0

حمایت شیلیایی‌ها از تظاهرات مردم پاتاگونیا علیه خصوصی‌سازی

 
mehdi0014
mehdi0014
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : مرداد 1389 
تعداد پست ها : 287351
محل سکونت : آ.غربی-سولدوز

حمایت شیلیایی‌ها از تظاهرات مردم پاتاگونیا علیه خصوصی‌سازی

نسخه چاپيارسال به دوستان
حمایت شیلیایی‌ها از تظاهرات مردم پاتاگونیا علیه خصوصی‌سازی

خبرگزاری فارس: مردم دیگر شهرهای شیلی و از جمله پایتخت این کشور در حمایت از مطالبات مردم منطقه پاتاگونیا در اعتراض به خصوصی‌سازی و سرکوب معترضان توسط پلیس دست به تظاهرات زدند.

خبرگزاری فارس: حمایت شیلیایی‌ها از تظاهرات مردم پاتاگونیا علیه خصوصی‌سازی

به گزارش خبرنگار فارس از منطقه آمریکای لاتین، مردم شهرهای مختلف شیلی در حمایت از مردم "پاتاگونیا" و سرکوب معترضان به خصوصی‌سازی توسط پلیس در این منطقه دست به تظاهرات زدند.

اقشار مختلف مردم از جمله کارگران و دانشجویان شهرهای "آریکا"، "آنکود"، "کنسپسیون"، "اسورنو"، "تالکا" و "وینیا دل مار" روز گذشته با برگزاری تظاهرات به حمایت از مردم پاتاگونیا پرداختند.

امروز نیز تجمعات اعتراض‌آمیزی در "سانتیاگو"، پایتخت شیلی و "چیان" برگزار شد.

تظاهرات و انسداد مسیرها در شهرهای اصلی "آیسن" همچنان ادامه دارد. آیسن مرکز اعتراضات مردم بر ضد خصوصی‌سازی و محوریت مدل اقتصادی شیلی است.

این مناقشه‌ای است که شیلی را فرا گرفته و توجه رسانه‌ها را به خود جلب کرده است و پس از بی‌توجهی دولت به درخواست‌های جنبش "آیسن، مشکل تو مشکل من است"، حل این مساله به عملا بن‌بست رسید.

"میساییل روییز"، سخنگوی معترضان، روز گذشته اعلام کرد این جنبش، "پیلار کوئواس" که از سوی دولت برای مذاکره با رهبران معترضان انتخاب شده است را طرف گفت‌وگوی معتبری نمی‌داند. 

وی که رئیس منطقه‌ای اتحادیه ماهیگیران نیز هست، خاطرنشان کرد: مردم به اعتراظات خود ادامه می‌دهند تا مطالباتشان مورد توجه قرار گیرد.

روییز همچنین خواستار پایان دادن به سرکوب معترضان توسط پلیس شد و از دولت خواست با احترام گذاشتن به خواست تظاهرات کنندگان، ماهیت این جنبش مردمی را تخریب نکند.

علاوه بر این، وی شایعات منتشره در خصوص غارت بازارها و خرابکاری توسط مردم آیسن را صراحتا تکذیب کرده و افزود: خیزش‌های مردمی از سوی دولت، خشونت‌طلب معرفی می‌شوند تا بدین وسیله آنها را کوچک و بی‌اهمیت قلمداد کنند. 

"خوان پابلو لتلیر"، نایب رئیس سنای شیلی، در این خصوص اظهار داشت: درخواست‌های مردم آیسن می‌تواند از سوی دولت حل و فصل شود. این در صورتی است که اراده سیاسی واقعی برای آن وجود داشته باشد، بدون اینکه دولت به سرکوب متوسل شود.

با این وجود وی اظهار اطمینان کرد: تمرکز دولت بر عدم صلاحیت جنبش‌های اجتماعی است، زیرا آنها مکانیسم موثری برای حل و فصل واقعی مشکلات مردم آیسن که یکی از دورترین و محروم‌ترین مناطق شیلی است، به وجود نیاورده‌اند.

چندی پیش نیز "ورونیکا کاروایو"، یکی از فعالین اجتماعی در رابطه با افزایش خشونت‌ها علیه مردم گفت: در حال حاضر ما در وضعیتی شبه جنگی قرار داریم که عامل آن نیز اقدامات تحریک کننده نیروهای ویژه بر ضد شهروندان غیرمسلح بوده که تنها برای احقاق حقوق خود مبارزه می‌کنند.

وی با اشاره به واکنش دولت به خیزش‌های مردمی منطقه پاتاگونیا که در دو هزار کیلومتری جنوب پایتخت شیلی قرار دارد، خاطرنشان کرد: نقض حقوق دانشجویان، مردم "ماپوچه" و اکنون ساکنان آیسن در کشور پذیرفتنی نیست.

"پاتریسیو کونتره راس"، یکی از رهبران دانشجویی، نیز تصریح کرد: مردم پاتاگونیا استفاده نظامیان از گلوله فولادی را که تا کنون منجر به مجروح شدن بیش از یکصد نفر شده است، محکوم کردند.

وی ادامه داد: پلیس منتظر ورود مردم به بیمارستان است تا آنها را بازداشت کند.

کونتره راس این لشکرکشی پلیس را آزار دهنده دانست و گفت: آنها به مردم ناسزا می‌گویند، آنان را مورد ضرب وشتم و اهانت قرار می‌دهند. آنها خطاب به ما فریاد می‌زنند "پاتاگون از گرسنگی مرده است".

"آندرس چادویک"، سخنگوی رئیس‌جمهور شیلی، در رابطه با حوادث اخیر در این منطقه اظهار داشت: قرار نیست سریعا وزیر جدیدی به منطقه برود.

شهردار شهر پوترو آیسن می‌گوید: همیشه تصمیماتی که برای ما گرفته می‌شود، در پایتخت که بسیار از اینجا دور است، رقم می‌خورد. حل این مشکلات به اندازه کافی به تعویق افتاده‌اند.

درگیری‌ها میان پلیس و متعرضان در شیلی در رابطه با درآمدها، نوع آموزش و بهداشت، به هفته دوم خود وارد می‌شوند.

معترضان خواهان افزایش میزان متوسط دستمزدها و شرایط بهتر بهداشتی و آموزشی هستند. بسیاری از مردم علیه بی‌توجهی و سوء‌استفاده‌های دولتی، اعتراض کرده‌اند.

مردم پاتاگونیا تخصیص یارانه برای سوخت و سبد نیازهای اساسی، ایجاد یک دانشگاه منطقه‌ای، ثبات شغلی، تخصیص مستمری برای سالمندان و اشخاص ناتوان جسمی، در نظر گرفتن منافع ماهیگیران، ساخت یک راه زمینی که منطقه را به دیگر نقاط کشور وصل کند و مدیریت و بومی‌سازی منابع طبیعی را به عنوان بخشی از درخواست‌های خود از دولت  مرکزی عنوان کرده‌اند.

انتهای پیام/ت

 
 
شنبه 6 اسفند 1390  2:49 PM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها