به گزارش ایرنا به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشكی تهران، 'مهرداد كاظم زاده' روانشناس بالینی تاكید كرد: خدمات روانشناسی در ایران در مقایسه به قیمت های جهان اصلاً گران نیست.
سومین كنگره سراسری پژوهشهای روان شناسی بالینی توسط انجمن روان شناسی بالینی و با همكاری انستیتو روان پزشكی تهران (قطب علمی روان پزشكی و روان شناسی بالینی) از 6 اسفندماه 90 به مدت سه روز در تالار امام مجتمع بیمارستان امام خمینی(ره) برگزار خواهد شد.
كاظم زاده روانشناس بالینی و دبیر اجرایی سومین كنگره سراسری پژوهش های روانشناسی بالینی درباره تنزل جایگاه اداره كل سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد در چارت تشكیلاتی وزارت بهداشت به سطح مشاور، اظهار داشت: برخی مسئولان اداره سلامت روان وزارت بهداشت عنوان می كنند كه با وجود نوان اداره كل دفتر سلامت روان در ساختار تشكیلاتی وزارت بهداشت تغییر یافته اما در بودجه و نیروی انسانی این مجموعه محدودیتی ایجاد نشده است.
وی با اشاره به دوگانگی در حوزه معاونتهای درمان و بهداشت برای حوزه سلامت روان، یادآور شد: آسیب ناشی از تنزل جایگاه دفتر سلامت روان در وزارت بهداشت در طولانی مدت مشخص میشود.
كاظم زاده با اشاره به حذف روانشناس بالینی در نسخه جدید برنامه پزشك خانواده، خاطر نشان كرد: پیش از این جایگاه روانشناس بالینی در برنامه پزشك خانواده نقشی كلیدی بود اما متاسفانه در فرایند اجرایی این طرح بحث روانشناسی بالینی تغییر ماهیت یافت و پیش از این روانشناس بالینی عضو رسمی تیم پزشك خانواده بود اما اكنون و در مرحله اجرا از مدار تیم پزشك خانواده خارج و به صورت ارجاعی تعریف شده است.
این روانشناس بالینی تاكید كرد: حدود 10 میلیون نفر در كشور نیازمند مداخلات روانشناسی هستند كه البته ممكن است متقاضی دریافت خدمات نباشند؛ چرا كه ممكن است از مشكلات خود اطلاعی نداشته باشند و یا به هر دلیل دیگر برای رفع مشكل خود مراجعه نمیكنند.
وی افزود: بهداشت روان جامعه را تهدید میكند، اگر حضور روانشناس بالینی در برنامه پزشك خانواده خصوصی شود، مشكل ایجاد میكند البته باید تاكید كرد كه خدمات روانشناسی
در ایران در مقایسه با جهان گران نیست اما هیچ بیمهای از این خدمات حمایت نمیكند، لازم است سازمان نظام روانشناسی، تعرفههای روانشناسی را پیگیری كند.
وی با انتقاد از برخی نقدهای غیرمنصفانه نسبت به روانشناسان بالینی نیز گفت: متناسب بودن مفاهیم با فرهنگ از جمله دغدغههای ماست و از طرف دیگر متاسفانه تاكنون ارتباط نزدیكی میان مراكز دانشگاهی با انجمنهای تخصصی برقرار نشده است اما انتظار داریم كه انجمنهای تخصصی در برنامهها و تغییراتی كه اعمال میشود، مشاركت فعال داشته باشند.