به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دهلی نو، به همّت مسئولین دیپلماسی و خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران در شهر بمبئی مراسم با شکوهی به منظور شناساندن فرهنگ انقلاب اسلامی با حضور گسترده شخصیتهای سیاسی هند در این شهر برگزار شد.
به همت خانه فرهنگ جمهوری اسلامی ایران مراسم با شکوه بزرگداشت سی و سومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با سخنرانی ''طارق انور'' عضو برجسته حزب کنگره پارلمان هند، ''اختر حسن رضوی'' رئیس جامعه آموزش رضوی و از اعضای سابق پارلمان هند، ''شاهد لطیف'' سردبیر روزنامه پرتیراژ انقلاب و سایر شخصیت های با نفوذ فرهنگی، سیاسی و مذهبی و جمع کثیری از ایرانیان مقیم و علاقمندان جمهوری اسلامی ایران در باشگاه اسلام جیمخانه شهر بمبئی برگزار شد.
تلاوت آیاتی چند از قرآن مجید و نمایش فیلم مستند ایران 2011 محصول سازمان صدا و سیما با مضمون دستاوردها و پیشرفتهای جمهوری اسلامی ایران، جاذبه های گردشگری و نقش زنان در سازندگی کشور آغازگر این مراسم بود .
پس از خوش آمد گویی حسنخانی رئیس خانه فرهنگ ایران به مدعوین و میهمانان، طارق انور نماینده حزب کنگره در پارلمان طی سخنرانی خود اظهارداشت: روابط دو کشور ایران و هند به هزاران سال پیش بر میگردد. ما تاریخ، فرهنگ و ادبیات مشترکی داریم. در زمان مغول فارسی زبان اصلی مردم بود و در حال حاضر هم در بسیاری از دانشگاهها این زبان تدریس میشود وی همچنین به مبادلات دو کشور اشاره کرد و گفت وی همچنین از گسترش روابط دو کشور ابراز خرسندی نمود.
''اختر حسن رضوی'' رئیس جامعه آموزش رضوی و از اعضای سابق پارلمان هند نیز طی سخنانی با اشاره به روابط غنی دو کشور ایران و هند بعد از انقلاب اسلامی گفت: انقلاب اسلامی در کالبد ایران جاری است. در زمان حکومت استبدادی پهلوی کشور انگلیس به خاطر موقعیت استراتژیک ایران بر این کشور چشم دوخته بود و رژیم پهلوی هم دست نشانده آن بود.امروز روسیه و چین نیز سیاستهای خود را در جهت منافع سیاستهای ایران به پیش میبرند که این نشان دهنده قدرت و عظمت جمهوری اسلامی ایران در دنیاست.
وی در ادامه با انتقاد تند از رفتار آمریکا در قبال ایران اظهار داشت: چرا آمریکا با فعالیت های هسته ای ایران مخالفت کرده و می ترسد. دلیل ترس او چیست؟ چرا اینگونه به ایران واکنش نشان میدهد؟ ایران هم مانند خیلی از کشورهای دیگر حق دارد انرژی هستهای داشته باشد. آمریکا بمب اتمی دارد. نکند بمباران های ویتنام و هیروشیما را فراموش کرده است. ترس بزرگ اروپا و آمریکا این است که آنها می دانند اگر ایران به انرژی هسته ای دست یابد بسیار قدرتمند خواهد شد و دیگر هیچ قدرتی حریف او نخواهد شد.
امروز توجه ابرقدرتها به ایران مقتدر است
عضو سابق پارلمان هند افزود: امروز تمام توجهات ابرقدرتها به ایران است. کشوری با اعتماد به نفس و قدرتمند که مقتدرانه آماده دفاع از حقانیت کشور خود است. وی افزود امام خمینی(ره) مبارزات خود را از سال 1963 آغاز کرد و این مبارزات تا 11 فوریه سال 1979 به طول انجامید و تنها هدف او این بود که چشم انسان را باز کند و به او اسلام واقعی را نشان دهد. امام خمینی(ره) اسلامی را برای مردم ایران به ارمغان آورد که در رژیم پهلوی همه آن را به فراموشی سپرده بودند. او یک شخصیت منحصر به فرد و جهانی است. انقلاب اسلامی ایران شوخی نیست. میلیونها آدم به رهبری امام به پا خواستند و از مرگ نترسیدند و امروز هم پس از سالها همه با جان و دل از کشورشان دفاع خواهند کرد.
وی در ادامه سخنان خود به ضعف کشورهای عربی در مقابل آمریکا و انگلیس اشاره کرد و خاطرنشان ساخت: دنیای عرب از آمریکا و انگلیس می ترسند و همین ترس و خود فروختگی باعث تضعیف مسلمانان و تفرقه بین آنها شده است. چرا که آنها نگران سلطنت شاهنشاهی خود هستند نه اسلام و آینده آن،
همه کشورها باید از تفکرات امام راحل الگو بگیرند
''شاهد لطیف'' سردبیر روزنامه پرتیراژ و اردو زبان انقلاب نیز سخنان خود را با این مضمون شروع کرد که انقلاب اسلامی بعد از سه دهه همچنان استوار و پابرجاست.
وی با اشاره به تفکر و اندیشه های امام راحل اضافه کرد: همه کشورها باید از تفکرات امام الگو بگیرند چرا که رمز موفقیت امام در تلفیق دین و سیاست بود. مسلمانان هند هم باید به این نکته واقف باشند که دیانت و سیاست باید در کنار هم باشند و هر یک به تنهایی تباه می شوند و توجه به این اصل نقطه درخشانی در کارنامه امام خمینی(ره) به شمار می رفت.
سخنران دیگر این برنامه ''حجت الاسلام والمسلمین خسرو پناه'' رئیس انجمن فلسفه و حکمت جمهوری اسلامی ایران بود که به عنوان میهمان ویژه در این مراسم حضور داشت.
وی ویژگیهای انقلاب اسلامی را توجه توأمان به دین و دنیا، خدا و مردم و ادغام مادیت و معنویت دانست و اظهار داشت: امام خمینی(ره) با پیروی از سیره رسوم اکرم(ص) انقلاب اسلامی را به ثمر رساند. انقلاب اسلامی یک انقلاب مردمی بود و به همین دلیل نام دیگر انقلاب حکومت مردم سالار است. حکومتی که هم به دین و حاکمیت قوانین الهی توجه دارد و هم به مردم.
سپس عرفان جعفری شاعر مشهور اردو زبان شعری را در وصف دوران سیاه پیش از انقلاب و همچنین درباره شخصیت امام خمینی(ره) سرود.
تحریمها به نفع مردم ایران بوده است
نسیم صدیقی نماینده سابق پارلمان ایالت ماهاراشترا، پس از تبریک سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی گفت: همه ما میدانیم که تحریمهای بسیاری پس از انقلاب به ایران تحمیل شد و ایران این سالها با مشکلات بسیاری مواجه است. اما همه این تحریم ها به نفع خود مردم ایران بود، چراکه باعث رشد و پیشرفت همه جانبه ایران در زمینههای علوم و تکنولوژی، تحصیلات و ورزش شد. ما افتخار میکنیم که روابط ایران و هند روز به روز در حال گسترش است.
وی افزود: ایران کشور قدرتمندی است که یک تنه در مقابل کل دنیا ایستاده است
''ناصر پتان'' رئیس مرکز خدمات اجتماعی کمار وادا نیز در سخنرانی خود اظهار داشت: طی سفری که در ایران داشتم از موزه شاه و سپس جماران دیدن کردم و برایم عجیب بود که چه طور یک رهبر مذهبی که زندگی به این سادگی داشته است میتواند انقلابی به این عظمت بوجود آورد. ایران دومین کشور صادر کننده نفت به هند است و از سالیان سال این دو کشور باهم روابط حسنه دارند.
''حسنخانی'' مسئول خانه فرهنگ نیز ضمن تشکر از شخصیت های شرکت کننده در این مراسم با اشاره به اندیشه های حضرت امام(ره) به عنوان عامل وحدت بخش و همدلی آحاد مردم و نخبگان جامعه در پیروزی انقلاب اسلامی ایران، گفت: رابطه دین و دنیا جوهر اصلی در مکتب امام خمینی(ره) است و گفت: امام خمینی(ره) در بیان ارتباط دین و دنیا نظر اسلام و سخن اسلام را به عنوان روح و اساس کار خود قرار داد.
وی در ادامه گفت: پیشرفت و توسعه و رشد مادی جوامع بشری میتواند با ارتقای معنوی همراه باشد و ارتقای معنوی وقتی با پیشرفت مادی همراه شود، این نهایت مطلوب انسان و آن حقیقت ملایم باوجود انسان است.
سخنرانی ''بیگی'' سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در بمبئی نیز پایان بخش این برنامه بود.
وی با تبریک جشن پیروزی انقلاب اظهارداشت: ایرانیان با رهبری امام خمینی(ره) رژیم 2500 ساله پهلوی را با آرای 98 درصدی خود سرنگون کردند.
بیگی تصریح کرد: در عرض این مدت ایران توانست ظرفیتهای بی شماری را در زمینه های مختلف حاصل نموده و این بیانگر این حقیقت است که تحریم بر علیه ایران نه تنها کارساز نبوده بلکه باعث قدرتمند شدن هر چه بیشتر ایران شده است.
انتهای پیام/ق