سودبخشی استنشاق برای درمان بیماری اعصاب
|
تحریك نوك عصب سمپاتیك در بینی برای درمان برخی بیماریهای اعصاب توصیه میشود، لذا اسلام برای این تحریك، استنشاق آب خنك را تجویز و آن را در مستحبات وضو قرار داده است.
به گزارش خبرنگار آیین و اندیشه فارس، تا كنون در خصوص چرایی تاكید برخی از مستحبات وضو سخن به میان آمد از قبیل مسواك زدن، مضمضه كردن و اینكه چرا باید اعضای خاصی از بدن در وضو شستشو شود، از دیگر مقدمات وضو میتوان به «استنشاق» اشاره كرد كه از دیگر مستحبات وضو به شمار میرود، واحد پرسش و پاسخ مركز تخصصی نماز در پاسخ به این سوال كه چرا استنشاق مستحب است و این قدر بر آن تاكید شده است؟ بیان میدارد:
سر ظاهری داخل نمودن آب درون بینی و خارج كردن آن این است كه انسان وقتی وارد نماز شد از تمام كثافات چه پاك و چه نجس مبرا باشد و بتواند هنگام رفتن به ركوع وسجده به راحتی تنفس كند، زیرا در این دو حالت تنفس مشكلتر است، تحریك نوك عصب سمپاتیك در بینی كه درمان بیماریهای اعصاب با این تحریك واقع میشود كه اسلام برای این تحریك، استنشاق آب خنك را تجویز كرده است.
مشغول نشدن انسان هنگام نماز به بینی نیز از دیگر اسرار ظاهری آن است، اما سر معنوی آن این است كه انسان آماده بوییدن رایحه رحمت الهی باشد كه هنگام نماز بر انسان نازل میشود، همانگونه كه در روایت آمده است «اِنَّ لِلّهِ فى أَیّامِ دَهْرِكُمْ نَفَحاتٌ أَلا فَتَرصَّدُوا لَها»[1]؛ همانا براى پروردگار در ایام زندگانى شما وزشهاى روحانى است، آگاه باشید و انتظار آن را بكشید».
بینى آن باشد كه آن بویى برد
بوى او را جانب كویى برد
انسان همانگونه كه در دنیا همیشه به دنبال بوهای خوش مادی است، به دنبال بوی خوش معنوی نیز باشد، انسان باید همیشه از بوهای حرام اجتناب كند، زیرا بوییدن هر چیزی كه محرك شهوت باشد حرام است، لذا به دنبال بوی حلال در زندگی توصیه شده است.
با پرهیز از بوهای حرام از خداوند لیاقت بوییدن بهشت را طلب كند، بنابراین هنگام استنشاق میخوانیم «اللهم لا تحرم علی ریح الجنه واجعلنی ممن یشم ریحها وروحها وطیبها»؛ «خداوندا! بوی بهشت را بر من حرام نگردان و مرا از كسانی قرار ده كه بوی خوش آن را استشمام میكنند».
|
منبع:سايت اقامه نماز
شنبه 6 اسفند 1390 11:05 PM
تشکرات از این پست