیرا لازم بود که روسیه مطابقت های زیادی را در قانون اقتصادی کشورش با قانون تجارت جهانی ایجاد کند، که از آن جمله می توان به تدابیر حفاظتی شدیدتر برای مالکیت معنوی اشاره کرد. این همچنین بخشی از اصلاحات مد نظر کاخ کرملین بود.

 

اما اگر کنگره محدودیت های سال 1974 را که برای فشار بر اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده است لغو نکند، آمریکا خیلی زود به عنوان ناقض قوانین سازمان تجارت جهانی شناخته می‌شود. شرکت‌های آمریکایی متحمل ضررهای زیادی از جمله پرداخت تعرفه های بالاتر در مقایسه با شرکت های اروپایی و آسیایی می شوند، مسئله‌ای که می‌تواند مزیت‌هایی برای روسیه به همراه داشته باشد.

 

سناتور "ماکس باکوس" رئیس کمیته امور مالی در مصاحبه با سایت "مسکو" و در زمان ملاقات با رئیس جمهور روسیه "دیمیتری میدویدیف" و دیگر مقامات رسمی و همچنین رهبران تجاری آمریکا پیرامون شرایط تجاری این کشور اعلام کرد: ما بازنده اصلی هستیم.

 

*موانع پیش رو برای عادی سازی روابط تجاری بین آمریکا و روسیه/مک فاول متهم به دخالت در ناآرامی‌های روسیه

 

لغو محدودیت‌های تجاری ایجاد شده در سال 1974 و تصویب قوانین جدیدی برای عادی سازی روابط تجاری با روسیه با توجه به شرایط جدید بین این دو کشور به نظر می‌رسد هنوز کار دشواری است.

 

اول، گفته ها و بیانات ضد آمریکایی ناظران و مقامات رسمی روسیه است که هنوز هم در حافظه تاریخی دو کشور وجود دارد، "ولادیمر پوتین" نخست وزیر روسیه که در تلاش برای گرفتن پست ریاست جمهوری است، هیلاری کلینتون و کاخ سفید را متهم به ایجاد ناآرامی در روسیه، گسترش تظاهرات های خیابانی در ماههای اخیر کرده است.

 

"مایکل مک فاول" سفیر جدید آمریکا که مشاور اوباما در مسائل روسیه نیز است، نیز متهم به دخالت در امور روسیه و دامن زدن به ناآرامی‌ها برای بروز انقلاب در روسیه شده است.

 

همچنین تلاش روسیه برای جلوگیری از مداخلات بین المللی در سوریه، از جمله وتو قانون کناره گیری بشار اسد در شورای امنیت سازمان ملل متحد با همراهی چین، باعث کدورت در روابط بین آمریکا و چین شده است. همچنین ارسال کشتی های موارد غذایی، دارویی، اسلحه و دیگر تجهیزات مورد نیاز سوریه و احترام به حق حاکمیت سوریه موجب بیم و هراس مقامات آمریکایی شده است.

 

"بوکاس" در ملاقات خود با "میدویدیف" نگرانی‌های آمریکا در خصوص مسائل سوریه را متذکر شد و اعلام کرد که آمریکا خواستار بهبود روابط با روسیه بوده است، هرچند وتو روسیه در جلسه شورای امنیت سازمان ملل موجب نگرانی دولت آمریکا و ایجاد سرذی در روابط بین این دو کشور شده است.

 

تحلیل گران بر این باورند که ملاقات "بوکاس" با رهبران ارشد روسیه نشان دهنده تمایل دو کشور برای برقراری ارتباط با یکدیگر است.

 

انتهای پیام/س.ص

 
 
یک شنبه 7 اسفند 1390  4:42 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها