0

تبیین «مدیریت اسلامی» در قالب کتاب

 
hamed_yurdum
hamed_yurdum
کاربر طلایی1
تاریخ عضویت : دی 1390 
تعداد پست ها : 35378
محل سکونت : آذربایجان غربی-سولدوز

تبیین «مدیریت اسلامی» در قالب کتاب

تبیین «مدیریت اسلامی» در قالب کتاب
 

کتاب «مدیریت اسلامی» نوشته محمدحسن نبوی از سوی موسسه بوستان کتاب تجدید چاپ شد. این اثر به تبیین نظرگاه های اسلام درباره مدیریت می پردازد.
منبع خبر: www.ibna.ir


کتاب حاضر، به خاطر نیاز مدیریت مجموعه ها و سازمان ها به دستورات شرع مقدس اسلام، تهیه شده است.
 
تاکنون کتاب هایی با عنوان «مدیریت اسلامی» عرضه و چاپ شده اند اما برخی از نویسندگان از مباحث مدیریت روز بی اطلاع بوده و آنانی هم که با علم مدیریت آشنا بوده اند، نسبت به منابع اسلامی در حد لازم آگاهی نداشته اند تا آنجا که گاهی به وضوح، استفاده غلط از آیات و روایات در نوشته های آنان مشاهده می شود.
 
نویسنده در بخشی از کتاب، از مدیریت به عنوان یک علم نام  می برد و می نویسد: «در علم مدیریت، با توجه به آن که بحث روابط انسانی از مهمترین مسائل به شمار می رود، طبعا دین مبین اسلام، که از مباحث عمده آن تنظیم روابط انسان هاست، بهترین مطالب و مسائل را بیان داشته است. از این رو لازم است به جای تسلیم محض در برابر تئوری های مدیریتی جهان غرب، "بحث مدیریت اسلامی" را، به شکلی کاملا جدی، مطرح نموده و مورد دقت قرار دهیم.»
 
به عقیده نویسنده، «جهان امروز از دو مکتب معروف کلاسیک و نئوکلاسیک که خمیرمایه تئوری های مدیریتی امروزی است، تشکیل می شود. درباره مکتب کلاسیک یا «مدیریت علمی» نیاز به بحث فراوانی نیست چون برای کسانی که کمترین آشنایی با افکار آنان دارند، روشن است که تنها هدف آنان، بازدهی افزون تر و در نتیجه خدمت بیشتر به صاحبان صنایع بوده است.»
 
از آنجا که رویکرد مکتب نئوکلاسیک به ابعاد روحی و روانی انسان توجه دارد، این رویکرد به عنوان «مکتب روابط انسانی» شهرت یافت. طرفداران این مکتب با آزمایش های فراوان به اثبات رساندند که نباید با کارگران مانند ماشین برخورد کرد، بلکه باید به نیازهای انسانی و روحی و روانی او توجه داشت. ارایه کنندگان این نگرش جدید پس از چندی به عنوان افرادی انسان دوست به دنیا معرفی شدند و عده ای هم با حمایت از آنان به جرگه انسان دوستان پیوستند.
 
تئوری های دیگر مدیریتی هم که هر یک از زاویه ای به مساله رفتار سازمانی و روابط انسانی پرداخته اند، همه در نهایت به این نتیجه می رسند که اگر رفتار انسان ها را تشخیص دهید و انگیزه های آنان را بشناسید و بتوانید با برخورد صحیح، انگیزه های انسان ها را در جهت اهداف سازمانی به کار گیرید، به تولید بیشتر دست خواهید یافت اما در «مدیریت اسلامی» شاهدیم که رسیدن به اهداف سازمانی، یکی از اهداف است، نه تنها هدف.
 
این اثر در 13 فصل، مباحث مختلف مدیریت اسلامی را شرح می دهد: عنوان فصل اول «حکومت و مدیریت اسلامی» است. فصل دوم «برنامه ریزی» نام دارد که بر ضرورت اهمیت آن در مدیریت، مطالبی را عرضه می کند. ارکان برنامه ریزی، فصل سوم کتاب را تشکیل می دهد که در آن به مباحثی مانند «اهداف، پیش بینی و مشورت» می پردازد. دیگر عناوین فصل های کتاب عبارتند از سازماندهی، انگیزش، رهبری، صفات فردی رهبر، رفتار رهبری، سلوک مدیریت، لغزش گاه ها، کنترل، پی گیری و در نهایت تصمیم گیری است.
 
ویرایش سوم  کتاب «مدیریت اسلامی» در شمارگان 2000 نسخه، 396 صفحه و به بهای 65000 ریال راهی بازار کتاب شد.


پل ارتباطی :  daniz_0443@yahoo.com

شنبه 6 اسفند 1390  12:37 AM
تشکرات از این پست
دسترسی سریع به انجمن ها