به گزارش خبرنگار فارس از منطقه آمریکای لاتین، در راستای برنامه واشنگتن برای همراه سازی برزیل با طرح های خود در خاورمیانه، معاون وزیر امور خارجه آمریکا در نظر دارد طی سخنرانی خود در برزیل که اواخر ماه جاری میلادی انجام خواهد شد موضوع تحریمها علیه ایران و سوریه را مورد بررسی قرار دهد.
روزنامههای برزیلی اعلام کردند "بیل برنز"، معاون وزارت امور خارجه آمریکا، روز 29 فوریه یا اول مارس در شهر ریودوژانیرو و در جمع گروهی 200 نفره، سخنرانی مهمی ایراد کند.
گروهی از طرف دولت آمریکا در ریودوژانیرو در جستجوی انتخاب مکانی برای این سخنرانی هستند.
به نوشته روزنامههای برزیلی، بیل برنز در سخنرانی خود درباره موضوع "مسوولیت حفاظت" و اهمیت مجازاتها علیه ایران و سوریه سخن خواهد گفت.
ماه گذشته نیز "آنتونیو پاتریوتا"، وزیر امور خارجه برزیل، با "جان بوهنر"، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا که در راس هیاتی از نمایندگان آن کشور به برزیل آمده بود، دیدار کرد.
بوهنر و شش نفر از اعضای پارلمان آمریکا در سفر به برزیل در مورد نفت و اتانول و مسائل اشتغال و بیکاری گفتوگو کردند. رئیس پارلمان آمریکا در این سفر با "دیلما روسف"، رئیسجمهور برزیل نیز ملاقات کرد.
در راستای سیاستهای واشنگتن برای توسعه روابط خود با برزیل و ایجاد خلل در روابط تهران- برازیلیا، "توماس کنتریمن"، معاون بخش امنیتی و عدم گسترش (هستهای) آمریکا، نیز پیش از آغاز سال نو میلادی برای مذاکره با دولت برزیل در مورد کنترل سلاحهای هستهای، شیمیایی و بیولوژیک به برزیل سفر کرده بود که مساله کوشش ایران برای تهیه سلاحهای هستهای به موضوع اصلی گفتوگوها تبدیل شد.
توماس کنتریمن طی این سفر در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره اهمیت محکوم کردن ایران توسط برزیل اظهار داشت: برزیل دارای نفوذ است و برای همین است که ایران کوشش کرده با این کشور روابط مثبتی برقرار کند، ولی برازیلیا هم برای خود اصولی دارد و در دفاع از آنها ثابت قدم بوده است.
وی در این رابطه گفت: اگر ایران از هر نوع استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای فراتر رفته باشد، من فکر میکنم که رفتار دولت برزیل با اصولی که دارد هماهنگی خواهد داشت و این رفتار برای ایران نیز اهمیت خواهد داشت.
این مقام آمریکایی افزود: تصمیم ایران برای غنیسازی اورانیوم تا 20 درصد، با وجود اینکه برای نیاز صلحآمیز خود احتیاجی به این میزان ذخیره ندارد، وضعت را تغییر داده است. من فکر میکنم که این امر آمادگی کشورهایی مثل برزیل را هم که میخواهند به ایران کمک کنند، تغییر میدهد.
کنتریمن در پاسخ به سوال دیگری در خصوص افزایش تحریمها علیه ایران و ادامه فعالیتهای هستهای تهران خاطرنشان کرد: ما همچنان سعی میکنیم تا آنجایی که ممکن است اتحاد جامعه بینالمللی را به دست آوریم، چه اتحاد دیپلماتیک و چه اتحاد اقتصادی، ولی این اقدام با حفظ برخی از اصول صورت میگیرد، ما خواهان اقدامی نیستیم که به دخالت نظامی بیانجامد.
وی ادامه داد: ما نتایجی را که باعث شود ایران سلاح هستهای یا شرایط استفاده از آن را به دست آورد، نمیپذیریم، زیرا دلایل زیادی داریم برای باور داشتن به اینکه آنها میتوانند واقعا از آن استفاده کنند. ما خواهان انجام یک اقدام نظامی از طرف هیچ کس نیستیم. اگر فشارها را تشدید کنیم ممکن است که ایران برنامههایش را تغییر دهد.
این مقام آمریکایی در خصوص سوال خبرنگاران درباره تهدیدات اسرائیل علیه ایران حتی پیش از تلاش برای مذاکره گفت: من نمیتوانم از طرف اسرائیل حرف بزنم. آنچه که میتوانم بگویم این است که ایران تنها کشوری است که علنا میگوید کشور دیگری باید نابود شود و امروز دنبال سلاح هستهای است.
کنتریمن مدعی شد: این امر به ایران اجازه میدهد که به تهدیداتش عمل کند. این امر مرا بیشتر از گفته اسرائیلیها نگران میکند. فکر میکنم این در دستان جامعه بینالمللی است که با یک روش دور از خشونت بتواند به برنامه هستهای ایران پایان دهد. اگر ما این شهامت را نداشته باشیم و اگر با هم متحد نباشیم، آنوقت، چرا، یک ملت با خشونت در منطقه عمل خواهد کرد.
انتهای پیام/ت.ص