به گزارش افکارنیوز، دكتر عباسعلي ناصحي در گفت وگو با ايسنا درباره نقش مشاورههاي پيش از ازدواج در كاهش آمار طلاق در كشور اظهار كرد: ازدواجهاي بدون آگاهي قبلي از جمله معضلات فراگير در ميان جوانان ماست، بويژه ازدواجهايي كه بر اساس تصميمهاي ناگهاني و عشقهاي زودگذر بنا ميشوند.
وي ادامه داد: اغلب اين زوجين، پس از گذشت مدت زماني از زندگي كه چندان هم طولاني نيست با يكديگر دچار مشكل ميشوند. به هر حال برخي تصور ميكنند يكديگر را دوست دارند و اين دوست داشتن براي تشكيل يك زندگي مشترك كافي است. در صورتي كه اين گونه نيست و يك ازدواج موفق به مولفههاي گوناگوني نياز دارد.
ناصحي با بيان اين كه «علاقه» تنها يكي از عوامل دخيل در امر ازدواج است، اظهار كرد: به هر ميزان آگاهي پيش از ازدواج بالاتر و شناخت طرفين از روحيات يكديگر و مسائل بعد از ازدواج بيشتر باشد، احتمال اين كه بعد از ازدواج اختلافي پيش بيايد، كمتر است.
وي ادامه داد: از جمله راهكارهاي افزايش اين آگاهي، مشاورههاي تخصصي ازدواج است. اگر اين مشاورهها به صورت علمي، حرفهاي و تخصصي انجام و به نتيجه مشاوره نيز توجه شود، ميتواند نقش مهمي را در كاهش مشكلات پس از ازدواج بازي كند.
مدير كل دفتر سلامت رواني، اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت، درباره مناسبترين مراجع براي ارائه اين خدمات گفت: متاسفانه زماني كه نيازي در جامعه به وجود ميآيد، اگر به نحو مناسبي به آن رسيدگي نشود، پاسخهاي غلط پيدا ميكند. افرادي هستند كه صلاحيت لازم را ندارند، اما در اين زمينه فعاليت ميكنند و مشاوره ميدهند و ممكن است با ارائه مشاورههاي غلط بر بار مشكلات بيفزايند.
وي افزود: بنابراين ضروري است اشخاصي كه قصد ازدواج با يكديگر دارند، به مراكز و افراد واجد صلاحيت مراجعه كنند و پاسخشان را از اشخاصي بگيرند كه در اين زمينه تجربه دارند، حرفهاي هستند و با فرهنگ و آداب و رسوم ما به خوبي آشنايند.
ناصحي درباره چگونگي برخورد با مراكز غيرمجاز ارائه خدمات مشاورهاي گفت: برخورد با اين مراكز در حوزه وظايف وزارت بهداشت نيست و بر عهده نهادهاي امنيتي و انتظامي است. البته اگر مركز غيرمجازي شناسايي شده كه اقداماتش مخل سلامت افراد جامعه بوده است، وزارت بهداشت آنها را به مراجع قضايي معرفي كرده است.